Nationale Reserven - competitie 28 – 27-04-2017 – Nationaal Voetbalcentrum Tubize
AFC Tubize 1 - Royal Antwerp FC 1
(27/04/2017)(Auteur: Paterazzo)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online s.m. rafc.be)
Dat eerste seizoen 1B zit er ook voor de jonge rood-witte reserven op. Ruim zes weken na het behalen van de kampioenstitel door de eerste ploeg, heeft ook de groep van de Ken Bastin en Jo Van Dijck de klus geklaard. Het resultaat van al die inspanningen? Een mooie derde plaats, al kwam die niet vanzelf. ‘t Was aanpassen aan de nieuwe eisen van het hervormde competitieformat. Het ging na een gevarieerde voorbereiding van de Kasteellei (te Wijnegem) over een enkele gedenkwaardige wedstrijd op het hoofdterrein van de Bosuil, richting Deurne-Zuid.

Jong-RAFC bouwde zich na een moeilijke start een reputatie op in eigen huis. Enkel de latere kampioen kon de volle buit meepakken vanop het hoofdterrein aan de Boterlaarbaan. Slechts OH Leuven en Cercle Brugge KSV (al waren en zijn beide clubs in het geweer voor overleven in de topreeksen van het hernieuwde nationale voetbalbestel) deden beter dan de jonge rood-witte reserven. Het begin verliep moeizaam, maar eens op toerental ging het recht richting top van de rangschikking. De conditiecurve maakte een korte knik naar onder na de winteronderbreking, als sein van de sportieve studenten om met de neus en de ogen de studieboeken in te duiken. De afgelopen paar weken trappelde de groep door blessures en merkwaardig veel gele en rode kaarten getroffen, een beetje ter plaatse.

Vanavond zat de verslaggever gebogen over een bijna leeg notitieboekje, te wachten op een flits of een beklijvend citaat. Het baltempo na de kampwissel iets hoger, klom Jong-RAFC (voor de gelegenheid in zwarte Jako-uitrusting en toch nog bijna verplicht geworden van kleur te veranderen door een overeenkomst in kleur met… de doelman van de fusieclub!) bijna halverwege de speelhelft op voorsprong. De actie liep over links, kwam via Larry Ofosuhene tot bij Nico Lemaire die het overwicht in balbezit eindelijk op het bord knalde.

Helemaal in de slotfase, zelfs al behoorlijk lang in de extra tijd, mocht AFC Tubize de gelijkmaker vanuit flagrant buitenspel netten. Uitzondering gemaakt voor debuterende Hatim Akarom, was misschien niemand van het rood-witte gezelschap daar gelukkig mee. Opdracht volbracht. Felicitaties voor het team! De riem mag eraf. Enkele jongere clubopgeleide jongeren alsook assistent Jo Van Dijck vliegen uit. Nieuwe uitdaging(en) in ‘t verschiet. Het individuele vakantieoefenschema nadert voltooiing en ook het oefenprogramma is in volle voorbereiding.

Royal Antwerp FC: 50 Bill Lathouwers – 35 Glenn Van den Bogaert (70′ Giovanni Verhoeven), 33 Maksim Stojanac (70′ 46 Hatim Akarom), 34 Brent Peers, 45 Robert Roosen – 41 Michel Gysels, 44 Tom Floren, 36 Nico Lemaire, 43 Glenn Jacobs – 37 Landry Kikota Kikorntuli (46′ Gregory Punt), 32 Larry Ofosuhene.
Scoreverloop: 54′ Nico Lemaire (0-1), 90’+2’ (1-1).
 
  
HOME