Nationale 1A - JPL 24 - Sporting du Pays de Charleroi-Royal Antwerp FC
Stade du Pays de Charleroi - zaterdag 27 januari 2017 - 18:00u.
(26/01/2018)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online )
Scheidsrechters: Lawrence Visser, Karel De Rocker, Jo De Weirdt, Nicolas Laforge.

Kern: aanvoerder Faris Haroun moet in extremis forfait geven voor de midweekwedstrijd tegen KAA Gent. Het is nog niet bekend of hij de reis naar Charleroi mee onderneemt. Schuift coach Laszlo Bölöni met de pionnen en komt nieuwe rekruut Ritchie De Laet meteen in de basis? Ook dat is nog niet geweten. Gunstige berichten uit het dokterscabinet over Ivo Dos Santos Rodrigues, al is het nog niet zeker of hij al speelklaar is. Joaquin Ardaiz (foto uiterst links: De ANTWERPSUPPORTER Online) was in de heenronde tegen Sporting du Pays de Charleroi 'man van de match', maar zal deze zaterdag vanwege ziekte de selectie allicht niet halen. Reda Jaadi en Ivo Dos Santos Rodrigues staan nog steeds op scherp. Dino Arslanagic en Dylan Batubinsika zetten hun inhaalparcours met verbetenheid verder.

Facts & figures: gele kaarten competitie (60+4) >> William Owusu Acheampong (1), Joaquin Ardaiz de los Santos (2), Dino Arslanagic (3), Dylan Batubinsika (3), Sinan Bolat (3), Matheus Borges (2), Alexander Corryn (5+1), Joeri Dequevy (4), Ivo Dos Santos Rodrigues (4), Frédéric Duplus (1), Geoffry Hairemans (5), Faris Haroun (5+1), Reda Jaadi (4), Stallone Limbombe (1), Mamoutou N'Diaye (1), Obbi Oulare (2), Aurélio Gabriel Ulineia Buta (3), Jelle Van Damme (5+1), Sambou Yatabaré (5+2) - gele dreiging competitie >> Ivo Dos Santos Rodrigues, Reda Jaadi - geelgeschorst competitie >> niemand - roodgeschorst competitie >> niemand - dokterscabinet >> Dino Arslanagic, Dylan Batubinsika, Ivo Dos Santos Rodrigues, Faris Haroun (?), Adilson Mendes Martins.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: deze affiche stond al lang voor de naamsverandering in Sporting du Pays de Charleroi op de kalender, voor het laatst op 16 april 2012, op het tweede niveau van het nationale voetbal. Enkele maanden later begonnen de Zebra's aan hun avontuur in de Jupiler Pro League o.l.v. Felice Mazzu, de opvolger van Dennis van Wijk, die op zijn beurt landde in Deurne-Noord. Inmiddels is hij aan de slag bij provinciegenoot YRKV Mechelen. Ook nog heel wat andere transferbewegingen tussen beide clubs. De bekendste 'Karolo' die de overstap naar Royal Antwerp FC maakte, is zonder twijfel Alexandre 'Say Oe Ah Czernia' Czerniatynski. De Great Old reist voor de 44e keer richting Stade du Pays de Charleroi, het vroegere Mambourg.
**In de eerste ronde gingen de jonge rood-witte reserven onderuit op Puyenbeke, thuisbasis van de fusieclub Waasland-Beveren. Bij de rust leek een herhaling van dat scenario in de maak. Met doelpunten van Michel Gysels en Roberto Nunez Manas (2) zochten en vonden de elf van Ken Bastin en Sven Van Den Broeck het momentum en puntenwinst.
**Hoewel de kaartenlast (64!) gestaag oploopt, lijken er voorlopig nog geen onoverzienbare problemen op dat vlak voor de technische staf, al blijven er uiteraard nog zeven speeldagen te gaan in de reguliere competitie. Reda Jaadi en Ivo Dos Santos Rodrigues moeten brommen bij een volgende verwittiging. Alexander Corryn (6), Faris Haroun (6), Jelle Van Damme (6) en Sambou Yatabaré (7) zijn bezig aan hun tweede reeks. Bij tien gele kaarten volgen automatisch twee speeldagen schorsing. Ondanks de lange reeks waarschuwingen voor o.a. Matias Fortuna Nurio Domingos (7), totaliseert de tegenstander van zaterdag er slechts 37.
**De voorbereiding was van William Owusu Acheampong, het doelpunt van Stallone Limbombe en zo zorgden twee door de pers vaak afgeschreven spelers voor de gelijkmaker en het uiteindelijke gelijkspel. De spits blijft met zeven goals topschutter van de club, de flankspeler heeft er nu drie op zijn actief. Isaac Thelin (Waasland-Beveren - 11) behoudt de koppositie na de midweekwedstrijden. Teddy Chevalier (KVK - 10) en Kaveh Rezaei (Sporting du Pays de Charleroi - 10) zitten de koploper op de hielen en daarmee weet de rood-witte afweer meteen wie zaterdag in 't oog te houden.
**Matheus Borges kreeg na de wedstrijd van zondag een derde van de uitgebrachte stemmen, maar moest toch Jelle Van Damme voor laten gaan die net iets beter deed. Tijdens de midweekwedstrijd tegen KAA Gent liepen er ook enkele opvallende spelers bij de tegenstander. Antwerpdoelman Sinan Bolat had het bij enkele gelegenheden knap lastig. Hij voert momenteel de weekstemming aan voor William Owusu Acheampong en Stallone Limbombe.
 
  
HOME