Nationale 1A - Play Off 2 - speeldag 1 - K. St.-Truidense VV-Royal Antwerp FC
Stadion Stayen - zaterdag 7 april 2018 - 20:00u.
(05/04/2018)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Wim Smet - Dirk Gilon - Tom Dens - Jonathan Lardot

Kern: Sébastien Siani zit dit weekeinde zijn tweede schorsingsdag uit, maar is lang niet de enige speler die niet inzetbaar is. Ook Nader Ghandri moet gestraft toekijken. Obbi Oulare (rug), Romain Habran, Sambou Yatabaré (voet) en Moustapha Sall (pols) sukkelen met blessures. De technische staf bereidt de wedstrijd op Stayen voor op het kunstgras van de Bosuil.

Facts & figures: gele kaarten Play Off (2) >> geelgeschorst play off >> Sébastien Siani (2/2) - roodgeschorst play off >> Nader Ghandri (1/1) - dokterscabinet >> Adilson Mendes Martins, Moustapha Sall, Romain Habran, Sambou Yatabaré, Obbi Oulare.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: "Royal Antwerp FC legt STVV over de knie en bevestigt uit-reputatie", zo vatte De ANTWERPSUPPORTER Online kort en krachtig samen. Met doelpunten van Stallone Limbombe, Sambou Yatabaré en William Owusu Acheampong kwam de Great Old inderdaad met knappe cijfers en een driepunter terug uit Haspengouw. Opvallend: terwijl de drie schutters zich tevreden moesten stellen met ereplaatsen, kroonde het publiek Jelle Van Damme tot 'man van de match', diens tweede uitverkiezing.
**De gelekaartenlast uit de reguliere competitie kwam op uitzondering van de staf van Sébastien Siani te vervallen, Nader Ghandri werd al meteen volgeboekt. Ook Ivo Rodrigues en William Owusu Acheampong werden genoteerd in het opschrijfboekje.
**Simpel in het rechterhoekje, de strafschop van... debutant Laurent Mendy, Joaquin Ardaiz de los Santos trok ten strijde en werkte koelbloedig af, William Owusu Acheampong trof keihard raak in het dak van het doel. De rood-witten scoorden drie keer, maar dat volstond helaas niet voor de driepunter. William Owusu Acheampong blijft dus de beste schutter van zijn club. S.T.V.V. heeft net als R.A.F.C. niet echt een topkiller, al blijft Yohan Boli (6) toch een gevaarlijk heerschap. Hij scoorde overigens de openingstreffer in de reguliere competitie op de Bosuil.
**Na wekenlange dominantie, geen spoor van Stallone Limbombe op het Bosuilgras en in de uitslag van de weekpoll. De prestatie van debutant Gouné Niangadou werd gewaardeerd, ook Alexander Corryn, William Owusu Acheampong en Aurélio (Ulineia) Buta deelden in de stemmen, maar moesten desondanks de weektitel 'man van de match' aan Ivo Rodrigues laten.
**De supporters zijn sedert vrijdag 30 maart samen met Jeron Dewulf opnieuw 'Op Weg Naar Wembelie' en dat niet toevallig nog tot 12 mei e.k. Die avond in 1993 knalde een Antwerpspeler zich in het collectieve geheugen van de voetballiefhebber. Reden voor Michel Schepers om net nu De story van Cisse Severeyns 'Wem-be-lee 1993' te vertellen. Willem Uitgevers verdelen het boek via Standaard Boekhandel, een lichtlopende trektocht doorheen de carrière van de prijsschutter.
 
  
HOME