Nationale 1A - competitie - speeldag 24 - KV Oostende-Royal Antwerp FC
Versluys Arena - zaterdag 2 februari 2019 - 18.00u.
(31/01/2019)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Nicolas Laforge, Laurent Conotte, Vito Di Vincenzo, Nathan Verboomen

Kern: Royal Antwerp FC trekt zaterdag dank zij het werk van Wim Smet niet au grand complet naar de Kust. Bemoedigend nieuws uit de ziekenboeg. Faris Haroun en Omar Govea Garcia zijn verlost van hun vervelende blessures. De technische staf moet wel in de vervanging voorzien van geelgeschorste Didier Lamkel Ze, maar moet ook clubtopschutter Dieumerci Mbokani node missen. Een nieuwe kans voor William Owusu Acheampong? Schuift Ivo Dos Santos Rodrigues door tot in de zestien? Aangezien Didier Lamkel Ze moet toekijken, hoeft geen van de spelers vrezen voor geelzucht.

Facts & figures: gele kaarten CO (65+3) >> gele dreiging: Didier Lamkel Ze >> geelgeschorst CO >> Dieumerci Mbokani - rode kaarten CO (2) >> roodgeschorst CO >> Didier Lamkel Ze (1/1 dubbele boeking) - dokterscabinet >> Adilson Mendes Martins.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: er was eens, zo beginnen meestal sprookjes, maar die 23e november 2008 waren de weersomstandigheden allesbehalve sprookjesachtig. Nauwelijks ter plaatse of een echte sneeuwstorm teisterde het toen nog Albertparkstadion (thans Versluys Arena). Klokslag drie uur weerklonk desondanks het eerste fluitsignaal van Frederik Geldhof, toen hij wel nog slaagde voor de fysieke testen van de KBVB. Waren de matchomstandigheden penibel met nauwelijks zichtbare zijlijnen, R.A.F.C. moest bovendien met verliescijfers de bus op voor een onmogelijk lange terugrit over gevaarlijk gladde wegen! Hoewel er deze januarimaand opnieuw een sneeuwoffensief woedt, zullen de omstandigheden zelden nog zulke dramatische moeilijkheden veroorzaken. "Couckestad buigt voor de koekenstad", titelde Het Antwerpmuseum op 23 september 2015 na de hele mooie bekerzege aan de kust, meteen de mooiste herinnering aan KVO voor heel veel bekende en minder bekende rood-witte fans.
**Lior Refaelov was een week lang aanvoerder van de schutterslijst van de club met zeven treffers. Na diens knappe gelijkmaker tegen R Standard de Liège, deelt hij de leidersplaats met Dieumerci Mbokani. Beiden zorgden zo voor bijna de helft van het aantal doelpunten. Ze delen de 14e plaats in de reekstopschutter, aangevoerd door Genkspeler Mbwana Ally Samatta (16). Hamdi Harbaoui (SV Zulte Waregem) en Nany Dimata (RSC Anderlecht) voeren de forcing in de achtervolging en delen de tweede plaats met elk dertien treffers. KVO brengt Fernando Matos Canesin (4) in stelling om te proberen Sinan Bolat te kloppen.
**Ook de beelden gezien van de aanpak van Dieumerci Mbokani door het centrale duo van R Standard, van wie Vanheusden bovendien nog een vrijgeleide in de pers kreeg om de inzet en aanpak van R.A.F.C. te veroordelen? Die stemmingmakerij levert elke week een dosis zonder weerga gele kaarten op. Zonder de dubbele waarschuwing van Didier Lamkel Ze, komt het clubtotaal nu al op 68! Ook clubtopschutter Dieumerci Mbokani werd helaas volgeboekt door Smet en moet toekijken in de Versluys Arena. KVO kreeg tot nog toe 56 keer de gele kaart te zien. Wout Faes boette net als Goran Milovic (6) eerder een strafspeeldag uit.
**Collectieve gave prestatie. Ondanks zijn uitsluiting of net precies daardoor mag Didier Lamkel Ze zich verheugen in een aardig aantal stemmen en een voorlopige vierde plaats. Daarmee houdt hij wel Sinan Bolat nipt achter zich, maar hij moet wel Dieumerci Mbokani, Jelle Van Damme en Dino Arslanagic in die volgorde laten voorgaan.
 
  
HOME