Nationale 1A - JPL 30 - RSC Anderlecht-Royal Antwerp FC
C. Vandenstockstadion - zondag 11 maart 2018 - 14:30u.
(09/03/2018)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Nicolas Laforge, Laurent Conotte, Kristof Meers, Denis Vanbecelaere.

Kern: net als vorige speeldag zitten zowel coach Laszlo Bölöni als speler Dylan Batubinsika hun (tweede) schorsingsdag uit. Ivo Dos Santos Rodrigues werd op zijn beurt volgeboekt en moet eveneens toekijken. Moustapha Sall moest een pijntje verbijten, terwijl Kafoumba Touré en Adilson Mendes Martins nog op non-actief staan. Enkele spelers speciale stonden onder toezicht van de medische staf van de club.

Facts & figures: gele kaarten competitie (76+2) >> William Owusu Acheampong (2), Joaquin Ardaiz de los Santos (2), Dino Arslanagic (3), Dylan Batubinsika (3), Sinan Bolat (5+1), Matheus Borges (2), Alexander Corryn (5+1), Ivo Dos Santos Rodrigues (4+1), Frédéric Duplus (1), Geoffry Hairemans (5), Faris Haroun (6+3), Reda Jaadi (4), Stallone Limbombe (1), Obbi Oulare (3), Jonathan Pitroipa (1), Moustapha Sall (1), Sébastien Siani (5+3+1), Aurélio Gabriel Ulineia Buta (3), Jelle Van Damme (5+3), Sambou Yatabaré (5+4) - gele dreiging competitie >> Reda Jaadi, Sébastien Siani, Sambou Yatabaré - geelgeschorst competitie >> Ivo Dos Santos Rodrigues - roodgeschorst competitie >> Dylan Batubinsika, Laszlo Bölöni - dokterscabinet >> Adilson Mendes Martins, Moustapha Sall (?).

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: stond het 'gemeenschappelijke stadion' door de uitspraken van burgemeester De Wever en de reacties van beide clubs volop in de 'Antwerpse' actualiteit, op de Bosuil werd enkel gefocust op de wedstrijd tegen RSC Anderlecht, wetende dat een gelijkspel als in de heenronde dit keer niet voldoende zal zijn om een plaats in de top zes te veroveren. In het verleden behaalde de Great Old overigens heel wat mooie resultaten tegen de uittredende kampioen, al dateert de laatste overwinning op verplaatsing tegen RSC Anderlecht wel al van 15 februari 1997. Van Den Wyngaert was nog actief als scheidsrechter, Ganiyu Owolabi met twee doelpunten de prijsschutter van de voetbalavond.
**De jonge rood-witte reserven zagen hun wedstrijd afgelast worden vanwege een stroompanne aan de Boterlaarbaan. Deze maandag nemen ze het in eigen huis op tegen Waasland-Beveren.
**Ivo Tiago Dos Santos Rodrigues kreeg geel en boekte prompt een zitje naast coach Laszlo Bölöni en Dylan Batubinsika op het strafbankje. Reda Jaadi, Sébastien Siani en Sambou Yatabaré staan op scherp, voor beide laatste dreigt twee duels schorsing bij een volgende boeking. RSC Anderlecht hoeft niets te vrezen, want het telwerk (57) voor deze rubriek is geen halszaak. Slechts drie spelers moesten eerder een gele strafdag uitzitten.
**Faris Haroun toonde de weg, Stallone Limbombe knalde voor het eerst dit seizoen een elfmeter tegen de touwen, meteen zijn vijfde doelpunt van het seizoen. Dat zijn er twee minder dan clubtopschutter William Owusu Acheampong die er zeven telt. Met Isaac Thelin (Waasland-Beveren - 16) en Teddy Chevalier (KV Kortrijk - 15) lijkt het steeds meer een two horse race voor de titel van topschutter van de Jupiler Pro League. Kaveh Rezaei (Sporting du Pays de Charleroi) staat momenteel op de derde plaats met 12 goals. Ryota Morioka scoorde het merendeel van zijn doelpunten voor Waasland-Beveren, maar weet ook in het Vandenstockstadion raak te treffen. Sofiane Hanni nam acht goals mee naar de Russische hoofdstad.
**Stallone Limbombe is al weken in uitstekende doen en dat vertaalt zich in een reeks glansprestaties in de weekstemming. Hij lijkt op weg naar zijn vierde uitverkiezing in vijf wedstrijden, de derde weekzege op rij als 'man van de match'. Hij is overigens een van de vijf spelers van de kampioenenploeg die vorige week de dienst uitmaakten tegen KAS Eupen.
 
  
HOME