Nationale 1A - Play Off 2 - speeldag 9 - Royal Antwerp FC-K. Sint-Truidense VV
Bosuilstadion - zaterdag 12 mei 2018 - 20:00u.
(11/05/2018)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Christof Dierick - Kevin Monteny, Tom Dens, Lawrence Visser

Kern: drukke dagen voor de technische staf, medische staf en de spelersgroep. Gelukkig viel er na de midweekwedstrijd weinig schade op te meten. Op uitzondering van de langdurig geblesseerden is de selectie kerngezond en fit, al is de technische staf wel druk doende na te denken over een vervanger voor de geschorste (!) Joaquin Ardaiz de los Santos.

Facts & figures: gele kaarten PO (8) >> geelgeschorst PO >> niemand - rode kaarten PO (1) >> roodgeschorst PO >> niemand - dokterscabinet >> Adilson Mendes Martins, Obbi Oulare, Sambou Yatabaré, Aurélio Ulineia Buta, Jonathan Pitroipa, Alexander Corryn, Ivo Dos Santos Rodrigues.

Nieuwssprokkels Online:
**Antwerp Clubblad is in de ban van 12 mei 1993: Editoriaal: 12 mei welk jaar dan ook, 25 jaar Wem-be-lee: interview met Walter Meeuws: "Europese finale spelen was uniek", Boekvoorstelling: 'Liefdevolle Kleuren', Antwerpkwis 2018-2018 - einduitslag, Welkom K Sint-Truidense VV, Kalender Play Off 2B, Uit de oude doos: 12 mei 1993 R.A.F.C.-Parma AC 1-3: het eerste doelpunt van Lorenzo Minotti, Poster: flashback naar Wembley: de Antwerpsupporters op Trafalgar Square, Onze steunende leden + Abonnementinformatie Clubblad, Wereldbekergeschiedenis 2006-2010-2014, In de wachtkamer van het eerste elftal, Praatje met een speler: Sambou Yatabaré, Voor het archief, R.A.F.C.-Worldwide, R.A.F.C.-Jeugd: U8 brengen sprankelend voetbal, R.A.F.C.-Jeugd: Onze U9 speelden tegen Waasland-Beveren, R.A.F.C.-Jeugd: Even voorstellen: onze U8 Elite, R.A.F.C.-Jeugd: Even voorstellen: onze U7 Elite, R.A.F.C.-Jeugd: Lente-jeugdtornooien en oefenmatchen, FIFA World Cup 2018 – Speelschema.
**Het verleden: zonder overdrijven, S.T.V.V. toonde zich op de Bosuil bijna doorlopend als een moeilijk te bekampen tegenstander. In de reguliere competitie hielden de Limburgers Faris Haroun & co. op een gelijkspel, maar schalde wel "Oooo William Owusu, Oooo..." langdurig doorheen het Bosuilstadion. In de terugwedstrijd in stadion Stayen waren Stallone Limbombe, Sambou Yatabaré (met de goal van de week) en... William Owusu Acheampong (op strafschop) samen met de vele honderden Antwerpfans aan het feest. Onnodig te zeggen dat de Great Old tijdens de heenwedstrijd van Play-off 2 niet echt van de grond kwam in Haspengouw. Het vertrouwen staat na de midweekzege in zenit bij de achterban. "Ge wet ni, ge wet ni ge wet ni wa da'tis Ardaizzzz Ardaizzzz", zal helaas niet weerklinken tijdens deze feestelijke Bosuilavond.
**Een klein slippertje in verdediging zorgde bijna in puntenverlies. Toch viel de verdediging weinig te verwijten en nog belangrijker: geen van de Antwerpspelers werd opgeschreven zodat de technische staf op uitzondering van de geschorste Joaquin Ardaiz de los Santos kan kiezen uit de volledig beschikbare kern. Matheus Borges Domingues en Ivo Dos Santos Rodrigues spelen onder dreiging. Bij S.T.V.V. moet uittredend coach Jonas De Roeck rekening houden met de gele schorsing van Jorge Filipe Avelino Teixeira.
**Met 12+1 staat er momenteel een afschuwelijk mooi, maar tegelijk ook monsterlijk lelijk getal achter de productie van William Owusu Acheampong. Nooit maakte de spits zoveel goals in een seizoen in het rood-witte shirt van de Ploeg van 't Stad. Hij trof liefst zes keer raak tijdens de eindronde. De Bosuilspits deelt ondertussen de zevende plaats in de schutterstabel. Er resten de koplopers nog twee speeldagen om uit te maken wie de Gouden Stier van de lopende campagne wordt. Hamdi Harbaoui (SV Zulte Waregem - 22) sprong met twee treffers naar de koppositie en verdrong Teddy Chevalier (KVK - 21) van de leidersplaats. De spelers van S.T.V.V. staan niet te dringen aan kop van de lijst, maar hebben met Yohan Boli (6), Chuba Akpom (5)en Alexis De Sart (5) toch een paar gevaarlijke heerschappen rondlopen. Samuel Asamoah, Jordan Botoka (2) en Chuba Akpom waren doeltreffend in de heenwedstrijd in Stadion Stayen.
**Hoewel de pers opnieuw weinig vleiende bewoordingen gebruikte om de prestatie en het prachtige doelpunt van Joaquin Ardaiz de los Santos te omschrijven, lijkt de jonge spits regelrecht op weg naar de titel 'man van de match'. Niet toevallig wacht de andere aanvallers William Owusu Acheampong en Romain Habran een moeilijke achtervolgingsrace.
**Met de komst van S.T.V.V. naar de Bosuil, zal het precies vijfentwintig jaar geleden zijn dat Royal Antwerp FC de finale van de Beker der Bekerwinnaars speelde tegen Parma AC. Jeron Dewulf en de fans waren 'Op Weg Naar Wembelie' en ze bereiken eindelijk een beetje moe, maar zeker nog competitief Trafalgar Square en het heiligdom van het Britse voetbal. De rol van Cisse Severeyns in dat verhaal werd opgetekend door Michel Schepers, levend geheugen van de 'Ploeg van 't Stad'.
 
  
HOME