Nationale 1A - Play Off 2 - speeldag 7 - KSC Lokeren-Royal Antwerp FC
Stadion Daknam - zaterdag 5 mei 2018 - 20:30u.
(03/05/2018)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Jan Boterberg - Kevin Dhondt - Nick Senecaut - Jasper Vergoote

Kern: de spelerskern kwam nagenoeg zonder kleerscheuren of bijkomende kaartenlast terug van het Olympisch Stadion. Enkel Joaquin Ardaiz de los Santos zal zich voor de Geschillencommissie moeten verdedigen na klacht van de Reviewcommissie. Obbi Oulare werd eerder deze week geopereerd en mag eerstdaags beginnen aan zijn (lange) revalidatie.

Facts & figures: gele kaarten PO (6) >> geelgeschorst PO >> niemand - rode kaarten PO (1) >> roodgeschorst PO >> niemand - dokterscabinet >> Adilson Mendes Martins, Obbi Oulare, Sambou Yatabaré, Aurélio Ulineia Buta, Jonathan Pitroipa.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: net als in de reguliere competitie kaapte KSC Lokeren OV de punten weg op de Bosuil. Geen van beide keren was dat verdiend, maar Royal Antwerp FC staat nu toch maar met nul op zes in eigen huis. Op Daknam haalde de Great Old de halve buit binnen en dat werd omschreven als een billijk gelijkspel. William Owusu Acheampong scoorde al vroeg in de wedstrijd. Miric, die overigens in de Play-offs het winnende doelpunt maakte, tekende diep in de tweede helft voor de gelijkmaker.
**Ivo Dos Santos Rodrigues komt na zijn (overdreven strenge!) publieke waarschuwing in het Olympisch Stadion op twee. Hij was overigens pas de zesde speler van de Great Old die in de nacompetitie opgeschreven werd. Dat aantal staat in schril contrast met de vijftien boekingen voor tegenstander KSC Lokeren OV, bij wie De Ridder, Joher, Marecek en Monsecour onder dreiging spelen.
**Geen doelpunten in de tweede stadsderby en dus blijft William Owusu Acheampong (11) met voorsprong de beste Antwerpschutter van het lopende seizoen. Hij deelt momenteel de negende plaats in de reeksrangschikking samen met o.a. Bandé (KV Mechelen) en Gano (KVO). Teddy Chevalier KV Kortrijk (KV Kortrijk-21) blijft aan kop van de schutterstabel voor Hamdi Harbaoui (SV Zulte Waregem-19) en Isaac Thelin (Waasland-Beveren-17). KSC Lokeren OV heeft niet echt een killer in de zestien, maar het gevaar komt vanuit verschillende hoeken. Zo staan Skúlason en Miric (twee doelpunten tegen R.A.F.C.!) met elk zes doelpunten achter de naam, maar ook Hupperts scoorde dit seizoen al twee keer tegen rood-wit.
**Ivo Rodrigues was voor velen de meest opvallende speler tijdens de stadsderby en werd verkozen tot 'man van de match'. Sinan Bolat en Geoffry Hairemans hadden ook hun aandeel in het resultaat. In verdediging hield Dylan Batubinsika mee het slot op de deur en werd beloond met de vierde plaats.
**Nog een weekje geduld en het zal precies vijfentwintig jaar geleden zijn dat Royal Antwerp FC de finale van de Beker der Bekerwinnaars haalde. Jeron Dewulf en de fans lopen dus nog een weekje het parcours 'Op Weg Naar Wembelie'. Het verhaal van Cisse Severeyns werd opgeschreven door Michel Schepers, levend geheugen van de 'Ploeg van 't Stad'.
 
  
HOME