Nationale 1A - competitie - speeldag 14 - Royal Standard de Liège-Royal Antwerp FC
Stade Maurice Defrasne - zondag 4 november 2018 - 14:30u.
(02/11/2018)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Erik Lambrechts, Rien Vanyzere, Philippe Vandecauter, Christof Dierick

Kern: Sambou Yatabaré blijft op de sukkel, hij moest de afgelopen dagen de intensiteit van zijn revalidatie terugdraaien. Voor het overige had de technische staf vooral moreel oplapwerk na de ongelijke strijd tegen Boucaut & co. die KRC Genk de zege cadeau deed afgelopen woensdagavond. Geen gele zorgen voor Laszlo Bölöni en Wim De Decker, ondanks de gretigheid waarmee er woensdagavond opnieuw met de gele flappen werd gezwaaid. De rood-witte staf heeft dus mogelijkheden voor een eventuele mini-rotatie. Er zijn overigens nogal wat Antwerpspelers met een verleden in de Vurige Stede. Het wordt sowieso een bijzondere wedstrijd.

Facts & figures: gele kaarten CO (28+3) >> gele dreiging: Faris Haroun, Sambou Yatabaré >> geelgeschorst CO >> niemand - rode kaarten CO (1) >> roodgeschorst CO >> niemand - dokterscabinet >> Sambou Yatabaré, Adilson Mendes Martins (revalidatie).

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: liefst 186 keer kruisten beide tegenstanders van zondag de degens, het laatst begin december 2018 met een billijk gelijkspel als resultaat. Geoffry Hairemans (foto: De ANTWERPSUPPORTER Online) benutte een strafschop na fout op Stallone Limbombe om de voorsprong na doelpunt net voor de rust van Braga de Orlando Sa ongedaan te maken. De laatste overwinning van Royal Antwerp FC in het Stade Maurice Defrasne dateert overigens van zaterdag 07 april 2001. Ki-Hyeon Seol was de held van de avond nadat hij voor het enige doelpunt (op strafschop) tekende.
**De topclubs hebben nogal wat vlotscorend volk rondlopen in de toptien van de schutterslijst, maar ook SV Zulte Waregem, KAS Eupen en KV Kortrijk zijn vertegenwoordigd. William Owusu Acheampong en ploeggenoot Faris Haroun delen de elfde plaats samen met o.a. Renaud Emond. Mehdi Carcela en Paul José Mpoku volgen een eindje verderop.
**Net als woensdagavond, opnieuw een wanverhouding in het aantal publieke waarschuwingen! Na de elf (!!) gele kaarten van KRC Genk, is ook het totaal bij de tegenstander van komende zondag (21) opvallend laag, opvallend veel lager dan de 31 waarmee de technische staf van R.A.F.C. rekening moet houden. Faris Haroun en Sambou Yatabaré staan op scherp, al zal laatstgenoemde er zondag meer dan waarschijnlijk niet bijlopen.
**Opvallende stats: Dino Arslanagic, Faris Haroun, Simen Juklerød en Sinan Bolat misten nog geen enkele speelminuut van het aan gang zijnde seizoen. De Antwerpdoelman voert overigens ook het lijstje aan van doelmannen met het grootst aantal (5) cleansheets.
**Aanvoerder Faris Haroun won vlotjes de stemming na de wedstrijd tegen KVRS Waasland-SK Beveren. Didier Lamkel Ze, Aurélio Buta, Jelle Van Damme en Lior Refaelov legden in die volgorde beslag op de plaatsen van de top vijf. Simen Juklerod scoorde een pracht van een doelpunt voor dubbele voorsprong, toch moet hij na de wedstrijd tegen KRC Genk Jelle Van Damme nog laten voorgaan. Ivo Rodrigues, Lior Refaelov, Daniël Opare en Dino Arslanagic zijn de runners-up.
 
  
HOME