Nationale 1A - competitie - speeldag 26 - Royal Antwerp FC-RSC Anderlecht
Bosuilstadion - zondag 17 februari 2019 - 18.00u.
(14/02/2019)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Bram Van Driessche, Yves De Neve, Kevin Monteny, Wesley Alen.

Kern: een volledig uitverkochte Bosuil bereidt zich samen met een nagenoeg volledige kern op de komst van recordkampioen RSC Anderlecht naar Deurne-Noord voor. Didier Lamkel Ze verblijft onder gele dreiging, maar is na zijn recente schorsing toch weer beschikbaar voor de technische staf. De medische staf kan zich in aanloop naar de wedstrijd momenteel uitermate concentreren op het begeleiden van fitte spelers.

Facts & figures: gele kaarten CO (72+NUL) >> gele dreiging: Didier Lamkel Ze >> geelgeschorst CO >> niemand - rode kaarten CO (2) >> roodgeschorst CO >> niemand - dokterscabinet >> Adilson Mendes Martins.

Nieuwssprokkels Online:
**Antwerp Clubblad is dé bron van het nieuws en de geschiedenis van en over stamnummer een op papier: Editoriaal: Toenemende druk, Voorstelling ASF (Antwerp Supportersfederatie), ASF Voorzitter Robert Vinck: "Nieuwe supportersclubs zijn welkom.", Welkom Royal Sporting Club Anderlecht, Cijferwerk, Kalender 2018-2019, In de wachtkamer van het eerste elftal, Onze steunende leden + Abonnementinformatie Clubblad, Uit de oude doos, Poster: Jelle Van Damme, Praatje met een speler: Dieumerci Mbokani, Retro: het seizoen 1906-1907: Knap Antwerp! Antwerpkwis, Voor het archief, Bosuiltje, R.A.F.C- Worldwide, R.A.F.C.-Jeugd: de structuur van de jeugdafdeling: deel 1 - Sportief, R.A.F.C-Jeugd: even voorstellen: onze u10, R.A.F.C.-Jeugd: Rangschikkingen 2018-2019, De Bosuil: Geen snipperdagen meer. Zondag te koop in het stadion!
**Het verleden: het had duidelijk moeite gekost, maar Royal Antwerp FC kon zich op de eerste speeldag van de voorbije campagne voordelig presenteren tegen uittredend kampioen RSC Anderlecht. Voorwaar geen slecht begin van de competitie die de ploeg van Laszlo Bölöni en Wim De Decker lange tijd uitzicht gaf op een plek in Play-Off 1. Die ambitie is er nu opnieuw, maar daarvoor zijn nog een aantal punten nodig. Nu zondag zal de Bosuil opnieuw bruisen van leven en tot de nok gevuld zijn. Niet meer het legendarische aantal van de succesrijke Kessler-campagne in 1987, daarvoor is er nu helaas geen plaats meer in het stadion. Bovendien kan de voetballiefhebber nu via een goedkoop abonnement bij een van de betaalzenders volgen vanuit de luie zetel. Jan Poortvliet (1-0) en Cisse Severeyns beslisten over het resultaat die zevende november 1987.
**De aansluitingstreffer van Lior Refaelov op strafschop kwam te laat om het resultaat nog om te buigen tegen KSC Lokeren. Hij bezet daarmee wel tijdelijk de koppositie van de clubschutterstabel en gaat Dieumerci Mbokani (7) en William Owusu Acheampong vooraf. RSC Anderlecht heeft prijsschutters in de kern rondlopen: Nany Dimata (13) en Ivan Santini (12) moeten evenwel Mbwana Ally Samatta (KRC Genk - 19) en Hamdi Harbaoui (SV Zulte Waregem - 14) laten voorafgaan.
**Voor het eerst dit seizoen moest geen van de rood-witte spelers op de bon bij de wedstrijdleider en daar was ook geen enkele reden toe. Scheidsrechter Boucaut hield dan de kaarten op zak voor de Great Old, KSC Lokeren OV werd bedacht met drie publieke waarschuwingen. Met 52 boekingen behoort tegenstander tot de minst bestrafte clubs, al dreigt er volgens de pers dan weer wel een (zware?) boete voor de staat van haar speelveld. Toch moest ook RSC Anderlecht eerder al vier spelers missen vanwege gele overlast.
**Karakterkoppen maakten deze week de dienst uit bij het bepalen van de 'man van de match'. Momenteel leidt David Simao de debatten voor Jelle Van Damme, Dieumerci Mbokani,
Aurélio Ulineia Buta en Didier Lamkel Ze.
 
  
HOME