Royal Antwerp FC stelt vier nieuwelingen voor
(09/01/2018)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Vier nieuwelingen vervoegden de kern van Laszlo Bölöni en Wim De Decker. De ervaren Burkinabe Jonathan Pitroipa (foto: De ANTWERPSUPPORTER Online), Romain Habran, Yehor Nazaryna en Laurent Mendy krijgen hun vuurdoop in rood-witte uitrusting onder de Spaanse zon. Vier keer een portret met dank aan de officiële website van de club.

Jonathan Pitroipa (12 april 1986) komt met een indrukwekkend reeks cijfers naar de Bosuil. De in Ouagadougou (Burkina Faso) geboren flankspeler tekende een contract van zes maanden bij Royal Antwerp FC, met een optie voor een bijkomend seizoen. "Zijn Europese carrière ging van start bij het Duitse SC Freiburg, waar hij 4 seizoenen speelde. Van de Duitse tweede klasse, ging hij transfervrij naar eersteklasser Hamburger SV. Zijn cijfers waren best indrukwekkend voor een middenvelder: 105 wedstrijden, 6 goals en 16 assists op drie seizoenen in alle competities samen. Hij verruilde in het seizoen 2011-2012 de Duitse Bundesliga voor de Franse Ligue 1 en ging bij FC Stade Rennes voetballen. Ook daar was hij titularis en scoorde hij regelmatig zijn doelpuntjes, al is hij steeds meer de man van de assist geweest. Gedurende zijn 3 seizoenen in Frankrijk, speelde hij 112 officiële wedstrijden, scoorde hij 19 maal en gaf hij 24 assists in alle competities samen. In het seizoen 2014-2015 trekt Pitroipa naar de UAE Gulf League bij Al-Jazira in Abu Dhabi. Hij speelt er dat seizoen 26 officiële wedstrijden, scoort 9 goals en geeft 11 assists. De twee seizoenen daarna trekt hij naar Al-Nasr in Dubai, waar hij zijn cijfers nog opkrikt. In totaal werkt hij 48 wedstrijden af, waarvan 10 in de Aziatische Champions League, scoort hij 14 keer en geeft hij 16 assists. Het is duidelijk dat Jonathan Pitroipa de goal weet staan en dat hij het talent heeft om de laatste beslissende pass uit zijn voeten te toveren." De ervaren flankspeler was en is nog steeds international van zijn land. De meest spraakmakende prestatie voerde Burkina Faso o.l.v. Paul Put naar de finale van de Africa Cup of Nations met o.a. Jonathan Pitroipa en... Mady Panandetiguiri in de rangen.

De jonge Franse flankaanvaller Romain Habran loopt al een tijdje mee op de trainingsvelden van de Bosuil. Hij komt over van FC Paris Saint-Germain B en is allicht geen onbekende voor centrale verdediger Dylan Batubinsika. Na FC Sochaux-Montbélliard (Ligue 2 - 2014-2015) en Stade Laval (Championnat National - 2015-2016) werd hij het afgelopen seizoen (2016-2017) uitgeleend aan US Boulogne-sur-Mer om er eveneens ervaring op te doen in de Franse Championnat National. De afgelopen maanden droeg hij het shirt van Paris Saint-Germain B om vanaf januari 2018 de rood-witte kleuren van Royal Antwerp FC te komen verdedigen. "Ik ben snel en technisch sterk, heb een goede voorzet. Misschien dat ik ergens het midden houd tussen Ribéry, Walcott en Payet", stelde Romain Habran zich voor in GvA.

Met Yehor Nazaryna komt een jeugdig talent over van FC Dnipro Dnipropetrovsk. De Oekraïense international u20 tekent deze winter een contract van 3,5 seizoenen dat hem dus tot medio 2021 aan Royal Antwerp FC verbindt, met optie op een bijkomend seizoen. Eerder verdedigde hij tijdens zijn jeugdopleiding de kleuren van de club van zijn geboortestad FC Yevropa Pryluky en Dynamo Kiev (2010-2014).

Laurent Mendy (18 december 1998) is allicht de minst-bekende van de vier nieuwelingen bij Royal Antwerp FC. Geboren in Tivaouane (Senegal) vervoegde hij al op jonge leeftijd de academie van ASC Avenir FC. De hoogopgeschoten (1,86m) aanvaller beschikt naar verluidt over een stevig kopspel. De jonge Senegalees onderschreef een contract met een looptijd van 2,5 seizoenen, met optie voor twee bijkomende seizoenen en moet een wissel op de toekomst worden.
 
  
HOME