Nationale 1A - Play Off 2 - speeldag 4 - KAS Eupen-Royal Antwerp FC
Kehrwegstadion - woensdag 18 april 2018 - 20:30u.
(17/04/2018)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Wesley Alen - Kristof Meers - Pieter Becquet - Wesli De Cremer

Kern: als de rook rondom het Bosuilstadion was verdwenen, nam de medische staf de schade op van de derby. Aurélio Ulineia Buta lijkt uitgeteld voor de rest van het seizoen vanwege een blessure aan de voet. Ook het optreden van Jonathan Pitroipa vanwege een spierletsel is hoogst twijfelachtig. Obbi Oulare, Sambou Yatabaré en Adilson Mendes Martins blijven waarschijnlijk ook tijdens de midweekspeeldag en mogelijk nog langer aan de kant. De technische staf, die vandaag uitgebreid werd met Samir Beloufa als t3, hoeft voorlopig geen rekening te houden met schorsingen.

Facts & figures: gele kaarten PO (4) >> geelgeschorst PO >> niemand - rode kaarten PO (1) >> roodgeschorst PO >> niemand - dokterscabinet >> Adilson Mendes Martins, Obbi Oulare, Sambou Yatabaré, Aurélio Ulineia Buta, Jonathan Pitroipa.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: de verre verplaatsing naar de Oostkantons leverde de afgelopen seizoenen meestal spektakel am Kehrweg. Dat was door de enigszins defensieve aanpak van debuterend hoofdcoach Makélélé dit seizoen enigszins anders, al keerde de Great Old dank zij een doelpunt van Stallone Limbombe in de 83e minuut wel met de volle buit huiswaarts. Geoffry Hairemans werd uitverkozen tot 'man van de match'. Alexander Corryn was een late invaller, maar of de sterkhouder er dit keer bijloopt, is zeer de vraag. Coach Laszlo Bölöni liet zondag tijdens de persbabbel alvast niet in zijn kaarten kijken.
**Jonathan Pitroipa was de enige Antwerpspeler waarvoor de wedstrijdleiding het gele karton uit de bovenzak (op)viste. De tegenstander keek twee keer tegen een publieke waarschuwing aan, al had dit gerust wat meer mogen zijn. Zo bleef een duidelijke elleboog richting Dino Arslanagic helemaal onbestraft. Begrijpe wie kan!
**Twee dotten van doelpunten van de voet van William Owusu Acheampong. De titel van beste rood-witte schutter kan met tien stuks de rijzige aanvaller nog moeilijk ontsnappen. Stallone Limbombe (6) en Joaquín Ardaiz (4) voeren de achtervolgers aan. W.O.A. deelt na deze derde speeldag van de playoffs de tiende plaats met o.a. Vanaken (Club Brugge KV). Die reeksschutterstabel wordt aangevoerd door Teddy Chevalier (KV Kortrijk - 18) voor Isaac Thelin (Waasland-Beveren - 17) en Hamdi Harbaoui (Zulte Waregem - 14), afgelopen weekeinde goed voor vier treffers tegen Excel Mouscron. Mbaye Leye, vorige zomer nog gekoppeld aan R.A.F.C., scoorde negen keer voor de Panda's en doet daarmee nog twee goals beter dan Luis García Fernandez, die dit seizoen mogelijk niet (meer) in actie komt voor KAS Eupen.
**De weekstemming na de derby van afgelopen zondag zit pas in een pril stadium, maar nu tekenen zich al bepaalde krachtlijnen af. William Owusu Acheampong en Sébastien Siani duelleren voor de titel 'man van de match'. De prestaties van Ivo Rodrigues, Geoffry Hairemans en Ritchie De Laet worden tot nog toe gewaardeerd met de dichte ereplaatsen.
**Op zaterdag twaalf mei komt S.T.V.V. naar Deurne-Noord afzakken als voorlaatste opdracht van P.O. II. Jeron Dewulf begeeft zich op deze historische datum opnieuw 'Op Weg Naar Wembelie'. Die avond in 1993 knalde een Cisse Severeyns zich tot onderwerp van 'De story van Cisse Severeyns', opgetekend door de vlotte pen van Michel Schepers, kenner van de 'Club van 't Stad'.
 
  
HOME