Nationale 1A - competitie - speeldag 18 - Cercle Brugge KSV-Royal Antwerp FC
Jan Breydelstadion - zondag 9 december 2018 - 14.30u.
(07/12/2018)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Lawrence Visser, Karel De Rocker, Jo De Weirdt, Bram Van Driessche

Kern: onheilsberichten in de pers over het toenemende aantal geblesseerden in de rood-witte kern. Lichtere (F. Haroun, S. Bolat) en ronduit zwaardere blessures (O. Govea, A. Baby, D. Arslanagic, D. Opare) werden gewoon door elkaar gehusseld. De Antwerpdoelman kreeg de pers, inclusief VRT, over zich heen, maar reageerde laconiek op zoveel heisa. De technische staf recupereert Jelle Van Damme en heeft ook nog wisseloplossingen (Dylan Batubinsika, Matheus Borges, Geoffry Hairemans) voor andere diverse posities. Sambou Yatabaré trainde opnieuw met de groep en lijkt klaar voor een heroptreden. Jonathan Bolingi daarentegen ruimt baan vanwege gele overlast en geeft zo (allicht) kans aan William Owusu Acheampong om enkele van zijn ex-collega's in groen-zwart tegen te komen. Benjamin Lambot (ex-R.A.F.C.) loopt er alvast niet bij, zwaargeblesseerd als hij is. Een operatieve ingreep is nakende en de ex-Bosuil kreeg hopen aanmoedigingen via de sociale media.

Facts & figures: gele kaarten CO (44+2) >> gele dreiging: Sambou Yatabaré, Lior Refaelov >> geelgeschorst CO >> Jonathan Bolingi - rode kaarten CO (1) >> roodgeschorst CO >> niemand - dokterscabinet >> Omar Govea, Amara Baby, Dino Arslanagic, Daniël Opare, Abdoulaye Seck.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: vorig seizoen reisde de Great Old slechts een keer richting Jan Breydel, want de Vereniging pas bezig aan haar laatste campagne in 1b, waar het in finalewedstrijden de poort naar de Jupiler Pro League openbeukte. Toch kent deze wedstrijd een hele lange traditie. Wie herinnert zich niet de hold-up van scheidsrechter Virant op 7 augustus 2016 die de tegenstander dolblij maakte met een cadeau strafschop die zelfs door de VAR, nationale versie, teruggeroepen zou zijn geworden! Liefst negenzeventig keer ging Royal Antwerp FC op bezoek bij Cercle Brugge KSV in het kader van de nationale competitie. In de bekercompetitie ging het twee keer richting Brugge. Vooral in thuiswedstrijden werd het merendeel van de 66 overwinningen veilig gesteld. Stanislav Karasi, Willy Geurts, Wilfried Van Genechten zorgden op 26 maart 1978 samen met hun ploegmaats voor de grootste uitoverwinning. Het werd 0-3 in het toenmalig recent gebouwde Olympiastadion. Opmerkelijk: Alphonse Constantin was toen eerste vlaggenman, later nog directeur bij Royal Standard de Ličge. Er verandert zelden iets in het nationale voetbal. Coach Laszlo Bölöni hoopt op een gunstig resultaat, maar verwacht naar gewoonte een moeilijke wedstrijd.
**Geen wijzigingen aan kop van de schutterslijst. Ivan Santini (RSC Anderlecht) mag dank zij zijn elfde treffer van de campagne met de Gouden Stier op de rug naar Charleroi. Nany Dimata (RSC Anderlecht - 10) en Mbwana Ally Samatta (KRC Genk - 10) volgen in zijn spoor. William Owusu Acheampong en Faris Haroun delen de zestiende plaats met elk vijf goals, dat is een doelpunt minder dan Gianni Bruno die voor Cercle Brugge KSV zes keer raak trof en beste schutter van de Vereniging is. Ook Irvin Cardona (2) en Dylan De Belder (2) zullen van zich willen laten spreken.
**Royal Antwerp FC totaliseert na de twee boekingen van aflopen speeldag al 46 gele kaarten en dan meent een verslaggever van de nationale omroep de scheidsrechters nog te moeten opdragen de club strenger te bestraffen! Objectiviteit en journalistieke terughoudendheid zijn hier helaas ver zoek! Tegenstander Cercle Brugge KSV overtreft nog met twee publieke waarschuwingen dit totaal. Jérémy Taravel en Xavier Mercier zijn de grootste belhamels bij de Vereniging. Jonathan Bolingi volgt zijn ploegmaats Faris Haroun en Jelle Van Damme op het strafbankje.
**Opvallende stats: had Royal Antwerp FC tot nog toe vier spelers met een foutloos parcours, na de schorsing van Jelle Van Damme en de blessure van Dino Arslanagic, blijven daar enkel Simen Juklerod en Sinan Bolat van over. De Antwerpdoelman is slechts door toedoen van scheidsrechter en VAR ontsnapt aan de uitsluiting, aldus de S.T.V.V.-coach en een reeks 'onpartijdige' perscommentatoren.
**Hoewel de keuze aan uitblinkers bij R.A.F.C. beperkt was, kregen Simen Juklerod, Faris Haroun, Geoffry Hairemans en het duo Aurélio Gabriel Buta en Matheus Borges in die volgorde na Dieumerci Mbokani het grootst aantal voorkeurstemmen. De spits werd zo al voor de derde keer tot 'man van de match' uitgeroepen.
 
  
HOME