Nationale 1A - competitie - speeldag 7 - Royal Antwerp FC-SV Zulte Waregem
Bosuilstadion - zondag 16 september 2018 - 18:00u.
(13/09/2018)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Alexandre Boucaut, Kristof Meers, Quentin Blaise, Bart Vertenten

Kern: ondanks de afwezigheid van heel wat internationals, werd er hard gewerkt op de Bosuil, al bleven ook Matheus Borges Domingues en Sambou Yatabaré onder verscherpt medisch toezicht. Omar Govea Garcia leverde een opgemerkte prestatie af tegen het Nederlandse Vitesser Arnhem, maar zit voor de tweede keer op rij op het strafbankje. Ook hoofdcoach Laszlo Bölöni werd aan de kant gezet na een opgeblazen incidentje met de wedstrijdleider tijdens diens smetteloze prestatie in het Constant Vandenstockstadion. Aurélio Ulineia Buta lijkt na de oefenpartij van vorig weekeinde helemaal klaar voor de dienst.

Facts & figures: gele kaarten CO (11+1+3) >> gele dreiging: niemand >> geelgeschorst CO >> niemand - rode kaarten CO (1) >> roodgeschorst PO >> Omar Govea Garcia (2/2) - dokterscabinet >> Adilson Mendes Martins, Matheus Borges (?), Sambou Yatabaré (?).

Nieuwssprokkels Online:
**Antwerp Clubblad hield de afgelopen weken de vinger aan de pols van de Great Old: Editoriaal: Bellen met God, Interview met Lior Refaelov: "We geloven er allemaal gewoon heel hard in", De man achter de speler: Ivo Rodrigues, Welkom SV Zulte Waregem, Cijferwerk, Kalender 2018-2019, Antwerp vervolgkwis (vragenronde 3), Bosuiltjes, Poster: Amara Baby, Mo(nu)menten: Geert Emmerechts, Retrospectieve: 1898-1899: Antwerp FC opnieuw op de laatste plaats, Praatje met een speler: Didier Lamkel Ze, Onze steunende leden + Abonnementinformatie Clubblad, In de wachtkamer van het eerste elftal: oefencampagne zomer 2018, Gezien vanuit Tribune II : R Antwerp FC-Cercle Brugge KSV, R.A.F.C.-Jeugd: interview met Kristof Snelders, teamtrainer U9, R.A.F.C.-Jeugd: Onze Jeugdploegen zijn fier als ze voor de matchen van de eerste ploeg uitgekozen worden; R.A.F.C.-Jeugd: Onze u14 oogsten lof op de Novesia Cup, R.A.F.C.-Jeugd zoekt vrijwilligers, De Bosuil: Eindelijk op volle kracht. Zondag te koop in het Bosuilstadion of vrijdag in de brievenbus van de abonnees! Veel leesplezier.
**Het verleden: heel anders dan het aantal ontmoetingen op het hoogste vlak, heeft de wedstrijd tegen SV Zulte Waregem geen indrukwekkend totaal. Na een wedstrijd heen en terug op het tweede niveau en de twee wedstrijden in de Jupiler Pro League, is dit pas de derde thuiswedstrijd op competitieniveau tegen de fusieclub. Merkwaardige vaststelling: al in 2004 bij de eerste passage van de nieuwe SV, stond Francky Dury al aan het hoofd van de technische staf. Geen twee zonder drie, aldus de uitdrukking, maar of dat na de zeges in 2004 (1-0) en 3-0 (2017) ook een derde overwinning oplevert voor de poulains van interim-coach Wim De Decker valt wel te hopen, maar niet met zekerheid te zeggen. Obbi Oulare, goed voor twee doelpunten tijdens de vorige campagne, zocht andere oorden op, maar Geoffry Hairemans blijft een specialist vanop de stip. Net als vorig seizoen werd Alexandre Boucaut aangeduid om de wedstrijd in goede banen te leiden.

**Scheidsrechter Smet trok drie keer geel in de geladen wedstrijd in het Astridpark. Faris Haroun heeft zodoende al drie streepjes achter de naam staan. Royal Antwerp FC kreeg met het aantrekken van Amara Baby een extra kaart te incasseren en totaliseert nu 15 publieke waarschuwingen en dat lijkt in een tijd van grote verwarring over de indicatieve tabel niet eens overdreven! Aangezien de K.B.V.B. deze gegevens niet langer op het publieke forum mag publiceren, blijft ook voor ons het individuele totaal van de tegenstanders onbekend. Volgens het telwerk van voetbalkrant.com (dat R.A.F.C. met een totaal van 11 rangschikt), zou SV Zulte Waregem rekening moeten houden met 15 gele kaarten.
**William Owusu Acheampong mag zich terecht op de borst kloppen als clubtopschutter van Royal Antwerp FC. Hij zorgde met drie goals in zes wedstrijden voor de helft van de productie en heel wat punten. Na de driepunter tegen Cercle, was zijn doelpunt tegen RSC Anderlecht een gouden punt waard. Hoewel ze tegen de Great Old niet tot scoren kwamen, prijken Ivan Santini (RSC Anderlecht - 7) en Nany Dimata (RSC Anderlecht - 5) helemaal bovenaan de schutterstabel. Ook KRC Genk heeft met Ruslan Malinovskiy (4) een vertegenwoordiger in de top drie. Thomas Buffel en Hamdi Harbaoui delen net als William Owusu Acheampong de derde plek.
*Aanvaller William Owusu Acheampong maakte het beslissende doelpunt en werd beloond met de weektitel 'man van de match'. Verdedigers Jelle Van Damme en Dino Arslanagic op twee en vier, middenvelders Ilor Refaelov en Geoffry Hairemans pakken op drie en vijf de andere ereplaatsen. Sinan Bolat haalde nauwelijks stemmen en dat geeft een indicatie van het weerwerk van recordkampioen RSC Anderlecht.
 
  
HOME