Nationale 1A - Play-off I - speeldag 6 - Royal Antwerp FC-R Standard CL
Bosuilstadion - vrijdag 26 april 2019 - 20:30u.
(24/04/2019)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Nathan Verboomen, Mathias Hillaert, Ruben Wyns, Bert Put.

Kern: amper vier dagen en enkele uren na de clash met de uittredende landskampioen of de kern van de Great Old is alweer paraat voor het begin van de terugronde van Play-Off I. Kapitein Faris Haroun komt uitgerust en opgeladen terug bij de kern, nadat hij maandag een zoveelste strafdag moest uitboeten. Op uitzondering van Aurélio Ulineia Buta lijkt de kern in grote vorm en grote doen. Dieumerci Mbokani kreeg het te verduren, maar bleef gelukkig gespaard van een derde gele prent. De technische staf rekent uiteraard opnieuw op de twaalfde man en vrouw, die afgelopen maandag bijdroegen aan het behaalde resultaat, aldus de hoofdcoach van Royal Antwerp FC

Facts & figures: gele kaarten P-O (9+1) >> gele dreiging: Dieumerci Mbokani >> geelgeschorst P-O >> niemand - rode kaarten P-O (0) >> roodgeschorst P-O >> niemand - dokterscabinet >> Aurélio Ulineia Buta.

Nieuwssprokkels Online:
**Amper enkele uren na de wedstrijd van Paasmaandag ging het negentiende nummer van deze jaargang Antwerp Clubblad in druk, toch had o.a. de editorialist al tijd gevonden om zijn bijdrage af te leveren: Editoriaal: De twaalfde man, Interview met Sven Jaecques: geen woorden, maar daden, Vandaag in de geschiedenis van RAFC… 26 april, Aankondiging benefietmatch Antwerp Legends - SK Muggenberg, Bosuiltjes, Welkom Royal Standard de Liège, Cijferwerk, In de wachtkamer van het eerste elftal, Onze steunende leden + Abonnementinformatie Clubblad, Uit de oude doos, Poster: Dieumerci Mbokani, Praatje met een speler: Simen Juklerød, Retro: het seizoen 1911-1912: Scholieren krijgen hun kans, Voor het archief, Cartoon, Antwerpkwis – laatste vragenronde van het seizoen!, R.A.F.C.-Jeugd: Even voorstellen: onze u11, R.A.F.C.-Jeugd: onze u11 in actie tegen KSV Roeselare, R.A.F.C.-Jeugd: Een verduidelijking van onze jeugdpolitiek (3), R.A.F.C.-Jeugd: Even voorstellen: onze u12, R.A.F.C.-Jeugd: onze U12 in actie tegen KV Oostende, R.A.F.C.-Jeugd: Onze jeugdploegen in de Play-Offs, De Bosuil: Strijden voor de derde plaats. Veel leesplezier!
**Het verleden: slechts enkele weken geleden opende Royal Antwerp FC haar allereerste Play-Off I-deelname in de Vurige Stede. Meer dan zeventig minuten leek de selectie van Laszlo Bölöni en Wim De Decker op weg naar een eerste stunt. Helaas het laatste kwartier stoomde de tegenstander van vrijdag door de gelederen en trok in tegenstelling tot de nederlaag in de reguliere competitie alsnog het laken naar zich toe. Dieumerci Mbokani nam een voortreffelijke start tegen zijn ex-club scoorde het allereerste PO I-doelpunt van de rood-witte club, voor de gelegenheid in hemelsblauwe uitrusting.
**Helaas, geen elfde treffer voor Lior Refaelov in strijd met zijn ex-club, maar wel een dertiende (12+1) clean sheet voor Sinan Bolat. De ex-Bruggeling blijft met tien treffers de meest productieve Antwerpspeler. Dieumerci Mbokani staat inmiddels op negen doelpunten en een karrenvracht assists. Mbwana Ally Samatta (KRC Genk) poeierde er tegen R Standard CL weer eentje tegen de touwen en blijft reekstopschutter met 22 doelpunten, twee meer dan eerste achtervolger Hamdi Harbaoui (20) van SV Zulte Waregem en al zeven meer dan Daichi Kamada (S.T.V.V. - 15). Ivan Santini (RSC Anderlecht - 14) en Victor James Osimhen (Sporting du Pays de Charleroi - 14) sluiten het rijtje van vijf. Renaud Emond (12+1) luidt de aanvalstrom bij de Rouches, maar ook Paul José Mpoku (7) en Moussa Djenepo (5) weten de netten te vinden. Werk aan de winkel voor ex-Standard-men Sinan Bolat, Daniël Opare, DIno Arslanagic en Jelle Van Damme.
**Analisten en co., jammer maar helaas. Geen strafschop tegen en ook geen uitsluiting voor Jelle Van Damme op Paasmaandag. Jammer dat ze niet met evenveel aplomb de karatetrap van Gent-doelman Kaminski van een speeldag eerder tegen Omar Govea Garcia hebben geanaliseerd en veroordeeld. De VAR en de scheidsrechter blijft een subjectief gegeven in dienst van het respect voor de reglementen van de voetbalsport! Bij R.A.F.C. is overigens de coach al monddood gemaakt na een onterechte financiële sanctie vanwege het Etisch Comité, waar zaten de leden daarvan na afloop van de wedstrijd op de Bosuil? Royal Antwerp FC totaliseert momenteel tien gele kaarten, R Standard de Liège liefst elf.
**Jelle Van Damme beantwoordt helemaal aan het DNA dat Patrick Goots in opdracht van de lokale pers schetste van de Ploeg van 't Stad. Geen wonder dat de stevige verdediger na de clash tegen de uittredende kampioen momenteel aan de leiding loopt van de weekstemming die vrijdagavond de 'man van de match' zal aanduiden. Dieumerci Mbokani, Sinan Bolat, Dino Arslanagic, Simen Juklerod, Didier Lamkel Ze en Omar Govea Garcia maken momenteel aanspraak op een dichte ereplaats.
 
  
HOME