Nationale 1A - Play Off 2 - speeldag 10 - KV Oostende-Royal Antwerp FC
Versluys Arena - zaterdag 19 mei 2018 - 20:00u.
(17/05/2018)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Frederik Geldhof - Christophe Baillieul - Tom Van Poucke - Kevin Van Damme

Kern: zaterdag staat de 42e en laatste speeldag van het promovendusjaar 2017-2018 op de agenda en dat is geen dag te vroeg. De werkdruk zorgde de afgelopen weken voor bijkomende blessures o.a. van Dylan Batubinsika en ook scheidsrechter Dierick zorgde met z'n armzalige optreden voor een bijkomende defensief probleem. Matheus Borges Domingues is onbeschikbaar vanwege gele overlast en ook Joaquin Ardaiz de los Santos is vanwege een frivole tussenkomst van de Review Commissie een belangrijk afwezige in rood en wit. De pers meldde eerder wel dat Faris Haroun (foto links naast 'ploegmaat' Sébastien Siani) opnieuw een optie is want fit en competitieklaar.

Facts & figures: gele kaarten PO (8+4!) >> geelgeschorst PO >> Matheus Borges Domingues - rode kaarten PO (1) >> roodgeschorst PO >> Joaquin Ardais de los Santos- dokterscabinet >> Adilson Mendes Martins, Obbi Oulare, Sambou Yatabaré, Aurélio Ulineia Buta, Alexander Corryn, Dylan Batubinsika.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: Royal Antwerp FC toonde zich oppermachtig tegen KVO tijdens het jaar van de wederopstanding. Laszlo Bölöni & co. haalden de driepunter weg in de Versluys Arena en ook op de Bosuil bleven ze ongeslagen. Bleven de bordjes dubbelblank tijdens de terugwedstrijd van de nationale competitie, de wedstrijd om Play Off 2 bezorgde de bijna tienduizend fans beurtelings juichmomenten en een gelijke (3-3) eindstand. Laurent Mendy (strafschop), Joaquin Ardaiz de los Santos en William Owusu scoorden voor de Great Old.
**Scheidsrechter Dierick trok vier keer geel tijdens de vorige speeldag op de Bosuil en hypothekeerde daarmee meteen ook de afloop van deze tiende en laatste speeldag. Het gemiddelde aantal gele kaarten lag nochtans veel lager dan tijdens de reguliere competitie en dat is ook (veel) minder dan de 19 publieke waarschuwingen voor de tegenstander, die Fernando Canesin ten gevolge van geelkoorts zal moeten missen. Ivo Dos Santos Rodrigues speelt onder dreiging en neemt zijn straf mee naar volgend seizoen bij een mogelijke bestraffing. Gele kaarten die niet tot een onmiddellijke straf leiden, komen te vervallen.
**De fans hopen nog op een treffer en een plaatsje in de nationale schutterstoptien voor William Owusu Acheampong die met 12+1 momenteel een afschuwelijk mooi, maar tegelijk ook monsterlijk lelijk getal totaliseert. Hamdi Harbaoui (SV Zulte Waregem - 22), Teddy Chevalier (KV Kortrijk - 21) of toch nog Isaac Thelin (Waasland-Beveren - 19)? Na deze speeldag is de topschutter bekend. Net als STVV heeft ook KVO geen speler in de absolute top van de schutterslijst. Toch waren Zinho Gano eb Joseph Akpala respectievelijk goed voor 12 en 9 treffers. De nieuw te vormen rood-witte afweer zal er vermoedelijk de handen vol mee hebben.
**Reda Jaadi zorgde voor de aansluitingstreffer en hoewel R.A.F.C. niet meer dichterbij kwam, verzekerde de jonge flankspeler zich daarmee van de tweede plek in de weekstemming. Hij moest enkel de veelbelovende jonge Malinees Gouné Niangadou voor zich dulden die daarmee voor het eerst verkozen werd tot 'man van de match'. Geen slechte keuze!
**Het was vorige week precies vijfentwintig jaar geleden dat Royal Antwerp FC de finale van de Beker der Bekerwinnaars speelde tegen Parma AC, maar dat wilde allerminst zeggen dat S.T.V.V. bereid was mee te werken aan het feestje voor de helden van 1993. 'Op Weg Naar Wembelie' werd daarmee afgesloten. We hoorden enkel positieve geluiden over het theaterstuk van Jeron Dewulf en het boek over de rol van Cisse Severeyns in dat verhaal, opgetekend door Michel Schepers, levend geheugen van de 'Ploeg van 't Stad'.
 
  
HOME