JPL-16 * Reacties na Royal Antwerp FC-YRKV Mechelen
Het oordeel van de coaches
(26/11/2017)(Auteur: Frank Nicola)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Aleksander Jankovic: "Het was een moeilijke wedstrijd voor ons. Met slechts 11 behaalde punten zitten we in de hoek waar de klappen vallen, maar we zijn op de goede weg. We hebben hier met een laag blok een verdiend punt meegenomen, al was onze bedoeling wel om voluit voor de zege te gaan. Ik ben tevreden over de energie en de kracht die mijn jongens getoond hebben. In mijn tweede ambtstermijn is het een tweede clean sheet op drie wedstrijden. Belangrijk is, de eerste helft was goed van onze kant, in de tweede helft konden we met wat geluk eventueel aanspraak maken op een treffer. We moeten verder aan de organisatie bouwen. We misten de luciditeit om de zege mee te nemen, vooral de laatste pass kwam net niet goed aan. Uit vijf afgedwongen corners in de eerste helft, moesten we meer puren."

"Croizet maakt een moeilijke periode door en zal wel ontgoocheld zijn, maar het was een puur sportieve keuze. Hij zal woensdag in het bekertreffen zeker van de partij zijn, want hij traint goed. Kortom, we hebben de wedstrijd aangepakt zoals R.A.F.C. haar wedstrijd in Eupen speelde, jammer genoeg niet met hetzelfde resultaat. In de tweede helft werd het een gevecht voor elke bal en bracht ik ook nog twee frisse krachten in. Vooral op onze linkerzijde hadden we enkele problemen met de snelle flank van de thuisploeg. Verder wens ik mijn collega nog een voorspoedig seizoen toe."

Laszlo Bölöni (foto: De ANTWERPSUPPORTER Online): "We zijn slecht aan de wedstrijd begonnen en we moesten al snel enkele correcties aanbrengen. KV Mechelen speelde met veel intensiteit zonder evenwel kansen te creëeren. De tweede helft waren wij de baas en hebben we alles rechtgezet, jammer dat onze dominantie niet in een doelpunt is geresulteerd. We hadden voldoende mogelijkheden om te scoren. Jammer genoeg hebben we het bestuur en de fans bij de festiviteiten van de nieuwe Tribune 1 niet kunnen verblijden met een overwinning. De inspanningen van alle betrokkenen was heroïsch, maar het leven gaat voort. Hoewel ik weer blij ben met het feit dat we weer de nul gehouden hebben, had ik toch liever een doelpunt gescoord. De tweede helft was de spelvreugde merkbaar, er was veel inspiratie en we hebben de bezoekers 45 minuten tegen de eigen zestien geplakt."

"Weer veel om uit te leren, want we droomden van een zege. Toch was ik bang dat we in onze rug bij een omschakelmoment gepakt zouden worden. De vrees op een counter of bij een spelhervatting die succesrijk kon zijn, was groot. Nu moeten we werk maken van het herstel van onze geblesseerde spelers zodat mijn spelerskern wat omvangrijker wordt. Zo kunnen we met frisse kopjes het restant van de competitie met vertrouwen tegemoet zien."
 
  
HOME