Nationale 1A - competitie - speeldag 8 - K. Sint-Truidense VV-Royal Antwerp FC
Stadion Stayen - zaterdag 22 september 2018 - 20:30u.
(20/09/2018)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Erik Lambrechts - Karel De Rocker - Philippe Vandecauter - Ben Mesotten

Kern: op uitzondering van Matheus Borges, is de hele kern fit en wedstrijdbereid deze achtste speeldag van de JPL. Ook Omar Govea is na diens schorsing weer helemaal klaar voor een optreden op het kunstgras van Stayen. Hoofdcoach Laszlo Bölöni mag daarentegen zijn opwachting nog niet maken in de neutrale zone, hij boet de tweede schorsingsdag van twee uit, hem opgelegd na een banaal incidentje in het C.V.D.S.-stadion.

Facts & figures: gele kaarten CO (15+2) >> gele dreiging: niemand >> geelgeschorst CO >> niemand - rode kaarten CO (1) >> roodgeschorst CO >> Laszlo Bölöni - dokterscabinet >> Adilson Mendes Martins, Matheus Borges (?).

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: net geen zestig jaar geleden stond de eerste ontmoeting tussen beide clubs op de wedstrijdkalender. Vier maanden later trok de uittredende kampioen richting Staaien om er de terugwedstrijd te betwisten. Het werd een 3-3 gelijkspel. Eddy Bertels, Leon Wouters en Bob Maertens scoorden de doelpunten, vertrouwde namen voor de wat oudere Antwerpfans. Afgelopen december scoorde de Great Old opnieuw drie keer (Stallone Limbombe, Sambou Yatabaré en William Owusu Acheampong) en bracht de driepunter mee naar Deurne-Noord. De pegel van Sambou Yatabaré was een waar meesterwerkje. In september 2014 volstond een doelpunt van... Joeri Dequevy voor de laatste competitiethuiszege van S.T.V.V. tegen de Ploeg van 't Stad.
**Rood voor SV Zulte Waregem, maar ook twee gele kaarten voor Royal Antwerp FC. Ivo Dos Santos Rodrigues en Lior Refaelov betaalden hun inzet met een publieke waarschuwing. Faris Haroun (3), Ivo Dos Santos Rodrigues (2) en Sambou Yatabaré (2) zijn goed voor bijna de helft van de 17 publieke terechtwijzingen van R.A.F.C. Volgens het telwerk van voetbalkrant.com totaliseert eveneens 17 gele kaarten, geen van de geel-blauwe spelers staat op scherp, al moet de technische staf wel rekening houden met de schorsing van Roman Bezus na een dubbele boeking in de Ghelamco Arena te Gent.
**William Owusu Acheampong voegde in de wedstrijd tegen SV Zulte Waregem twee treffers toe aan zijn totaal, komt daarmee op vijf, scoorde voor de derde opeenvolgende keer en klimt in de topschuttersstand naar de tweede plaats, op gelijke hoogte van Nany Dimata (RSC Anderlecht). Enkel Ivan Santini (RSC Anderlecht - 7) deed tot nog toe beter, maar staat al enkele weken droog. S.T.V.V. staat precies halverwege het puntenklassement, scoorde negen keer, waarvan Alexis De Sart (2), Jordan Rolly Botaka en Yohan Boli er enkele voor hun rekening namen.
**Nog meer stats: ook in het nevenklassement van 'de meeste speelminuten' scoorde de Great Old goed. Liefst vijf spelers halen een zeven op zeven (W.O. Acheampong, F. Haroun, S. Bolat, D. Arslanagic, S. Juklerød). Royal Antwerp FC sprong van de rechter- naar de linkerkolom in de rangschikking van het aantal gemaakte doelpunten en deelt momenteel met tien stuks de zesde plaats met KVO en R Standard de Liège. S.T.V.V. staat gedeeld negende met negen treffers. Sinan Bolat mikt in Stadion Stayen op zijn vijfde clean sheets.
**Geen van de doelpuntenmakers, wel Ivo Rodrigues wordt allicht verkozen tot 'man van de match' tegen SV Zulte Waregem. Lior Refaelov klokt allicht af op de tweede plaats voor Jelle Van Damme, Faris Haroun en
Aurélio Buta, al zijn er uiteraard nog verschuivingen mogelijk tijdens de laatste uren van de stemming.
 
  
HOME