Nationale 1A - competitie - speeldag 9 - Royal Antwerp FC-KAA Gent
Bosuilstadion - zondag 30 september 2018 - 20:00u.
(28/09/2018)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Bart Vertenten, Rien Vanyzere, Koen Thijs, Nathan Verboomen

Kern: Matheus Borges Domingues sloot eerder deze week aan bij de hoofdmacht, maar werd ondertussen in de blessureboeg opgevolgd door Amara Baby. De winger heeft last van een ontstoken voet. Of hij speelklaar zal zijn om zondag tegen KAA Gent aan te treden, is nog niet klaar. Coach Laszlo Bölöni mag, ondanks een nieuwe boete, wel coachen vanuit de dug-out.

Facts & figures: gele kaarten CO (17+2) >> gele dreiging: niemand >> geelgeschorst CO >> niemand - rode kaarten CO (1) >> roodgeschorst CO >> niemand - dokterscabinet >> Adilson Mendes Martins, Amara Baby (?).

Nieuwssprokkels Online:
**Lees ’t Antwerp Clubblad! Ook de zesde uitgave van het lopende seizoen is tot barstenstoe gevuld met interessante bijdragen: Editoriaal: Rood-wit in alle combinaties, Interview met Vic Mees junior over de geestelijke nalatenschap van Vic Mees, De man achter de speler: Sinan Bolat, Welkom KAA Gent, Cijferwerk, Kalender 2018-2019, B-kern 2018-2019, Uit de oude doos: 22 oktober 1975 Slask Wroclaw-RAFC 1-1 - de toss, Poster: A-kern 2018-2019, Mo(nu)menten: Johnny Velkeneers, Retro: het seizoen 1899-1900: het eerste grote conflict, Praatje met een speler: Omar Govea, Voor het archief: competitieverslagen 2018-2019, Onze steunende leden + Abonnementinformatie Clubblad, Antwerp vervolgkwis, Bosuiltjes, R.A.F.C.-Worldwide, Gezien vanuit Tribune I: R Antwerp FC-SV Zulte Waregem, R.A.F.C.-Jeugd: Spencer Verbiest, teamtrainer u9, R.A.F.C.-Jeugd: Open talententraining °2013 (u6), R.A.F.C.-Jeugd: Naamgeving jeugdreeksen, De Bosuil: eerste nederlaag is een feit. Veel leesplezier!
**Het verleden: de Great Old maakte dank zij een knap doelpunt van Reda Jaadi KAA Gent de driepunter afhandig in de Ghelamco Arena. Op de Bosuil slaagde Stallone Limbombe er in de slotseconden in de aanvankelijke voorsprong van de bezoekers ongedaan te maken. Zondag zal de snelheidsduivel zijn inzet en talent willen tonen in zijn nieuwe uitrusting en kleuren van de tegenstander. Marc Van der Linden droeg in de loop van zijn lange en succesvolle carrière zowel het shirt van Royal Antwerp FC als dat van KAA Gent. Hij zorgde op 16 januari 1983 samen met zijn ploegmakkers Leo Van der Elst en Harry Cnops met liefst drie doelpunten voor de grootste thuiszege uit de geschiedenis van deze ontmoeting. Hoewel de score op de Bosuil zelden hoog oploopt konden de fans zich op 1 september 1962 (5-3) en 22 september 1957 (3-5) vergapen aan een karrenvracht doelpunten.
**Scheidsrechter Erik Lambrechts trok vier gele kaarten en verdeelde ze gelijk over beide clubs. Zo liep het totaal van R.A.F.C. op 19. Volgens de telling van voetbalkrant.com (die de officiële van de KBVB moet vervangen vanwege we nieuwe privacywetgeving) zou KAA Gent op een totaal van zestien staan. Birger Verstraete, Brecht Dejaegere staan net als Sambou Yatabaré en Faris Haroun op drie, oud-Antwerpspeler Akwasi-Nana Asare werd dit seizoen tot nog toe twee keer geboekt.
**Na de blitse score tegen SV Zulte Waregem viel de machine een beetje stil op Stayen. Ondertussen scoorde Dieumerci Mbokani zijn eerste in rood-wit shirt in de bekercompetitie, maar die goal wordt uiteraard niet opgenomen in deze lijst. William Owusu Acheampong blijft met vijf treffers de meest productieve Antwerpspeler in de lopende campagne. Hij deelt daarmee de derde plek in de schuttersstand achter Ivan Santini (RSC Anderlecht 8) en Leandro Trossard (KRC Genk 6). KAA Gent brengt zondagavond Jonathan David en Birger Verstraete met elk vier goals in stelling.
**Na zijn uitverkiezing tegen SV Zulte Waregem, kreeg Ivo Dos Santos Rodrigues ook na de wedstrijd op Stayen het meeste stemmen achter zijn naam. Hij gaat Jelle Van Damme en Geoffry Hairemans vooraf. Dino Arslanagic kwam uit op de vierde plaats voor Faris Haroun.
 
  
HOME