JPL-13 * Reacties na Royal Antwerp FC-KRC Genk
Het oordeel van de coaches
(01/11/2018)(Auteur: Frank Nicola)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Philippe Clement: "We hadden een strijdplan om R.A.F.C. aan te pakken, maar sommige spelers hielden zich niet aan de afspraken. Met een goede coach en een geestdriftig publiek werden we dan ook op onze eigen zestien teruggedrongen. De uitvoering bij het uitvoetballen was slecht en we zorgen er zelf voor dat de thuisploeg een dubbele voorsprong kon vergaren. Aan de rust ben ik dan ook heel kwaad geworden en zei tegen mijn poulains om de tweede helft aan te vatten alsof het 0- 0 was. Geloven in eigen kunnen en vijftig minuten alles geven met de borst vooruit, was mijn opdracht. Natuurlijk heeft de Europese winst in Besiktas de groep veel vertrouwen gegeven, maar deze remonte schat ik persoonlijk hoger in. Natuurlijk was er de eerste helft waar onze restverdediging het liet afweten, we liepen te veel met de bal en te veel lateraal spel. Kortom, te weinig diepgang maar de tweede helft liep het best goed. Het is een goede les geweest om negentig minuten gefocust te zijn."

Laszlo Bölöni: We wisten dat het een moeilijke wedstrijd ging worden tegen de beste ploeg van België. Met een elan en een enorm enthousiasme behaalden we verdiend een dubbele voorsprong. In de tweede helft kregen we dan een mentale dreun door het toekennen van twee strafschoppen. Er waren te veel momenten in de wedstrijd dat we beter moeten omgaan met de omstandigheden. De eerste helft biedt zeker perspectieven. We konden de 2-0 niet vasthouden al wil ik wel met de VAR en de wedstrijdleiding praten over de genomen beslissingen. Dit is geen kritiek, maar ik ben niet te oud om te leren. Met een pintje in de hand wil ik het dan eens over de tweede penaltyfase hebben en het toekennen van de corner bij het derde doelpunt. Daar heb ik namelijk mijn vraagtekens bij."