Nationale 1A - competitie - speeldag 23 - Royal Antwerp FC-R Standard de Liège
Bosuilstadion - vrijdag 25 januari 2019 - 20.30u.
(23/01/2019)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Wim Smet, Dirk Gilon, Christophe Baillieul, Lothar Dhondt

Kern: voor deze eerste thuiswedstrijd van het nieuwe kalenderjaar kan de technische staf allicht beroep doen op de sterkste wedstrijdselectie. Op uitzondering van Omar Govea, zijn alle spelers waarschijnlijk speelklaar en speelgerechtigd. Didier Lamkel Ze en Dieumerci Mbokani moeten vrezen voor een volgende gele kaart.

Facts & figures: gele kaarten CO (63+3) >> gele dreiging: Dieumerci Mbokani, Didier Lamkel Ze >> geelgeschorst CO >> niemand - rode kaarten CO (1) >> roodgeschorst CO >> niemand - dokterscabinet >> Omar Govea, Adilson Mendes Martins.

Nieuwssprokkels Online:
**Ook de redactie van Antwerp Clubblad staat in dit nieuwe jaar opnieuw paraat. Voor de komst van Royal Standard de Liège presenteert de redactie weer een lijvig magazine: Editoriaal: Clash om plek twee, Interview met Dino Arslanagic: “Het halen van Play-Off 1 was en is het doel dit jaar.”, Welkom Royal Standard de Liège, Cijferwerk, Kalender 2018-2019, Inkomende transfer: David Simão, Bosuiltjes, Onze steunende leden Abonnementinformatie Clubblad, Uit de oude doos: 6 december 1959 RAFC-Royal Standard de Liège 1-1, Poster: Didier Lamkel Ze, Praatje met een speler: Geoffry Hairemans, Retro: het seizoen 1905-1906 - Stijgen en dalen, Voor het archief, Antwerpkwis, R.A.F.C.- Worldwide, R.A.F.C.-Jeugd: jeugdspeler Japhet Muanza tekende profcontract, R.A.F.C.-Jeugd: U16/U17 knap 6e op het indoortornooi te Gaildorf, R.A.F.C.-Jeugd: Even voorstellen: onze u15, R.A.F.C.-Jeugd: rangschikkingen 2018-2019, De Bosuil: geen transferoffensief nodig.
**Het verleden: de clash tegen Royal Standard de Liège zal deze vrijdag voor een vol huis gespeeld worden. De rood-witte derby is altijd al een wedstrijd geweest die tot de verbeelding van de fans sprak. Er zullen vrijdag net als in het verleden heel wat spelers op het scheidsrechtersblad verschijnen die het shirt van beide clubs hebben verdedigd. Zo kijken o.a. Sinan Bolat, Dino Arslanagic, Sambou Yatabaré, Jelle Van Damme en Dieumerci Mbokani een oud-club in de ogen en dat was er spijtig genoeg tijdens de heenwedstrijd in de Vurige Stede duidelijk te horen!
**Royal Antwerp FC scoorde tweeëndertig keer in de reguliere competitie. Afgelopen zaterdag knalde Lior Refaelov een vrijschop van Simen Juklerod keihard tegen de touwen en komt met zeven treffers aan kop van de clubschutterslijst. Dieumerci Mbokani en William Owusu Acheampong troffen elk zes keer raak en hebben nog poeier over. Weinig tot geen veranderingen bovenaan de reekstopschutterslijst: Mbwana Ally Samatta (KRC Genk - 16) voert de stand aan voor het Anderlecht-duo Nany Dimata (13) en Ivan Santini (11), die de derde plek deelt met Hamdi Harbaoui (SV Zulte Waregem - 11). Kanarie Daichi Kamada (K Sint-Truidense VV - 10) maakt de top vijf compleet, aldus voetbalkrant.com. Tegenstander R Standard de Liège had graag naast Renaud Emond (8) ook Paul José Mpoku (6) in stelling gebracht op de Bosuil, maar laatstgenoemde moet vanwege gele overlast toekijken, iets waar de selectie van Laszlo Bölöni en Wim De Decker voor de eerste keer in vijf wedstrijden aan ontsnappen!
**Weinig consequente leiding in het Regenboogstadion en dus moest R.A.F.C. alweer afdruipen met een karrenvracht aan belachelijk lichte gele kaarten. Het clubtotaal komt nu al op 66 en twee spelers staan alweer op scherp. Het klinkt bijna als een boutade, maar Didier Lamkel Ze heeft bijna evenveel waarschuwingen als speelminuten achter zijn naam! De tegenstander hoeft rekening te houden met nauwelijks 43 publieke waarschuwingen, maar moet wel een van zijn sleutelpionnen missen.
**Heel wat uitblinkers in rood-wit shirt, maar het nummertje van Lior Refaelov leverde hem de weekzege en de titel 'man van de match' op. Sinan Bolat, Jelle Van Damme, Dieumerci Mbokani en Didier Lamkel Ze mogen zich verheugen in waardering voor hun prestatie tegen de fusieclub. Jammer dat onvolprezen Dino Arslanagic niet in dezelfde mate werd beloond...
 
  
HOME