Nationale 1A - JPL 26 - KV Kortrijk-Royal Antwerp FC
Guldensporenstadion - zaterdag 10 februari 2017 - 20:00u.
(08/02/2018)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Nicolas Laforge, Jimmy Cremers, Patrick Plumes, Denis Vanbecelaere

Kern: kleinere pijntjes zijn een normaal verschijnsel na een nederlaag in deze fase van de competitie, al hoeven coaches Laszlo Bölöni en Wim De Decker enkel te rekenen met de afwezigheden van Dino Arslanagic en Adilson Mendes Martins. De centrale verdediger lijkt bijna klaar met zijn individuele parcours. Adilson Mendes Martins is nog herstellende van zijn knieoperatie bij Dr. Geert Peersman. Het is momenteel nog onduidelijk wie er zaterdag het doel van de Ploeg van 't Stad zal verdedigen nu Sinan Bolat volgeboekt werd. Moustapha Sall en Alexander Corryn (foto De ANTWERPSUPPORTER Online) hebben alvast hun gele schuld afgelost en zijn weer beschikbaar. Reda Jaadi en Ivo Dos Santos Rodrigues worden bij een volgende publieke verwittiging geconfronteerd met het strafbankje. Geen prettig vooruitzicht.

Facts & figures: gele kaarten competitie (62+3)

2) >> William Owusu Acheampong (2), Joaquin Ardaiz de los Santos (2), Dino Arslanagic (3), Dylan Batubinsika (3), Sinan Bolat (4+1), Matheus Borges (2), Alexander Corryn (5+1), Ivo Dos Santos Rodrigues (4), Frédéric Duplus (1), Geoffry Hairemans (5), Faris Haroun (6+1), Reda Jaadi (4), Stallone Limbombe (1), Obbi Oulare (2), Sébastien Siani (8+0), Aurélio Gabriel Ulineia Buta (3), Jelle Van Damme (6+1), Sambou Yatabaré (5+3) - gele dreiging competitie >> Ivo Dos Santos Rodrigues, Reda Jaadi - geelgeschorst competitie >> Sinan Bolat - roodgeschorst competitie >> niemand - dokterscabinet >> Dino Arslanagic, Adilson Mendes Martins.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: op een enkele bekerpartij en een vriendschappelijk wedstrijd na dateert het laatste competitietreffen in het Guldensporenstadion tussen beide clubs al van het seizoen 2007-2008. Voorsprong bij de rust voor R.A.F.C., maar na de kampwissel deelden de Kerels een half pakje slaag uit. Eindstand 4-1. Thuisploeg en bezoekers maken op basis van de resultatencurve bijna evenveel kans op puntengewin in de onderlinge confrontatie. Dankzij vier doelpunten van Frans Van Rooij en nog een van Nico Claesen en Ralf Geilenkirchen liet R.A.F.C. op 1 oktober 1989 de grootste away overwinning tussen de Guldensporen van KVK optekenen. Royal Antwerp FC heeft overigens na de competitiezege in eigen huis en de bekernederlaag aan de Moorseelsestraat eerder dit seizoen, opnieuw wat goed te maken bij de achterban.
**Met twee zeges uit drie wedstrijden van de pas gestarte play-off (2), hebben de jonge rood-witte reserven hun start voor dit tweede deel van de competitie niet gemist. Gouné Niangadou (1-0) en Roberto Nunez Manas (2-0) waren trefzeker voor hun kleuren afgelopen maandag.
**Na het vertrek van Joeri Dequevy en Mamoutou N'Diaye werden hun gele kaarten bij de KBVB uitgegomd. Ons telwerk werd in die zin aangepast. De acht publieke waarschuwingen van Sébastien Siani worden niet bijgeteld, al staat hij uiteraard wel op twee kaarten van schorsing. Sinan Bolat is de volgende Antwerpspeler die de (gele) strafbank ontdekt en dat na slechts een verwittiging voor een voetbaltechnische overtreding.
**Spits William Owusu Acheampong voert de rood-witte schutterslijst aan met zeven treffers. Obbi Oulare scoorde na zijn tweeklapper tegen SV Zulte Waregem nu in twee opeenvolgende wedstrijden en bracht zijn totaal op vier. Isaac Thelin voegde de zoveelste strafschop aan zijn totaal toe en komt nu uit op 14 doelpunten. Hij blijft uiteraard de kop van de reeksrangschikking trekken. Het duo Kaveh Rezaei en Teddy Chevalier leveren een achterhoedegevecht om de tweede plaats met elk elf treffers. Daarmee kennen de rood-witte verdedigers meteen de gevaarlijkste opponent in de rode kleuren van KVK.
**Ritchie De Laet lijkt op weg naar zijn derde opeenvolgende weekzege en titel 'man van de match'. Kunnen Jonathan Pitroipa, Obbi Oulare, Stallone Limbombe of Geoffry Hairemans hem tijdens de resterende stemmingsdagen alsnog remonteren?
 
  
HOME