Nationale 1A - Play-off I - speeldag 5 - Royal Antwerp FC-Club Brugge KV
Bosuilstadion - maandag 22 april 2019 - 14:30u.
(19/04/2019)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Lawrence Visser, Thibaud Nijssen, Jo De Weirdt, Wesley Alen.

Kern: nog niet eens halverwege de Play-Offs of met kapitein Faris Haroun valt het eerste slachtoffer vanwege gele overlast. Sinan Bolat neemt naar alle waarschijnlijkheid de aanvoerdersband over, maar wie de vrijgekomen plaats op het rood-witte middenveld tegen de uittredende kampioen mag invullen, is momenteel giswerk. David Martins Simao en Sambou Yatabaré lijken een ernstige kans te maken om aan de zijde van Omar Govea Garcia, de uitblinker van de Ghelamco Arena, Vanaken, Vormer & co. partij te geven op Paasmaandag. Aurélio Ulineia Buta komt nog niet in aanmerking voor een selectie en ook Dylan Batubinsika is hoogst onzeker na een ziektebeeld.

Facts & figures: gele kaarten P-O (7+2) >> gele dreiging: Dieumerci Mbokani >> geelgeschorst P-O >> Faris Haroun - rode kaarten P-O (0) >> roodgeschorst P-O >> niemand - dokterscabinet >> Aurélio Ulineia Buta.

Nieuwssprokkels Online:
**Antwerp Clubblad nummer 18 wordt allicht opnieuw een voltreffer met volgende onderwerpen: Editoriaal: Europa komt wel heel dichtbij, Interview met Hilde Van Malderen, Head of PF & Media, Vandaag in de geschiedenis van R.A.F.C., Verslag van de R.A.F.C.-Kids Fandag, Welkom Club Brugge KV, Cijferwerk, Bosuiltjes, In de wachtkamer van het eerste elftal, Onze steunende leden + Abonnementinformatie Clubblad, Uit de oude doos, Poster: Omar Govea Garcia, Praatje met een speler: Jelle Van Damme, Retro: het seizoen 1910-1911: Cercle Brugge kampioen, Voor het archief, Cartoon, Antwerpkwis, Bosuiltjes, R.A.F.C.-Jeugd: Een verduidelijking van onze jeugdpolitiek (2): Leren winnen, R.A.F.C.-Jeugd: Even voorstellen: onze U18, R.A.F.C.-Jeugd: Onze U18 in actie tegen KVRS Waasland-Beveren, R.A.F.C.-Jeugd: Onze jeugdploegen in de Play-Offs, Vriend en vijand verbaasd, aldus de Bosuil tot slot.
**Het verleden: sinds de promotie van R.A.F.C. naar de topreeks, werd Club Brugge KV twee keer in bedwang gehouden op de Bosuil. Het rood-witte legioen hoopt op opnieuw op heel veel inzet, zeg maar heldendaden om zo het parcours richting Europa te bestendigen.
Wie voegt zich deze Paasmaandag toe aan het rijtje Matheus Borges Domingues, William Owusu Acheampong en Faris Haroun als doelpuntenmaker.
**Lior Refaelov evenaarde zijn persoonlijk record met zijn tiende treffer van het seizoen. Hij wordt daarmee de beste schutter van de rood-witte selectie en hoopt er nog ten minste eentje aan toe te voegen tegen zijn (gewezen) club. Dieumerci Mbokani staat op negen doelpunten. Ook hij hoopt op dubbele cijfers en een klimmetje in de reeksschutterslijst. Helemaal bovenaan dat individuele klassement rukte Mbwana Ally Samatta (KRC Genk - 21) zich opnieuw los van Hamdi Harbaoui (SV Zulte Waregem - 20). Ivan Leko rekent opnieuw op Hans Vanaken (12+1) en Wesley Moraes Ferreira Da Silva (12), samen dus goed voor liefst vijfentwintig goals! Werk aan de winkel voor de rood-witte defensie.
**De gele kartons voor Faris Haroun en Dieumerci Mbokani hebben mogelijk gevolgen voor de eindafrekening van de Play-Offs. De rood-witte kapitein is voor halverwege al een keer geschorst. De Antwerpspits speelt inmiddels al onder dreiging. Club Brugge KV totaliseert slechts even boekingen als deze beide Antwerpspelers samen!
**Omar Govea Garcia werd door pers en publiek overladen met complimenten en werd terecht tot 'man van de match' verkozen na zijn uitblinkersrol in de Ghelamco Arena. Amara Baby (auteur van het belangrijke eerste doelpunt), Lior Refaelov (auteur van de overwinningstreffer), Jelle Van Damme en Didier Lamkel Ze werden met een ereplaats beloond voor hun inspanningen.
 
  
HOME