Nationale 1A - JPL 27 - Royal Antwerp FC-KV Oostende
Bosuilstadion - zaterdag 17 februari 2017 - 18:00u.
(16/02/2018)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Christof Dierick - Jo De Weirdt - Tom Dens - Lawrence Visser

Kern: voor het eerst in weken hoeft niemand verplicht toe te kijken vanop de strafbank. Sinan Bolat is terug, Ivo Dos Santos Rodrigues en Reda Jaadi moeten de borstzak van scheidsrechter Dierick goed in 't oog houden of er dreigt alsnog wat voor hen op enkele wedstrijden van het einde van de reguliere competitie. Moustapha Sall moest begin van de week wel een pijntje verbijten, maar alles lijkt opnieuw in orde. Ook Dino Arslanagic voelde na maandenlange revalidatietraining, opnieuw de bal tijdens de gewonnen wedstrijd van de nationale beloften in Stadion Stayen. Adilson Mendes Martins is nog herstellende van zijn knieoperatie, maar is al opnieuw aan het werk o.l.v. de clubkiné's. Zo gaat dat tegenwoordig.

Facts & figures: gele kaarten competitie (65+2) >> William Owusu Acheampong (2), Joaquin Ardaiz de los Santos (2), Dino Arslanagic (3), Dylan Batubinsika (3), Sinan Bolat (5+0), Matheus Borges (2), Alexander Corryn (5+1), Ivo Dos Santos Rodrigues (4), Frédéric Duplus (1), Geoffry Hairemans (5), Faris Haroun (6+2), Reda Jaadi (4), Stallone Limbombe (1), Obbi Oulare (2), Moustapha Sall (1), Sébastien Siani (5+3+0), Aurélio Gabriel Ulineia Buta (3), Jelle Van Damme (5+2), Sambou Yatabaré (5+3) - gele dreiging competitie >> Ivo Dos Santos Rodrigues, Reda Jaadi - geelgeschorst competitie >> niemand - roodgeschorst competitie >> niemand - dokterscabinet >> Adilson Mendes Martins.

Nieuwssprokkels Online:
**Antwerp Clubblad is inmiddels alweer aan de vijftiende uitgave van het lopende seizoen toe en heeft volgende onderwerpen in de aanbieding: Editoriaal: Spannende tijden, Een overzicht van onze nieuwkomers (bis), Interview met Ove Eklund: “Antwerp is een herinnering voor het leven”,
Welkom KV Oostende, Cijferwerk, Uit de oude doos: de debuutmatch van Geoffry Hairemans, Poster: Sambou Yatabaré, Onze steunende leden + Abonnementinformatie Clubblad, Wereldbekergeschiedenis 1962-1966, In memoriam Terry Van Ginderen, Antwerpkwis, Praatje met een speler: Jonathan Pitroipa,
Bosuiltjes: geboorte Niyoh Van Raemdonck - Afscheid van Patje Steert, Gezien vanuit tribune II: Antwerp - Waasland-Beveren, R.A.F.C.-Jeugd: R.A.F.C. u8 - KRC Genk u8, R.A.F.C.-Jeugd: even voorstellen: onze u16 Elite, R.A.F.C.-Jeugd: even voorstellen: onze u15 Elite, R.A.F.C.-Jeugd: deelnames aan de lentetornooien, De Bosuil: Keuzestress en Bosuilvrees. Veel leesplezier!
**Het verleden: ook nu Royal Antwerp opnieuw aan de slag is op het hoogste niveau en zich al wist veilig te stellen voor volgend seizoen, zijn er enkele wedstrijden die ook in het recente verleden op de kalender stonden. Bij hun eerste (1993) en laatste bezoek (2013) aan de Bosuil wist de fusieclub zich te onderscheiden en daartussenin nog een keer in de nationale competitie (2009) en een keer in de bekercompetitie (2016). Grootste thuiszege dateert van bijna elf jaar geleden met een openingstreffer in de eerste speelminuut van Fraizer Campbell, die net als Peter Utaka twee keer scoorde. Luciano Olguin zette de Kustboys een kwartier voor tijd helemaal knock-out.
**De jonge rood-witte reserven van Ken Bastin en Sven Vandenbroeck beleefden een moeilijke aanpassing aan de nieuwe uitdaging in 1a. Nu lijken ze eindelijk gerodeerd. Na hun derde zege uit vier wedstrijden prijken ze zowaar aan kop van de rangschikking van play off 2. Het kanon Roberto Nunez Manas zweeg even in Stadion Stayen, maar dat werd ruimschoots gecompenseerd door de treffers van Nader Ghandri en Laurent Mendy. Doelman Jens Teunckens speelde zich in een uitblinkersrol.
**Een beetje verrassend, op uitzondering van de dubbele boeking en uitsluiting in Charleroi, was Moustapha Sall in het Guldensporenstadion pas aan zijn eerste publieke verwittiging toe in de reguliere competitie, een van de 68 (=72-5) die de Antwerpspelers dit seizoen al te zien kregen. Dat totaal steekt schril af tegen de 51 publieke waarschuwingen van tegenstander KVO, club die nochtans ook enkele notoire veelpakkers in de selectie heeft. Ivo Dos Santos Rodrigues en Reda Jaadi staan op scherp.
**Spitsen William Owusu Acheampong met zeven en Obbi Oulare met vier zijn de productiefste rood-witte spelers. Aan kop van de nationale schutterslijst vervoegt Teddy Chevalier na zijn drieklapper van vorig weekeinde Isaac Thelin met een totaal van veertien treffers. De fans van KVO rekenen op Zinho Gano (9) en Knowledge Musona (5) voor assists en doelpunten.
**Opvallende prestatie van Stallone Limbombe op de akker van Guldensporen. Inzet en voorzetten leveren hem voorlopig de eerste plaats op in de weekstemming. Jonathan Pitroipa, Ritchie De Laet,
Kevin Debaty en Alexander Corryn volgen op afstand op de dicht(s)te ereplaatsen.
 
  
HOME