Nationale 1A - JPL 15 - KAS Eupen-Royal Antwerp FC - Update
Stadion Kehrweg - zaterdag 18 november 2017 - 20:00u.
(16/11/2017)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Christof Dierick - Jimmy Cremers - Christophe Battiston - Nicolas Laforge

Kern: Dino Arslanagic en William Owusu Acheampong lopen een apart programma, ook Obbi Oulare werkt hard aan zijn revalidatie. Geoffry Hairemans werd in de loop van de week getroffen door een ziektebeeld, maar lijkt wel voldoende hersteld. Laszlo Bölöni recupereert Faris Haroun na diens speeldag schorsing, maar heeft selectiezorgen vanwege bijkomende blessures. Sambou Yatabaré én Alexander Corryn staan op scherp.

Facts & figures: gele kaarten competitie (38+0) >> William Owusu Acheampong (1), Joaquin Ardaiz de los Santos (1), Dino Arslanagic (3), Dylan Batubinsika (1), Sinan Bolat (2), Matheus Borges (1), Alexander Corryn (4), Joeri Dequevy (2), Ivo Dos Santos Rodrigues (3), Frédéric Duplus (1), Geoffry Hairemans (2), Faris Haroun (5), Reda Jaadi (3), Obbi Oulare (2), Mamoutou N'Diaye (1), Jelle Van Damme (2), Sambou Yatabaré (4) - gele dreiging competitie >> Sambou Yatabaré + Alexander Corryn - geelgeschorst competitie >> niemand - roodgeschorst competitie >> niemand - dokterscabinet >> William O. Acheampong, Dino Arslanagic, Adilson Mendes Martins, Mamoutou N'Diayé, Obbi Oulare, Moustapha Sall, Luka Stojanovic.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: allicht de merkwaardigste uitslag in de onderlinge confrontatie tussen KAS Eupen en Royal Antwerp FC was het resultaat van de zeventiende speeldag tijdens het seizoen. Ergens op een woensdagavond verscholen tussen de negentiende en de twintigste speeldag reisde R.A.F.C. au grand complet en met Ken Bastin als teammanager aan boord naar de Oostkantons. Joren Dom vlamde er vlug eentje binnen. Diagne gaf met een own-goal opnieuw voorsprong aan de bezoekers. Geoffry Hairemans (foto: De ANTWERPSUPPORTER Online) bracht de nieuwe bonus op het bord. Grégory Dufer besliste een kwartier voor tijd over de eindstand (3-4). KAS Eupen nam op de slotspeeldag min of meer weerwraak, stal een punt op de Bosuil en promoveerde naar de Jupiler Pro League. De Great Old trekt deze zaterdag samen met de geweldige achterban en met de nieuwe shirtsponsor Star Casino met vertrouwen naar het oosten.
**De nationale u21 troffen in de achtste finales met RSC Anderlecht de moeilijkste tegenstander van het lot. De opdracht was zwaar, maar de jonge elf van Ken Bastin en Sven Van Den Broeck stelden zich niet weerloos op. Een individueel foutje en een snedige counter beslisten in het voordeel van thuisploeg RSC Anderlecht, waardoor de focus weer helemaal op de competitie kan en moet.
**Hoewel het er niet altijd even vriendelijk aan toeging bij de komst van Sporting du Pays de Charleroi, bleven de gele kaarten op zak bij scheidsrechter Laforge. Het clubtotaal van R.A.F.C. bedraagt inmiddels 38, maar daarvan zijn er inmiddels al vijf uitgezeten door Faris Haroun, waardoor Sinan Bolat aanvoerder was tegen de Zebra's. Loties leidt de dans met zes publieke waarschuwingen, Valiente is volgeboekt, Verdier en Tirpan spelen onder dreiging. Samen tellen zij precies de helft van de 38 boekingen van KAS Eupen, net evenveel als de Great Old.
**Ondanks de opportunistische gelijkmaker van Joaquin Ardaiz de los Santos, blijft William Owusu Acheampong met zijn vier treffers de clubtopschutter. Ivo Rodrigues prikte er tot nog toe drie binnen, waarvan twee tegen KVO. Isaac Thelin (RSC Anderlecht - 8) voert de schutterslijst aan voor Zinho Gano (KVO - 7), Ryota Morioka (W.B. - 7) en... Mbaye Leye, vorige zomer gelinkt aan de Ploeg van 't Stad en nu bij... KAS Eupen. Werk in 't verschiet dus voor de rood-witte afweer, al mag Eric Ocansey (KAS Eupen - 5) ook niet uit 't oog verloren worden.
**Geen uitgesproken favoriet voor de titel 'man van de match' na de wedstrijd tegen Sporting du Pays de Charleroi. Daarvan profiteerde Joaquin Ardaiz om zich met een stem verschil te laten kronen tot weekwinnaar. Dylan Batubinsika werd de verdiende tweede voor Geoffry Hairemans, Matheus Borges en Jelle Van Damme. Opvallend: een aanvaller en een middenvelder in de top vijf tussen een kransje van verdedigers na een verloren wedstrijd.
 
  
HOME