Komen en gaan bij Royal Antwerp FC
(31/08/2017)(Auteur: PeWe)(Bron: royalantwerpfc.be)
Hoewel de spelers nog tot morgen op hun stageplek verblijven in Nederland, was het een drukte van jewelste in het Bosuilstadion. De club realiseerde nog drie inkomende en vijf uitgaande spelersbewegingen op deze laatste dag van de zomermercato. Aurélio Buta, Roberto Núñez Mañas en Sambou Yatabaré (foto: De ANTWERPSUPPORTER Online) kwamen de rood-witte rangen versterken. Naast aanvoerder Frédéric Duplus vonden ook Maxime Biset, Fabien Camus, Tuur Dierckx en Isaac Koné elders een nieuwe uitdaging.

Rechtsback Aurélio Buta nieuw bij Great Old
De Portugese rechtsback Aurélio Buta arriveerde vandaag op de Bosuil. De jonge verdediger (°10/02/1997) wordt voor één seizoen gehuurd van Benfica SL, waar hij uitkwam voor Benfica B in de Portugese Tweede Klasse. Buta kreeg zijn opleiding bij RC Agueda en SC Beira-Mar alvorens in 2011 op 14-jarige leeftijd bij Benfica te arriveren. Buta (1,72m) is een kwieke rechtsback die vorig seizoen met zijn team eerder al tweede werd in de UEFA Youth League. Hij speelde dit seizoen ook al met de A-ploeg van Benfica mee in de Emirates Cup. De Portugees met Angolese roots doorliep bovendien alle nationale jeugdteams vanaf de u16. We heten Aurélio van harte welkom bij Stamnummer 1 en wensen hem veel succes toe!

Bienvenido, Roberto Núñez!
Roberto Núñez Mañas speelt vanaf nu voor Royal Antwerp FC! De jonge Spanjaard (°03/01/1996, Talavera de la Reina (Spa.) speelde vanaf zijn 10e levensjaar tot deze zomer voor de Spaanse topclub Atlético Madrid, en was nu toe aan een nieuw avontuur. De rechtsvoetige centrumaanvaller kwam eerder uit voor alle jeugdteams van Atlético en van de Spaanse nationale ploeg. In de UEFA Youth League maakte hij eerder 15 goals in 19 wedstrijden. Hij tekent nu bij Royal Antwerp FC een contract van 1 jaar met optie. Leuk weetje: Roberto maakte zijn debuut in de hoofdmacht van Atlético in de Copa del Rey tegen CD Guijelo. Hij kwam toen ene Yannick Carrasco vervangen en scoorde meteen de 0-6! We heten Roberto van harte welkom in Deurne-Noord en wensen hem veel succes toe!

Sambou Yatabaré versterkt rood-wit middenveld
Sambou Yatabaré (foto: De ANTWERPSUPPORTER Online)komt de rangen van coach Bölöni versterken. De 28-jarige middenvelder (°02/03/1989, Beauvais (FRA)) heeft de dubbele Frans-Malinese nationaliteit en verzamelde al 26 caps voor Mali. De meeste voetballiefhebbers kennen de grote centrale middenvelder (1,90m) van zijn periode bij Standard Luik (2015-2016), maar Yatabaré heeft al heel wat Europese watertjes doorzwommen. Na zijn jeugdopleiding bij AS Beauvais en SM Caen won hij al snel de titel in de Ligue 2 met Caen. Via Monaco en Bastia werd Yatabaré verkocht aan de Griekse topclub Olympiakos in 2013. Huurperiodes bij AC Bastia, Guingamp en R Standard CL brachten de Franse Malinees uiteindelijk bij een transfer naar de Bundesliga. Bij Werder Bremen zat hij op een zijspoor, waardoor hij nu de Ploeg van ’t Stad op huurbasis komt versterken. Met zijn ervaring (meer dan 200 matchen op het hoogste niveau) kan hij ongetwijfeld een belangrijke rol spelen voor de Reds. We heten Sambou van harte welkom in Deurne-Noord en wensen hem veel succes toe!

Kapitein Frédéric Duplus verlaat R.A.F.C.
Royal Antwerp FC zegt vandaag 'au revoir' tegen Frédéric Duplus. De Franse kapitein verlaat de Bosuil om met onmiddellijke ingang aan de slag te gaan bij RC Lens in de Franse Ligue 2. De club kreeg een bod van de ambitieuze mijnwerkersclub en gunt het Frédéric om andere horizonten te verkennen. We bedanken ‘Fredo’ voor de voorbeeldige rol die hij tijdens zijn verblijf op de Bosuil gespeeld heeft, en wensen hem het allerbeste toe in zijn toekomst.

Maxime Biset zoekt andere oorden op
Vandaag neemt Royal Antwerp FC afscheid van Maxime Biset. De grote verdediger gaat een nieuwe uitdaging aan in 1B, bij KVC Westerlo. Hij is zo aan zijn vierde club toe, na KV Hemiksem, YR KV Mechelen en R Antwerp FC. Maxime Biset arriveerde in de zomer van 2015 op de club en zorgde samen met zijn ploeggenoten voor de kampioenstitel van vorig seizoen. Alles opgeteld speelde hij 79 wedstrijden voor de Great Old, waarvan 49 in de competitie. Zijn goal in de bekerwedstrijd op KV Oostende zal ons altijd bijblijven, net als zijn voorbeeldige inzet en groepsgeest op training en daarbuiten. We wensen Maxime het allerbeste toe bij zijn nieuw avontuur.

Fabien Camus verbreekt contract op de Bosuil
Vandaag vertrekt Fabien Camus uit Deurne-Noord. De Franse Tunesiër kwam in de zomer van 2016 aan op de Bosuil? Vorig seizoen liet hij enkele vlagen van zijn talent zien. Dit seizoen leek hij op niet veel speelgelegenheid te kunnen rekenen. Een vertrek was de beste optie voor alle partijen en werd zijn contract in onderling overleg verbroken. We bedanken Fabien voor zijn inzet voor de Liefdevolle Kleuren, en wensen hem veel succes toe in de toekomst!

Tuur Dierckx kiest voor Waasland-Beveren
Middenvelder Tuur Dierckx is niet langer Antwerpspeler. De voormalige belofte van Club Brugge kwam in de zomer van 2016 aan in Deurne-Noord en totaliseerde 34 wedstrijden voor de Reds, waarvan 23 in de competitie. Met vijf competitiedoelpunten vorig seizoen speelde hij een rol in de promotie naar de Jupiler Pro League. Dit seizoen werd echter een ander verhaal. Tuur kiest nu voor meer speelkansen bij Waasland-Beveren.
We bedanken Tuur voor zijn inzet voor rood-wit, en wensen hem veel succes toe bij zijn nieuwe club.

Isaac Koné is niet langer Antwerpspeler
Isaac Koné verlaat Antwerpen en start een nieuw avontuur bij Cercle Brugge KV. De Franse verdediger/middenvelder kwam in de loop van vorig seizoen tot ieders verrassing aan de aftrap op het veld van KSV Roeselare en zou nog amper uit het elftal verdwijnen. Onder coach Wim De Decker was hij een van de vaste waardes achterin en zorgde hij zo mee voor de kampioenstitel. Isaac Koné speelde 18 competitiematchen voor de Great Old. De ex-jeugdinternational van Ivoorkust kiest nu voor een nieuwe uitdaging in 1B, maar denkt ongetwijfeld met prettige herinneringen terug aan zijn verblijf op de Bosuil. We bedanken Isaac voor zijn inzet voor de Great Old en wensen hem veel succes toe in de toekomst!
 
  
HOME