Nationale 1A - JPL 6 - Royal Antwerp FC-K Sint-Truidense VV
Bosuilstadion - zaterdag 9 september 2017 - 20:00u.
(07/09/2017)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechter: nog aan te duiden

Kern: de kern was in beweging, maar heeft nu stilaan voltooiing bereikt na drie inkomende en vijf uitgaande bewegingen op de laatste dag van de zomermercato. De technische staf heeft op z'n minst rekening te houden met enkele blessures, maar zal meer dan waarschijnlijk wel een beroep kunnen doen op Jelle Van Damme, na diens onfortuinlijke ziekte die hem aan 't zeitje naast de ploeg hield. Ook benieuwd of hij de aanvoerdersband overneemt van Frédéric Duplus of wordt Geoffry Hairemans de nieuwe captain?

Facts & figures: gele kaarten competitie (16) >> Dino Arslanagic (3), Sinan Bolat (2), Alexander Corryn (1), Joeri Dequevy (2), Frédéric Duplus (1), Ivo Dos Santos Rodrigues (1), Geoffry Hairemans (1), Faris Haroun (1), Reda Jaadi (3), Obbi Oulare (1) - gele dreiging >> niemand - geelgeschorst competitie >> niemand - roodgeschorst competitie >> niemand - dokterscabinet >> niemand.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: de wedstrijd heeft een bewogen verleden. We hoeven uiteraard de goedbedoelde, maar helaas mislukte pogingen van toenmalige Antwerpaanvoerder, thans hoofdcoach bij de Kanaries, Jonas De Roeck vanuit de micro-cabine niet herinnering brengen om de afloop van de partij die eerste maart te redden... De laatste rood-witte thuiszege dateert al van 17 november 2012. Omar Bennassar en Jordan Faucher zorgden voor de doelpunten en een verdiende zege.
**Ook Antwerp Clubblad volgde vorige week donderdag de transferbedrijvigheid van de Bosuil tot in de late uurtjes en brengt verslag uit. De inhoud: Editoriaal: geen stijl?, Drukke dagen voor Luciano D’Onofrio, Voorstelling van onze nieuwelingen, Cijferwerk, Vandaag in de geschiedenis van RAFC: 9 september…, Welkom K Sint-Truidense VV, Poster: Stallone Limbombe, Eeuwige rangschikking 1895-2017, Uit de oude doos: Op-Sinjoorke in het Bosuilstadion..., Voor het archief: de oefenwedstrijden van 2017-18, Onze steunende leden + Abonnementinformatie Clubblad, Supportershumor…, Feestbrochure 80 jaar FASC, R.A.F.C.-Worldwide, Een blik in de schatkamer van RAFC: Atletico Bilbao (1964), Bosuiltjes, Antwerpkwis: antwoorden vragenronde 1 + vragenronde 2, Gezien vanuit tribune II: R Antwerp FC-KRC Genk, R.A.F.C.-Jeugd: interview met Bart De Nul, R.A.F.C.-Jeugd: Oefenmatch van onze U17 tegen Hoogstraten VV, R.A.F.C.-Jeugd: Oefenmatch van onze U15 tegen Hoogstraten VV, R.A.F.C.-Jeugd: Red Star Run, De Bosuil: De competitie op zijn kop.
**De jonge rood-witte reserven vermochten nog niet te oogsten in de nationale competitie, in de beker der nationale u21 wisten ze alvast wel een deugddoende zege te behalen. Michel Gysels vanop de stip en Nando Nöstlinger scoorden de doelpunten. Naast Younes Achter en Larry Ofosuhene kregen ook Glenn Van den Bogaert en Mateo Waem speelminuten tijdens de oefenwedstrijd van het a-elftal tegen F91 Dudelange, de kampioen van het G.H. Luxemburg.
**Royal Antwerp FC wordt een tikkeltje te gul bedacht met gele kaarten en totaliseert er inmiddels al zestien. Dino Arslanagic en Reda Jaadi werden elk al drie keer opgeschreven. Bij S.T.V.V. blijft de teller al op elf steken, al loopt Jorge Filipe Avelino Teixeira (4) na vijf speeldagen nu al onder dreiging.
**Tegen zoveel schoonheid van uitvoering en zulk knap staaltje van lichaamsbeheersing, was geen cyberstemmer bestand. Ivo Rodrigues kreeg een stormvloed aan stemmen achter zijn naam en was de verdiende 'man van de match' na het succesvolle bezoek aan de Versluys Arena. Voor Geoffry Hairemans, Stallone Limbombe, Faris Haroun en Sinan Bolat en Matheus Borges (die de vijfde plaats delen) bleven nauwelijks enkele tientallen stemmen over.
**"Take us Home", zovele trainers beten er hun tanden op stuk, tot Wim De Decker kwam, zag en promoveerde naar 1A. Luc Wyns volgde de gebeurtenissen van de laatste twee jaar op en rond de Bosuil en bundelde "Hoop en wanhoop, verdriet en euforie" in een langspeelfilm. De trailer werd deze week op de mensheid losgelaten, de première in de zalen volgt op 5 oktober.
**Schikkingen >> Nationale competitie 1A - zevende speeldag - KSC Lokeren OV - zaterdag 16 september 2017 - 20:00u. >> worden ingewacht.
 
  
HOME