JPL-6 * Reacties na Royal Antwerp FC-S.T.V.V.
Het oordeel van de coaches
(10/09/2017)(Auteur: Frank Nicola)(Bron: gepubliceerd met schriftelijke toestemming)
Jonas De Roeck: "Achteraf bekeken en objectief naar de gehele match gezien is een 1-1 uitslag een terechte score. We waren te passief in de eerste helft, maar R.A.F.C. kon toch geen uitgespeelde kansen creëren. In de tweede helft durfden we het initiatief nemen en vonden we de voetballende oplossingen. Toen we dan op voorsprong kwamen, dachten we deze pot winnend af te sluiten. Het Antwerpse publiek pompte weer wat grinta in de thuisploeg. Na dom balverlies moesten we de gelijkmaker toestaan. Ondanks alles hebben we deze moeilijke uitwedstrijd doorstaan zonder veel kansen weg te geven. Het was leuk om terug op de Bosuil te zijn. Ik kende nog veel medewerkers en de ontvangst was hartelijk. Ik heb genoten van de sfeer, maar nu moeten we vooruit kijken naar de derby tegen RC Genk. Dat zal een beladen wedstrijd worden, maar ik heb al vele Antwerpse derby's gespeeld en dan ben je toch al wat gewoon."

Laszlo Bölöni: "Een felle wedstrijd betwist door twee ploegen met een identiek strijdplan, leverde deze wedstrijd op. Wie met zijn spelers het meeste evenwicht kan bewaren, wint meestal. De ploegen waren perfect in balans, hoewel ik ons in de tweede helft optisch superieur voelde zonder evenwel te concrete daden in de zone van de waarheid. De wedstrijd kon in een brilscore eindigen, maar dan is er vaak een vergissing of een exploot om de partij open te breken. De vergissing kwam van onze kant, maar onze mentale sterkte was er om nog een gelijkspel uit de brand te slepen. Het publiek verdiende een overwinning, maar daarvoor waren onze aanvallers vandaag niet besluitvaardig genoeg. Aangezien we met RSC Anderlecht, RC Genk en STVV al drie topteams over de vloer kregen, til ik niet zo zwaar aan de twee op 9 in onze thuisduels."

"Als we de huidige klassering willen behouden, moeten we de winst die we boeken in uitduels ook thuis kunnen valoriseren. Er moet nog gebouwd worden, zeker in het performanter maken van onze voorhoede. In de omgeving van William Owusu werd geschermd met een aanbieding aan het einde van de transfermarkt, maar daar wilden we niet op ingaan. Ik ben blij dat hij van zijn blessure verlost is. Een mooie gelijkmaker was het resultaat, maar een zekerheid op een basisplaats kan ik niemand garanderen."