Nationale 1A - Play-off I - speeldag 7 - KRC Genk-Royal Antwerp FC
Luminus Arena - vrijdag 3 mei 2019 - 20:30u.
(01/05/2019)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Alexandre Boucaut - Jimmy Cremers - Pieter Becquet - Frederik Geldhof

Kern: "Antwerp haalt opgelucht adem" kopten de online-media na de strafvermindering, niet de kwijtschelding van de excessieve eis voor Didier Lamkel Ze na het leugenachtige scheidsrechtersrapport van Verboomen en de manifester provocaties van de spelers van de tegenstanders uit Luik! Gezien eerdere beslissingen ten voordele van KRC Genk, vinden wij de straf nog steeds overdreven zwaar, toch moet de rood-witte technische staf het vrijdag allicht doen zonder de klasrijke flankspeler. Ondanks de gelekaartenregen tijdens de gewonnen wedstrijd van de zesde speeldag, zijn er geen verdere schorsingen te noteren. Op uitzondering van de onbeschikbaarheid van Aurélio Ulineia Buta en de twijfel vanwege rugletsel van Daniël Opare blaakt de kern van gezondheid en vertrouwen.

Facts & figures: gele kaarten P-O (10+5 !) >> gele dreiging: Dieumerci Mbokani, Jelle Van Damme, Sambou Yatabaré >> geelgeschorst P-O >> niemand - rode kaarten P-O (1) >> roodgeschorst P-O >> Didier Lamkel Ze (1/1) - dokterscabinet >> Aurélio Ulineia Buta, Daniël Opare (?).

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: Royal Antwerp FC liep in de heenwedstrijd op de Bosuil tegen bijzonder eigenaardige, zeg maar verkeerde beslissingen van Boucaut aan zodat KRC Genk de opgelopen achterstand nog kon ombuigen in een zege. In de Luminus Arena haalden de elf van Laszlo Bölöni en Wim De Decker hun gram door, zeer tot frustratie van hun trainer, (toekomstig kampioen) KRC Genk op remise te houden. Het is overigens al van september 1993 geleden dat de Great Old nog de volle buit wist mee te graaien in het Thyl Ghyselinckstadion, de huidige Luminus Arena. Milos Bursac en Krist Porte zorgden voor de doelpunten o.l.v. Fernand Meese.
**Dieumerci Mbokani (9) scoorde tegen zijn ex-club en komt opnieuw in de slipstream van clubtopschutter Lior Refaelov (10). Hamdi Harbaoui trof bij zijn vorige optreden liefst drie keer raak en nam het shirt van Gouden Stier over als leider in de reeksschuttersstand Hij gaat nu Mbwana Ally Samatta (KRC Genk - 22) met een doelpunt vooraf. De tegenstander heeft met Leandro Trossard overigens nog een tweede speler in de top tien van de topschutterslijst. Werk aan de winkel dus voor de rood-witte achterhoede! Daichi Kamada (S.T.V.V. - 15) en Victor James Osimhen (Sporting du Pays de Charleroi - 15) delen de derde plaats voor o.a.
Felipe Nicolás Avenatti Dovillabichus (KVK - 12+1) en Theo Bongonda (SV ZW - 13).
**In tegenstelling tot de behandeling van heel wat andere clubs en spelers, fulmineerden de media een halve week op basis van een leugenachtig rapport van wedstrijdleider Verboomen. Van objectiviteit is in de behandeling van de club helaas al maanden geen sprake meer. De hetze blijft voortduren en zorgt voor een nooit geziene en onterechte gelekaartenregen lastens de spelers van Royal Antwerp FC. Verboomen riep liefst zes publieke waarschuwingen (bijna evenveel als het totaal van KRC Genk!) ter hulp om zijn "gezag" (?) te laten gelden, maar vergat ondertussen de tegenstander volgens dezelfde reglementen te benaderen! Royal Antwerp FC totaliseert momenteel na geleweekend nu zestien boekingen, de tegenstander amper negen (9).
**Sinan Bolat eiste tegen zijn gewezen rood-witte club al meermaals een heldenrol op en stopte niet voor het eerst een strafschop van R Standard de Ličge. De supporters weten zijn klasse en inzet wel te waarderen en belonen hem waarschijnlijk met de titel 'man van de match', al is Didier Lamkel Ze nog niet helemaal kansloos. Dieumerci Mbokani, Dino Arslanagic en Omar Govea Garcia
maken de top vijf rond. Stemming tot vrijdag 3 mei mogelijk.
 
  
HOME