P.L. 14 - Reacties na KSV Roeselare - Royal Antwerp FC
Het oordeel van de trainers
(07/11/2016)(Bron: Frank Nicola)
David Gevaert: "Eerst en vooral mijn felicitaties aan het gehele team van KVS Roeselare voor het behalen van de eerste periodetitel. De zege is niet geheel onlogisch, maar na de 0-1 geloof je in een positief resultaat en is het dan ook zuur dat je nu puntenloos huiswaarts keert. Natuurlijk incasseren we te snel de gelijkmaker, hoewel die ook niet uit de lucht kwam vallen. Dan denk je we houden het vast en we prikken tegen. Zo kregen we twee kansen om een 1-2 voorsprong te nemen. We verzuimden dat te doen. Het lokale feest was compleet met de late treffer van Lecomte. De nederlaag hadden we kunnen vermijden door iets volwassener te spelen in de laatste minuten. Nu heeft iedereen speelgelegenheid gehad en kunnen we met een complementaire, evenwichtige ploeg het tweede competitieluik aanvangen."

Arnauld Mercier: "Er zit een gelukkige trainer voor jullie. Eens te meer werden van mijn spelers optimale mentale capaciteiten geëist na de onverdiende 0-1 voorsprong van de bezoekers. Die hebben ze wederom getoond. In de eerste helft hadden we al genoeg kansen om het pleit in ons voordeel te beslechten. We hadden de match in handen, maar een alerte Kudimbana belette ons de score te openen. Het vroege tegendoelpunt in de tweede helft heeft dan onze ploeg nog eens opgepept om het maximale uit de mogelijkheden te halen. We wisten dat we thuis ongeslagen konden blijven en dat heeft mentaal ook een positieve invloed op het spelverloop gehad. Sinds ik hier ben, hebben de spelers zich voortreffelijk gedragen. Met een enorme wil en gedrevenheid hopen we ook de positieve flow rond de club in de tweede periode te bevestigen met goede resultaten. Niet vergeten dat we vandaag twee sterkhouders moesten missen, hun vervangers toonden dat we over een competitieve kern beschikken. Onze opponent zie ik in de tweede periode wel meedingen naar de prijzen, maar nu gaan we even feesten." (Dit artikel wordt gepubliceerd met schriftelijke toestemming van de auteur).