Nationale 1A - competitie - speeldag 28 - Royal Antwerp FC-KAS Eupen
Bosuilstadion - zondag 3 maart 2019 - 20.00u.
(03/03/2019)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Kevin Van Damme, Mathias Hillaert, Tom Vanpoucke, Alexandre Boucaut

Kern: enkele spelers moesten de afgelopen dagen recupereren van een ziektebeeld, maar de kern lijkt topfit en is volledig voor wat coach Laszlo Bölöni eens te meer als een 'moeilijke opdracht' omschrijft. Enkele spelers treden aan onder dreiging. Voor die enkelingen dreigt alsnog een tweedaagse schorsing als scheidsrechters als zelfs boekingen worden uitgedeeld voor fases waarin geen enkele overtreding van een Antwerpspeler te bespeuren was. Zo viel Faris Haroun op een werkelijk belachelijke manier ten slachtoffer van een Genkse schwalbe en de overtrokken reactie van Visser, die overigens alweer vijf publieke waarschuwingen klaar had voor Antwerpspelers. Schande, dat coach Laszlo Bölöni ook nog door een vooringenomen drietal be- en veroordeeld werd na het perspraatje na de wedstrijd tegen R Standard de Liège. Een ex-Standardspeler en een ex-Anderlechttrainer mogen oordelen over een club uit dezelfde reeks? Ongehoord! De rood-witte technische staf recupereert overigens Didier Lamkel Ze na zijn tweede schorsingsdag op korte tijd.

Facts & figures: gele kaarten CO (+5) >> gele dreiging: Sambou Yatabaré, Faris Haroun >> geelgeschorst CO >> niemand - rode kaarten CO (2) >> roodgeschorst CO >> niemand - dokterscabinet >> niemand.

Nieuwssprokkels Online:
**Lees Antwerp Clubblad nr. 15 en neem met ons mee afscheid van Ludo Van Gerwen: Editoriaal: Rekensommetjes, In memoriam Ludo Van Gerwen, Dubbelinterview met David Simão en Ivo Rodrigues, Welkom KAS Eupen, Cijferwerk, Kalender 2018-2019, In de wachtkamer van het eerste elftal, Onze steunende leden + Abonnementinformatie Clubblad, Uit de oude doos, Poster: Aurélio Buta,
Fotoreportage tribune I, Retro: het seizoen 1907-1908: Antwerpspelers afgetuigd!, Voor het archief, Antwerpkwis, Bosuiltjes, R.A.F.C.-Jeugd: De structuur van de jeugdafdeling - deel 2 - Office, R.A.F.C.-Jeugd: Even voorstellen: onze U16, R.A.F.C.-Jeugd: Rangschikkingen 2018-2019, De Bosuil: Nooit meer bang zijn.
**Het verleden: als we de Frank Deboosere mogen geloven, zal de wedstrijd van zondag gespeeld worden onder weinig gunstige weersomstandigheden. De trouwe fans herinneren zich allicht wisselende omstandigheden en erg wisselende resultaten wanneer de Great Old in het verleden de Oostkantonners bekampte.
**KAS Eupen heeft geen absolute topschutter in de top van de lijst, al is Luis García Fernandez met z'n acht treffers wel een gevaarlijk heerschap en dus zeker in 't oog te houden door de rood-witte afweer. Hij deelt overigens de veertiende plek met o.a. Lior Refaelov. De ene Limburger is overigens de andere niet. Daichi Kamada (S.T.V.V. - 11) moest zijn vijfde plek laten aan... ploeggenoot Yohan Boli (S.T.V.V. - 12). Hij deelt de vierdeplaats met Ivan Santini (RSC Anderlecht - 12). Helemaal bovenaan de schutterslijst lijken de posities ingenomen: Mbwana Ally Samatta (KRC Genk - 20) gaat met voorsprong Hamdi Harbaoui (SV Zulte Waregem - 16) en Nany Dimata (RSC Anderlecht - 13) vooraf.
**Royal Antwerp FC moest alweer een aantal belachelijke gele kaarten incasseren. Vooral van de eerste voor Faris Haroun zou scheidsrechter Visser het schaamrood op de wangen moeten krijgen. Beroep is zoals in alle geledingen van het middeleeuwse strafrecht van de KBVB niet mogelijk! KAS Eupen dat een half seizoen tegen de degradatie vocht, klokt momenteel af op 54 publieke waarschuwingen, maar moet wel Suleyman Mareh en Xavier Molina missen vanwege gele overlast.
**Hoewel hij niet massaal werd gesolliciteerd, had Sinan Bolat wel meer dan een hand in het gelijke spel tegen KRC Genk. Hij werd verkozen tot 'man van de match' en gaat Jelle Van Damme, Geoffry Hairemans, Simen Juklerod en Dino Arslanagic vooraf. Het harde werk van Dieumerci Mbokani vertaalde zich helaas niet in stemmen.
 
  
HOME