Nationale 1A - Play Off 2 - speeldag 6 - FCO B.-Wilrijk-Royal Antwerp FC
Olympisch Stadion - zondag 29 april 2018 - 14:30u.
(27/04/2018)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Bart Vertenten - Rien Vanyzere - Thibaud Nijssen - Bert Put

Kern: geen schorsingen of bijkomende blessures na de wedstrijd van afgelopen maandag, zodat de technische staf kan beschikken over hetzelfde effectief, al is ook Kevin Debaty niet helemaal topfit. Aurélio Ulineia Buta en Obbi Oulare volgen net als Kevin Debaty, Jonathan Pitroipa, Sambou Yatabaré en Adilson Mendes Martins de stadsderby op de zitjes van het Olympisch Stadion of vanuit de (luie) zetel.

Facts & figures: gele kaarten PO (5) >> geelgeschorst PO >> niemand - rode kaarten PO (1) >> roodgeschorst PO >> niemand - dokterscabinet >> Adilson Mendes Martins, Obbi Oulare, Sambou Yatabaré, Aurélio Ulineia Buta, Jonathan Pitroipa.

Nieuwssprokkels Online:
**"Geoffke Deurne-Noord onderschreef een nieuwe overeenkomst bij Royal Antwerp FC zodat hij tot medio 2021 aan de club verbonden blijft.
**Het verleden: de nieuwe stadsderby kende alvast een eclatant begin. Het bezoekersvak werd nagenoeg gesloopt, maar vooral de twee schitterende doelpunten van William Owusu Acheampong deed het Bosuilstadion twee weken geleden daveren op z'n grondvesten. Coach Laszlo Bölöni hoopt op een snelle stadsderby op het hoogste niveau en had woorden van lof voor de tegenstander na afloop.
**Voor het eerst tijdens deze nacompetitie bleef de gelekaartenteller op nul staan voor de rood-witte spelers, zodat de volledige kern speelgerechtigd is. Dat is bij tegenstander FCO B.-Wilrijk niet zo. Nadat in de heenwedstrijd Jan Van Den Bergh een schorsing uitboette, is het nu aan Alexander Maes om geschorst toe te kijken. De aanpak van de tegenstander leverde tot nog toe het niet geringe aantal van 16 boekingen op!
**Dino Arslanagic scoorde de gelijkmaker, maar die leverde helaas geen punten op. William Owusu Acheampong (11) blijft met voorsprong de beste Antwerpschutter van het lopende seizoen. Hij blijft daarmee in de reeks toptien. Helemaal bovenaan strijden Teddy Chevalier (KVK - 20) en Hamdi Harbaoui (SV Zulte Waregem - 18) voor de ultieme bekroning. Komt ook Isaac Thelin (Waasland-Beveren - 17) nog in aanmerking?
**Joaquin Ardaiz de los Santos heeft er hard voor moeten werken, maar werd deze week wel voor de tweede keer dit seizoen verkozen tot 'man van de match'. Geoffry Hairemans kreeg over het ganse seizoen het meeste stemmen achter zijn naam, al heeft Ivo Dos Santos Rodrigues het grootste aantal weekzeges behaald.
**Vijfentwintig jaar zal het straks geleden zijn dat Royal Antwerp FC de finale van de Beker der Bekerwinnaars haalde en dus blijven Jeron Dewulf en fans nog enkel weken 'Op Weg Naar Wembelie'. Het hele verhaal werd samen met Cisse Severeyns opgetekend door de vlotte pen van Michel Schepers, kenner van de 'Ploeg van 't Stad'.
 
  
HOME