Nat. 1A - nationale competitie - speeldag 4 - Royal Antwerp FC-Club Brugge KV
Bosuilstadion - zondag 19 augustus 2018 - 14:30u.
(17/08/2018)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Jonathan Lardot, Laurent Conotte, Florian Lemaire, Lothar D'Hondt

Kern: Dylan Batubinsika stond deze week in de belangstelling van de lokale pers, maar kreeg donderdag zowaar zware concurrentie van... nieuweling Omar Govea. De centrale verdediger lijkt bijna klaar om opnieuw opgenomen te worden in de wedstrijdselectie. Hij zou alvast een portie snelheid toevoegen aan de rood-witte afweer, al kent hij uiteraard nog wel enkele werkpunten voor de verdere carrière. "Meer praten", is een van zijn voornemens. Omar Govea zal er, net als Aurélio Ulineia Buta en Adilson Mendes Martins, zondag nog niet bijlopen in de clash der traditieclubs op de Bosuil. Geen bijkomend blessureleed en dus heeft de rood-witte technische staf en zondag en maandag (nat. beloften) keuze te over.

Facts & figures: gele kaarten CO (5) >> geelgeschorst CO >> niemand - rode kaarten CO (0) >> roodgeschorst PO >> niemand - dokterscabinet >> Adilson Mendes Martins, Aurélio Ulineia Buta.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: Royal Antwerp FC zorgde op de eerste speeldag van het nieuwe kalenderjaar bijna voor een geweldige stunt. FCB reisde met vertrouwen de ontmoeting op de Bosuil tegemoet, maar moest tot in blessuretijd werken om met de hulp van de wedstrijdleiding de opgelopen achterstand via doelpunten van Matheus Borges Domingues en William Owusu Acheampong goed te maken. Er heerste dus enige ontgoocheling in de goedgevulde Bosuil, i.p.v. voluit te genieten van het gewonnen punt tegen de latere kampioen. Alexander Klak stond in doel, Manu Karagiannis liep zich de longen uit het lijf, Manu Godfroid en Wim Kiekens scoorden de doelpunten, zo lang geleden (okt. 1997) vinden we in het Antwerp Museum de laatste thuiszege van de Great Old tegen de tegenstanders van zondag.
**Van Driessche weigerde Idrisa Sambu uit te sluiten na diens drieste tackle met beide voeten vooruit, maar had wel twee gele kaarten over voor rood-witte spelers. Het clubtotaal komt daarmee op vijf. Club Brugge KV telt slechts twee waarschuwingen, maar ook al een uitsluiting. Als zijn straf in beroep bevestigd werd, zal Moraes Ferreira Da Silva Wesley er niet bijlopen zondag.
**Dank zij een laat doelpunt, vervoegde ook William Owusu Acheampong de schutterstabel. Hij scoorde zijn eersteling van het seizoen 2018-2019. Dylan Batubinsika heeft het vast voornemen zich ook snel in de lijst te knallen, al zal dit mogelijk zondag nog niet het geval zijn. RSC Anderlecht heeft met Ivan Santini (7) en Nany Dimata (4) de beste twee afwerkers in de rangen. Club Brugge KV rekent vooral op Jelle Vossen (3), want Wesley Moraes Ferreira Da Silva (2) zal er zondag allicht niet bijzijn (stats i.s.m. voetbalkrant.com).
**Simen Juklerod of Geoffry Hairemans als 'man van de match', want voor de overige spelers lijkt er slechts een figurantenrol weggelegd te zijn. William Owusu Acheampong, Faris Haroun en Sambou Yatabaré bezetten de dichte ereplaatsen.
 
  
HOME