Nationale 1A - Play-off I - speeldag 8 - R Antwerp FC-RSC Anderlecht
Bosuilstadion - zondag 12 mei 2019 - 14:30u.
(09/05/2019)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Erik Lambrechts, Rien Vanyzere, Philippe Vandecauter, Lothar D'Hondt.

Kern: Royal Antwerp FC moet al voor de derde wedstrijd op rij gehandicapt het veld op. Na Faris Haroun en Didier Lamkel Ze moet de technische staf nu node Dieumerci Mbokani missen. De spits werd allerminst beschermd door de wedstrijdleiding en dat wekt op zijn minst de indruk dat Boucaut & co. een dubbele interpretatie van het reglement hanteren. Zo ontsnapte KRC Genk al vroeg aan op z'n minst een donkergele kaart voor Dewaest
toen hij de spits in de rood-witte zestien aantrapte zonder dat er een bal in de buurt was. VAR? De toekomstige kampioen kwam er zomaar mee weg! R.A.F.C. moet bovendien rekenen met vijf spelers op scherp en dat met nog drie wedstrijden te gaan. Daniël Opare kan mogelijk wel zijn stek op rechtsachter opnieuw overnemen, terwijl Aurélio Ulineia Buta stevig verder werkt aan zijn revalidatie.

Facts & figures: gele kaarten P-O (15+6 !!) >> gele dreiging: Dino Arslanagic, Ivo Dos Santos Rodrigues, Omar Govea Garcia, Jelle Van Damme, Sambou Yatabaré >> geelgeschorst P-O >> Diemerci Mbokani - rode kaarten P-O (1) >> roodgeschorst P-O >> niemand - dokterscabinet >> Aurélio Ulineia Buta.

Nieuwssprokkels Online:
**Antwerp Clubblad zit alweer boordevol interessante artikels en weetjes over het wel en wee van de Ploeg van 't Stad: Editoriaal: Eén ding is zeker… bijna niets is zeker, Interview met spotters Danny Geerinckx en Eddy Boes, Vandaag in de geschiedenis van R.A.F.C.… 12 mei, Laatste voorstellingen “Op weg naar Wembelie”, Benefietmatch Antwerp Legends-SK Muggenberg, Welkom Royal Sporting Club Anderlecht, Cijferwerk, In de wachtkamer van het eerste elftal, Onze steunende leden + Abonnementinformatie Clubblad, Uit de oude doos: 13 februari 1977 R Antwerp FC - RSC Anderlechtois 1-0, Poster: al die willen te kaap'ren varen…, Interview met onze Greenkeepers, Retro: het seizoen 1912-1913: Weer een andere doelman, Voor het archief, Cartoon van onze Bosuilman, Antwerpkwis, R.A.F.C.-Jeugd: Even voorstellen: onze U7, R.A.F.C.-Jeugd: Onze U7 in actie tegen KVC Westerlo, R.A.F.C.-Jeugd: Even voorstellen: onze U8, R.A.F.C.-Jeugd: Onze U8 in actie tegen KVC Westerlo, R.A.F.C.-Jeugd: Programma jeugdtornooien, R.A.F.C.-Jeugd: Onze jeugdploegen in de Play-Offs, De Bosuil: Op koers voor Europa.
**Het verleden: in de reguliere competitie bleef RSC Anderlecht met een heel laat doelpunt baas over de driepunter in het Bosuilstadion. Heel verdiend was dat niet, maar de Great Old haalde tijdens de lopende nacompetitie wel zijn gram tijdens het bezoek aan het Constant Vandenstockstadion. Didier Lamkel Ze veegde de voorsprong van Gerkens van de tabel. Dieumerci Mbokani vuurde in de rebound van een schot op de paal van... Didier Lamkel Ze binnen voor een uiterst belangrijke overwinning. Ook na de zevende speeldag prijkt de Great Old immer op een plek die recht geeft op Europees voetbal. Het belang van de wedstrijd van zondagmiddag kan moeilijk overschat worden. Dank zij twee doelpunten van Patje Goots schreef Henk Houwaart op 15 september 2002 de volle buit op in het puntjeboekje, de laatste rood-witte zege op de Bosuil tegen de recordkampioen voor de lange winterslaap van de Great Old.
**Dieumerci Mbokani (9) heeft net als Patje Goots indertijd, zo zijn lievelingstegenstanders om eens goed uit te halen. Dat zal helaas niet gebeuren deze zondag, want alweer ten onder gegaan onder gele last van Boucaut & co. In de clubschuttersstand moet hij evenwel Lior Refaelov (10), op jacht naar een seizoensrecord, nog laten voorgaan. Hamdi Harbaoui (SV Zulte Waregem) en Mbwana Ally Samatta (KRC Genk) delen met elk 23 treffers de eerste plek in de topschutterslisjt. Zij worden op afstand gevolgd door Daichi Kamada (K Sint-Truidense VV - 15), Victor James Osimhen (Sporting du Pays de Charleroi - 15), Felipe Nicolás Avenatti Dovillabichus (KV Kortrijk - 15) en Ivan Santini (RSC Anderlecht - 15) die samen de derde plaats bezetten. Ook Nany Dimata (RSC Anderlecht - 13) weet de goal staan. Werk aan de winkel voor rood-witte afweer.
**Het seizoensrecord stond op vijf, Boucaut ging er los over en trok liefst zes keer geel voor spelers van R.A.F.C., terwijl bij KRC Genk heel wat overtredingen zelfs onbestraft bleven. Het clubtotaal komt inmiddels op 21. Ook RSC Anderlecht heeft met 12 boekingen, een indirecte en een directe uitsluiting en vier spelers onder dreiging een ongewoon hoog clubbilan.
**De Great Old speelde een degelijke eerste helft in de Luminus Arena, maar vergat te scoren. De club ging collectief kopje onder na de kampwissel, toch waren er nog enkele spelers die de fans konden overtuigen. Zo ging Omar Govea Garcia al vlug aan kop van de weekstemming voor Jelle Van Damme, Faris Haroun, David Martins Simao, Ivo Rodrigues,
Dieumerci Mbokani, Amara Baby, op twee na allemaal spelers die met een geel speeltje werden bedacht door Boucaut. Stemming tot vrijdag 10 mei mogelijk.
 
  
HOME