PO1 - 05 Reacties na Royal Antwerp FC - Club Brugge KV
Het oordeel van de coaches
(22/04/2019)(Auteur: Frfank Nicola)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Ivan Leko: “Ja, we wisten vooraf dat deze wedstrijd fel betwist ging worden, met veel duels en power. We moesten de tweede bal winnen na de aangegane duels, maar we waren te soft. Vandaag geen goed Club Brugge. Te weinig beweging, te weinig individuele acties en dus vaak hetzelfde scenario als in de Luminus Arena. In de tweede helft startten we beter en geraakten we dichter bij de goal van Bolat, al moeten we kritisch blijven. Dit was niet het Club van de eerste 3 PO 1-wedstrijden. Met zes punten achterstand, is dit nog geen verloren zaak, maar we kunnen ons geen verder puntenverlies veroorloven. Verder voel ik me dom, omdat ik als enige trainer naar de uitleg van de scheidsrechters in Tubeke ben geweest. We waren daar met een sterke delegatie, maar worden nu al twee wedstrijden benadeeld. In Genk gaat de referee zeven keer naar de video zien en neemt dan de verkeerde beslissing. Nu wordt een glaszuivere penalty op Openda niet gefloten. We moeten wel terug beter gaan voetballen om een kans te maken om de JPL te winnen.”

Laszlo Bölöni: “Ondanks de hitte, maakten de spelers er een genietbare wedstrijd van. Het was een correct spektakel. De duels waren heftig. De 0-0 eindstand was een goede weergave van het spel. Het publiek wist het naar waarde te schatten. Indien we sommige omschakelmomenten wat beter hadden benut, konden we zelfs een driepunter binnenrijven. Ik had de indruk dat we behoudens het begin van de tweede helft de optische superioriteit hadden over het gebeuren. Ons puntentotaal na 5 wedstrijden in de poule stemt me tevreden. De penaltyfase moet ik eens later rustig bekijken, het is me niet eens opgevallen. Kritiek (op de VAR) laat ik achterwege, want dat kost me geld. We moeten nu geen mirakels gaan verwachten, maar indien we de speldetails nog verbeteren is onze competitie geslaagd te noemen. De présence in de duels en het verhogen van de pressie op de afweer van de opponent zijn nog werkpunten, maar we boeken progressie over de hele linie.”