Nationale 1A - competitie - speeldag 27 - KRC Genk-Royal Antwerp FC
Luminus Arena - zondag 24 februari 2019 - 18.00u.
(22/02/2019)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Lawrence Visser

Kern: Didier Lamkel Ze viel ten prooi aan de Anderlechtdoelman, kreeg vervolgens VAR en scheidsrechter over zich heen en zal zondag alweer geschorst moeten toekijken. Op een pijntje na, is de blessureboeg leeg. De medische staf kan zich concentreren op verzorgende bijstand en neemt ook een aantal jonge beloften tijdens hun respectieve revalidatie onder handen. De kern van team b is inderdaad nog steeds onvolledig door blessures allerhande.

Facts & figures: gele kaarten CO (72+3) >> gele dreiging: Sambou Yatabaré (9) >> geelgeschorst CO >> Didier Lamkel Ze - rode kaarten CO (2) >> roodgeschorst CO >> niemand - dokterscabinet >> Adilson Mendes Martins, Laurent Mendy.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: hoewel de Limburgse fusieclub al sedert 1988 ingeschreven werd onder stamnummer 322, telt het Antwerpmuseum tot nog toe slechts 26 wedstrijden waarvan twaalf overwinning, tien nederlagen en vier gelijke spelen. Hoe de wedstrijd onder de catastrofale leiding van A. Boucaut, L. Conotte en Q. Blaise tijdens de heenronde verliep, hoeven we niet in herinnering te brengen. In tegenstelling tot afgelopen zondag als Didier Lamkel Ze van de sokken gelopen werd, greep de VAR bij de schwalbe van Ndongala niet in. Het zette KRC Genk mee op weg naar de landstitel. Een late treffer van Hendrickx veegde op 3 maart 2001 in extremis de rood-witte voorsprong van Ki-Hyeon Seol van het bord. R.A.F.C. moest met een schamel puntje huiswaarts, meteen wel de laatste keer dat de Great Old aan de boorden van het Albertkanaal kon oogsten. De laatste thuisoverwinning (3-0) dateert van twee jaar later (3 april 2004) dank zij doelpunten van Eddie Johnson, Tony Sergeant en... King Darko (Pivaljevic).
**De Great Old had na handspel in de paarse zestien tenminste recht op één strafschop, scheidsrechter en VAR keken samen een andere kant uit. De kopslag van William Owusu Acheampong plakte op de vuisten van de bezoekende doelman en dus bleef de doelpuntenbalans op nul steken. Lior Refaelov voert de rood-witte schuttersstand aan met acht treffers, Dieumerci Mbokani telt er zeven, ook hij gaat W.O. Acheampong (6) nog vooraf. Geen wijzigingen aan kop van de reeksschutterslijst. Hamdi Harbaoui (SV Zulte Waregem - 14) voert het achtervolgende groepje met Nany Dimata (RSC Anderlecht - 13), Ivan Santini (RSC Anderlecht - 12) en Daichi Kamada (K Sint-Truidense VV) aan in strijd met koploper Ally Samatta Mbwana (KRC Genk - 20). Daarmee krijgt de taak van de rood-witte afweer meteen een gezicht en een aantal opgeplakt.
**De VAR zorgde opnieuw voor een lawine aan gele kaarten lastens de rood-witte spelers. Didier Lamkel Ze is (ten onrechte) geschorst, Sambou Yatabaré speelt al opnieuw onder dreiging. Ook Jelle Van Damme en Faris Haroun moeten dringend op de rem of een nieuwe schorsing (van twee ! speeldagen) dreigt tijdens de finale van de reguliere competitie. Ondanks de indrukwekkende oogst van R. Malinovskiy (7g. + 1r.) en A. Pozuelo (6) kreeg KRC Genk toch de volle drieëndertig publieke waarschuwingen over zich heen!
**Didier Lamkel Ze was een gesel voor de bezoekende verdediging. Hij lijkt nu al zegezeker voor de titel 'man van de match'. Op afstand volgen Jelle Van Damme, Simen Juklerød (foto: De ANTWERPSUPPORTER Online), Ivo Rodrigues en Dino Arslanagic.
 
  
HOME