PO-2 - 9 Het oordeel van de trainers
(12/05/2018)(Auteur: Frank Nicola)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Jonas De Roeck: "Aangezien dit de derde wedstrijd in de week is, wisten we dat het niet gemakkelijk ging worden. De start was ook voor R.A.F.C. De thuisspelers wonnen de meeste duels en ook de tweede bal was vaak voor hen, zonder evenwel grote kansen te creëren. Gaandeweg herstelden we het evenwicht. Met meer durf, beweging zonder bal en de nodige efficiëntie konden we met een gevleide 0-2 voorsprong gaan rusten. Met de snelle aansluitingstreffer en gedreven door een enthousiast publiek was het voor ons in de tweede helft een kwestie van pompen of verzuipen. Door de powerplay van R.A.F.C. moesten we met volle overgave aan de bak om de voorsprong tot het eindsignaal vast te houden."

"Het is zeker niet de mooiste overwinning, maar de bezieling van mijn poulains stemt me tevreden. Elke trainer wil wel werken in een sfeer zoals in het Bosuilstadion, het is een plezier om de positieve invloed op het elftal te zien. De volgende match tegen KSC Lokeren wordt eenvoudig. Er staat geen druk meer op, maar we willen onze uitstekende thuisreputatie alle eer aandoen. Over het aanstellen van Marc Brijs word ik niet emotioneel, er zijn ergere zaken in het leven. Ik heb de laatste drie jaar voldoende bewezen en mijn manier van werken wordt snel opgepakt. Over eventuele nieuwe werkgevers laat ik me niet uit."

Laszlo Bölöni: "Ik maak vanavond twee analyses. Ik ben tevreden over de kwaliteit van het spel, de spektakelwaarde en de aanvallende intenties die we hebben getoond. Ook het enthousiasme, vooral in de tweede helft stemt me tevreden. Daarentegen blijven we in beide 16m-gebieden in gebreke. Vooral bij de tweede tegengoal verdedigen we als kleine kinderen. Ook te veel lateraal spel rond de zestien meter en wederom te weinig efficiënt voor doel. Het globale spektakel kon me evenals enkele individuele prestaties zeker bekoren. We halen nul op 6 in PO2 tegen deze ploeg, maar ook vier op 6 in de reguliere competitie. Het is dus niet zo dat S.T.V.V. ons zwarte beest is."

"De blessure van Dylan Batubinsika zal bekeken worden, maar het is niet zo dat we in onze kern onvervangbare spelers hebben. Reda Jaadi heeft een mooi doelpunt gemaakt, maar ook goede en slechte beslissingen afgewisseld. De indruk die gewekt is alsof we de groep niet wilden winnen is een fabeltje. Het is alleen niet de topprioriteit. De verschillen tussen een middenveld met Faris Haroun en één met Sébastien Siani zijn minimaal. Daar moet niet te veel op gefocust worden. Ik ben relatief content nu, maar er moet naar de toekomst toe naar een hoger niveau gestreefd worden. Wel jammer dat ik door de opeenstapeling van wedstrijden en het ontbreken van spelers Yehor Nazaryna niet op zijn beste plaats kan laten functioneren."

"Over de toekomst van Joaquin Ardaiz kan ik stellig zijn. We hopen volgend jaar nog van zijn diensten gebruik te maken. De spits heeft een enorme progressiemarge en gedijt goed in onze groep."
 
  
HOME