Nationale - 1A - P.O.2 - 3 Het oordeel van de coaches
(16/04/2018)(Auteur: Frank Nicola)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Marc Brys: "Natuurlijk hadden we verwacht dat de thuisploeg, gestuwd door een geestdriftige aanhang vanaf het begin druk zou zetten op onze verdediging. Dat is uitgekomen. De eerste 20 minuten werden we weggedrukt en de tegenstander kreeg dan het gevoel dat het erop en erover kon gaan. We hebben ons dat zelf aangedaan, want we kregen geen voet aan de grond. Stelselmatig konden we het evenwicht herstellen en in de tweede helft met het inbrengen van een extra spits even dreigen. R.A.F.C. kreeg de meeste en de beste kansen. Op de overwinning van de stadsgenoot valt dan ook niets af te dingen. We waren de hele wedstrijd te slordig en speelden met te weinig lef. Ik kreeg een déjŕ-vu gevoel van de beslissende promotiewedstrijd tegen Cercle Brugge KSV waar we ook een gebrek aan durf etaleerden."

"We moeten hieruit de nodige lessen trekken voor de toekomst. We moeten immers top zijn willen we tegen een Jupiler Pro League team een kans maken. Het kwaliteitsverschil was 90 minuten te zien maar voor mijn spelers is dit een leermoment om stappen te zetten en door te groeien. Je mag niet vergeten dat door het ontbreken van bepalende spelers we 25 goals en 26 assists missen. Volgend jaar hebben we titelaspiraties, selecteren is noodzakelijk. Losada heeft een mentale dreun gekregen na de wedstrijd op Olympia, maar zal zeker een passend afscheid krijgen in een later stadium. We mogen echter niet vergeten dat we een fantastisch seizoen draaiden en met de nodige lessen kunnen we de terugmatch tegen R.A.F.C. met vertrouwen tegemoet zien. Dat wordt weer een speciale wedstrijd waar er een veerkrachtige FCO B.-Wilrijk te zien zal zijn."

Laszlo Bölöni: "Het was van beide kanten een ontmoeting met veel passie en goesting. Veel talent op de mat en de partij was aangenaam om volgen. Het spektakel was niet uitmuntend, wel OK. Gestuwd door het thuispubliek hebben we vanaf de eerste minuut de partij in handen genomen en de regie geen moment afgestaan. Ons ritme heeft de tegenstander overhoop gehaald. Dankzij onze dominante spelstijl drukten we onze opponent tegen het eigen doel. Hoewel onze twee doelpunten opportunistisch tot stand kwamen, hebben we veel mooie acties laten zien. We hebben wel maximaal geprofiteerd van de fouten van FCO Wilrijk. Toch geef ik ze felicitaties voor het geleverde spel en hoop dat de club volgend jaar zal promoveren zodat we elkaar in deze knotsgekke ambiance opnieuw kunnen ontmoeten. Jonathan Pitroipa heeft een letsel aan de adductoren en de eerste doktersprognoses zijn negatief."

"Voor Aurélio Ulineia Buta zou de blessure meevallen, al is verder onderzoek hier wel nodig. Voor Stallone Limbombe ben ik triest en content. Triest, omdat een goede speler die ik graag wou houden ons zal verlaten. Tevreden, omdat bij mijn aantreden er weinig belangstelling was voor mijn spelers. Nu kan hij naar een gereputeerde club en dat doet me veel plezier. Mijn spelers staan nu op de radar van andere ambitieuze clubs en dat is een teken dat er het huidige seizoen goed gewerkt is op de Bosuil. Achter de niet-selectie van Alexander Corryn hoeft niets gezocht te worden, we moeten immers ook weten of de spelers die weinig speelminuten hebben vergaard dit seizoen het niveau aankunnen om volgend jaar een rol van betekenis te spelen."
 
  
HOME