Aanvallende versterking bij Royal Antwerp FC
(29/08/2017)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
De zomermercato loopt stilaan naar het einde toe, een reden voor Royal Antwerp FC om dubbelhard uit te halen en nog twee aanvallers aan de kern toe te voegen. Zo stelde de club zopas zowel een jonge Uruguayaanse als een jonge Ivoriaanse centrumspits voor.

De achttienjarige Joaquin Matías Ardaiz de los Santos (kortweg Joaquin Ardaiz) mag dan nog niet bekend zijn bij de Belgische voetballiefhebber, zijn naam staat al lang genoteerd in de optekenboekjes van de internationale voetbalgemeenschap. Geboren in Uruguay (Salto, 11 januari 1999), kreeg hij zijn jeugdopleiding bij Danubio FC, waarna hij verhuisde naar El Tanque Sisley. De centrumaanvaller debuteerde al jonge leeftijd in het eerste van zijn club Danubio FC en heeft bovendien al 23 selecties voor de u20 van zijn geboorteland op zijn palmares. Voor het lopende seizoen komt de 1,83m lange spits over naar Deurne-Noord. Hij tekende een contract voor een seizoen bij Royal Antwerp FC.

Cheick Mohamed Kafoumba Touré van zijn kant tekende na omzwervingen in geboorteland Ivoorkust, Tunesië en het Arabische Schiereiland een contract dat hem de komende drie jaar aan Royal Antwerp FC verbindt. De 23-jarige centrumspits heeft de dubbele Ivoriaans-Malinese nationaliteit. Hij verdedigde eerder de kleuren van o.a. USFA Ouagadougou en de Tunesische eersteklassers AS Gabès en Stade Tunisien. De rechtsvoetige aanvaller maakt deel uit van de nationale selectie van Mali en is dus geen onbekende voor Mamoutou N'Diaye.

Beide spelers sluiten meteen aan bij de kern van Laszlo Bölöni en Wim De Decker en vertrekken mee op stage naar Nederland. Samen met de officiële website heten we de beide aanvallers hartelijk welkom in Deurne-Noord en wensen ze beiden veel succes in het rood-wit van de Ploeg van 't Stad.
 
  
HOME