JPL-8 * Reacties na Royal Antwerp FC-KV Kortrijk
Het oordeel van de coaches
(23/09/2017)(Auteur: Frank Nicola)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Yannis Anastasiou: "Ik vond dat wij vandaag in de eerste dertig minuten voor Sinterklaas hebben gespeeld door het aanbieden van enkele geschenken. De openingsdoelpunten kwamen te gemakkelijk tot stand. We hebben niet gespeeld naar onze kwaliteiten. We wisten dat de thuisploeg een compacte, sterke ploeg is die vooral loert op de counter. De tweede helft hebben we voortdurend veldoverwicht en de controle over het spel, maar in de laatste finale fase liep het steeds mis. Kortom, de eerste 25 ā 30 minuten bepalen de uitslag van deze match en het team moet zich dan ook dringend herpakken in de volgende thuismatch."

Laszlo Bölöni: "Ik ben uiterst tevreden dat we ons trouwe publiek een grote overwinning konden aanbieden. In de eerste helft waren we superieur en met zeer technisch voetbal creëerden we veel openingen en kansen. Onze organisatie was eens te meer ons sterkste punt. De tweede helft was moeilijk en delicaat. We toonden technische onvolkomenheden en moesten in het begin meer riskeren. Het belangrijkste werk was al in de eerste helft gedaan. Het eerste bilan van het begin van de competitie is dan ook goed, maar we moeten de lijn wel doortrekken."

"Ik opteerde vandaag om met drie centrale verdedigers te spelen en dat bleek al snel een goede animatie met zich mede te brengen. Het is een interessante piste, want de tegenstander had er geen antwoord op. Het enige minpuntje is dat we aan het begin van de tweede helft te veel vergissingen begingen. We moeten op psychologisch en fysiek vlak nog iets verbeteren. Toch mogen beide clubs met fierheid terugkijken op het parcours dat ze tot op heden hebben gelopen, mijn felicitaties aan beiden."
 
  
HOME