Nationale 1A - Play OFf 2 - speeldag 1 - Royal Antwerp FC-KV Oostende - Update
Bosuilstadion - maandag 2 april 2018 - 14:30u.
(31/03/2018)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Alexandre Boucaut - Laurent Conotte - Quentin Blaise - Ken Vermeiren

Kern: hij kwam naar de Bosuil tijdens de wintermercato met een goed gevuld korfje gele kaarten. Hij kreeg er niet geheel onverwacht in dienst van de Great Old nog enkele bij en dus kan coach Laszlo Bölöni niet beschikken over Sébastien Siani (foto: De ANTWERPSUPPORTER Online) voor de eerste twee wedstrijden van de Play Offs. De Antwerpcoach mag voor het eerst sedert zijn schorsing opnieuw plaatsnemen in de dug-out. Hij moet allicht ook Sinan Bolat, Obbi Oulare (rug), Romain Habran en Sambou Yatabaré (voet) missen.

Facts & figures: gele kaarten Play Off (0) >> geelgeschorst play off >> Sébastien Siani (1/2) - roodgeschorst play off >> niemand - dokterscabinet >> Adilson Mendes Martins, Moustapha Sall, Sinan Bolat (?), Romain Habran, Sambou Yatabaré, Obbi Oulare.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: in de heenronde maakten Ivo Rodrigues (2), Matheus Borges Domingues en Stallone Limbombe het verschil in de Versluys Arena. In de terugwedstrijd bleef de score op 1-1 steken in het Bosuilstadion. Dat gebeurde overigens voor het eerst in de (lange) geschiedenis van deze wedstrijd sinds de grote fusie in Oostende.
**Ook de redactie van Antwerp Clubblad begint aan de nacompetitie. Liefst zes brandend actuele edities worden in de komende weken klaargestoomd. Dit is alvast wat de lezers mogen verwachten van nummer zeventien van Antwerp Clubblad 2017-2018: Editoriaal: Flink gewerkt!, Interview met Lieven Bosmans: "Antwerp speelt elke wedstrijd met twaalf", Vandaag… in de geschiedenis van R.A.F.C.: 2 april
Welkom KV Oostende, Kalender Play Off 2B, Uit de oude doos: 1947 – Te Küssnacht (Zwitserland) werd door een Antwerpdelegatie een bloementuil neergelegd aan de Koningin Astridkapel, Poster: Sébastien Siani, Onze steunende leden + Abonnementinformatie Clubblad, Wereldbekergeschiedenis 1978-1982, Bosuiltjes, Antwerpkwis (vragenronde 12), Praatje met een speler: Jens Teunckens, R.A.F.C.- Worldwide, Gezien vanuit tribune II: Antwerp-Eupen, R.A.F.C.-Jeugd: Kenningsmakingsdagen U7 tem U12, R.A.F.C.-Jeugd: Even voorstellen: onze u12 Elite
R.A.F.C.-Jeugd: u8 Elite scoort op toernooi Bayer Leverkusen, De Bosuil: Met de blik op volgend seizoen. Veel leesgenot!
**De jonge rood-witte reserven gingen mits enige aansporing van hun trainers vlotjes winnen in Dottignies. Excel Mouscron werd op excellente wijze geklopt in eigen huis.
**De gelekaartenlast uit de reguliere competitie kwam op uitzondering van de volgeboekte spelers te vervallen. Sébastien Siani werd als (enige) Antwerpspeler in extremis nog opgezadeld met twee strafdagen.
**Stallone Limbombe bleef koelbloedig in de paarswitte zestien en bracht zijn kleuren terug in de wedstrijd en zijn seizoenstotaal op zes treffers. Beter dan wat velen hadden verwacht. William Owusu Acheampong (7) beëindigde de reguliere competitie als beste schutter van Royal Antwerp FC. Teddy Chevalier (KV Kortrijk - 16) en Isaac Thelin delen bij het einde van de reguliere competitie de eerste plaats in de reeksschutterslijst. Zinho Gano (KVO) was goed voor tien goals en twee assists, de rood-witte achterlijn is gewaarschuwd!
**De opvallende prestatie met treffer bovenop van Stallone Limbombe was goed voor de laatste weekzege van de reguliere competitie. Hij werd zo voor de vierde keer op rij verkozen tot 'man van de match'. Geoffry Hairemans, Faris Haroun, Dino Arslanagic en Aurélio Ulineia Buta waren de dichtste achtervolgers in het Vandenstockstadion.
**De supporters zijn sedert vrijdag 30 maart samen met Jeron Dewulf opnieuw 'Op Weg Naar Wembelie' en dat niet toevallig nog tot 12 mei e.k. Die avond in 1993 knalde een Antwerpspeler zich in het collectieve geheugen van de voetballiefhebber. Reden voor Michel Schepers om net nu De story van Cisse Severeyns 'Wem-be-lee 1993' te vertellen. Willem Uitgevers verdelen het boek via Standaard Boekhandel, een lichtlopend trektocht doorheen de carrière van de prijsschutter.
 
  
HOME