Nationale 1A - nationale competitie - speeldag 3 - R. Excel Mouscron-Royal Antwerp FC
Stade du Canonnier - zaterdag 11 augustus 2018 - 20:00u.
(10/08/2018)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Bram Van Driessche, Kevin Monteny, Kristof Meers, Nathan Verboomen

Kern: Aurélio Ulineia Buta, Dylan Batubinsika en Adilson Mendes Martins maakten deze week kennis met de buitentemperatuur en die nodigde niet persé uit tot hard werken. Toch kregen ze net als de overige spelers van a- en b-kern een stevig programma op het bord. Even afwachten hoe ze alle drie de inspanningen verteerd hebben. De kern liep overigens niet aan tegen bijkomend blessureleed, zodat de rood-witte technische staf en zaterdag en maandag (nat. u21) keuze in overvloed heeft.

Facts & figures: gele kaarten CO (3) >> geelgeschorst CO >> niemand - rode kaarten CO (0) >> roodgeschorst PO >> niemand - dokterscabinet >> Adilson Mendes Martins, Aurélio Ulineia Buta, Dylan Batubinsika.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: ze kwamen er heel dicht bij, de elf van Laszlo Bölöni en Wim De Decker, bij die eerste overwinning ooit tegen Excel Mouscron. Royal Antwerp FC boog in de tweede periode in tien minuten tijd dank zij Matheus Borges en Joaquin Ardaiz een vroege achterstand om in voorsprong. Het werd door toedoen van Nathan de Medina in blessuretijd nog een remise, waar beide (Roemeense) coaches wel vrede mee hadden. De achterban hoopt dit keer op beter en ook het officiële webkanaal van de club ondersteunt die gedachte: "Hopelijk kunnen onze Reds deze ‘vloek’ doorbreken! Wie weet zorgt Bolingi wel voor de verlossing tegen zijn ex-ploeg…", aldus nog royalantwerpfc.be
**Sambou Yatabaré vervoegde het duo Haroun - Hairemans met een eerste gele kaart van het nieuwe seizoen achter de naam. De club blijft met drie stuks in totaal, onder de sneloplopende curve van de vorige campagne. Opletten toch maar, want Stade Canonnier is eveneens een pleisterplek voor publieke waarschuwingen. De grensclub moet overigens de roodgeschorste Christophe Diedhiou missen en telt naast twee boekingen ook nog een uitsluiting met twee gele kaarten.
**De kanonnen stonden verkeerd afgesteld tegen KV Kortrijk en dus blijft Sambou Yatabaré voorlopig de enige schutter in rood-wit shirt dit seizoen. Ivan Santini (RSC Anderlecht) met liefst zes doelpunten en Nany Dimata (RSC Anderlecht - 3) voeren de tabel aan. Liefst achtentwintig spelers staan met een doelpunt achter de naam, o.w. dus Sambou Yatabaré.
**Ook na de tweede speeldag was de keuze snel gemaakt: Ivo Dos Santos Rodrigues spurtte zich in de gunst van de supporters. Hij gaat fors aan kop voor Simen Juklerod, Geoffry Hairemans, Sambou Yatabaré en Daniël Opare. Er was dus veel werk weggelegd voor beide nieuwe vleugelbacks en dat werd dus ook in stemmen uitgedrukt.
 
  
HOME