Nationale 1A - Play-off I - speeldag 9 - R Antwerp FC-KAA Gent
Bosuilstadion - donderdag 16 mei 2019 - 20:30u.
(14/05/2019)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Jonathan Lardot, Yves De Neve, Jeroen Walschap, Jasper Vergoote

Kern: de selectie van Laszlo Bölöni en Wim De Decker is nog steeds niet af van haar door de pers opgeblazen reputatie. Scheidsrechter Lambrechts trok een keer de gele kaart voor beide ploegen en dus kan de technische staf na drie wedstrijden eindelijk nog een keer beschikken over alle fitte spelers. Het herstel van Aurélio Ulineia Buta vordert gestaag, dank zij onverdroten inzet in de gym. R.A.F.C. moet nog rekenen met vijf spelers op scherp en dat met nog een belangrijke uitwedstrijd in het Jan Breydelstadion voor de boeg.

Facts & figures: gele kaarten P-O (21+1) >> gele dreiging: Dino Arslanagic, Ivo Dos Santos Rodrigues, Omar Govea Garcia, Jelle Van Damme, Sambou Yatabaré >> geelgeschorst P-O >> niemand - rode kaarten P-O (1) >> roodgeschorst P-O >> niemand - dokterscabinet >> Aurélio Ulineia Buta.

Nieuwssprokkels Online:
**De redactie van Antwerp Clubblad heeft deze donderdag al opnieuw een vol nummer klaargestoomd met al het laatste nieuws over de Ploeg van 't Stad: Editoriaal: Dragăo,
Benefietmatch Antwerp Legends-SK Muggenberg, Interview met Erik Van Looy: "Iedereen zit terug mee op die positieve vibe.", Vandaag in de geschiedenis van R.A.F.C.: 16 mei…, Op weg naar Wembelie - Laatste voorstellingen!, Welkom Koninklijke Atletiek Associatie Gent, Cijferwerk, In de wachtkamer van het eerste elftal, Onze steunende leden + Abonnementinformatie Clubblad, Uit de oude doos, Poster: Jelle Van Damme, Praatje met een speler: Faris Haroun, Retro: het seizoen 1913-1914: Antwerp, giant-killer, Voor het archief, Cartoon, Antwerpkwis eindklassement, R.A.F.C.-Worldwide, R.A.F.C-Jeugd: Nabeschouwing door Steven Smet, R.A.F.C.-Jeugd: Nieuwe selectie Robbe Quirynen België U18, R.A.F.C.-Jeugd: Even voorstellen: onze U9, R.A.F.C.-Jeugd: Onze U9 in actie tegen KV Oostende, R.A.F.C.-Jeugd: Eindklassementen Play-Offs, De Bosuil: Wij gaan Europa in.
**Het verleden: eind september kwam KAA Gent naar Deurne-Noord voor de eerste van een nieuwe reeks Ghelamco-derby's met ex-Antwerpspelers Nana Asare en Stallone Limbombe in de rangen. De bezoekers leken twee keer op weg naar de overwinning, maar twee keer kwam de Great Old terug in de score dank zij doelpunten van Dieumerci Mbokani en Faris Haroun. Regi Vanacker promoveerde in het magische jaar 2000 en mocht datzelfde seizoen op 11 maart 2001 de overwinning tegen de tegenstander van donderdag bijschrijven op zijn resumé. Het was meteen de laatste keer dat de Ploeg van 't Stad de Stroppen wist te kloppen in het Bosuilstadion.
**In afwezigheid van diepe spits Dieumerci Mbokani, zorgde Didier Lamkel Ze voor de gelijkmaker tegen RSC Anderlecht, meteen zijn vierde doelpunt van het seizoen. Voorwaar geen slecht resultaat. Lior Refaelov (10) gaat opnieuw op jacht naar een voor hem nieuw seizoensrecord en blijft Dieumerci Mbokani met een doelpunt voor. Volgens de stats van voetbalkrant.com zouden ze beiden de 20e plaats in de reeksschuttersstand delen met o.a. Jonathan David van KAA Gent met elk tien (10) doelpunten. Bovenaan de lijst staan Hamdi Harbaoui (SV Zulte Waregem) en Mbwana Ally Samatta (KRC Genk) broederlijk naast elkaar, ze troffen allebei liefst 23 keer raak, zeven stuks meer dan Ivan Santini (RSC Anderlecht - 16) en Victor James Osimhen (Sporting du Pays de Charleroi - 16), acht meer dan Daichi Kamada (S.T.V.V. - 15) en Felipe Nicolás Avenatti Dovillabichus (KV Kortrijk - 15). Het lijkt er dus sterk op dat het scoren een stuk vlotter verloopt in Play-Off II.
**Na de zes van Boucaut, werd enkel Daniël Opare na een ingreep zonder iemand te raken (!) opgeschreven tijdens de clash met recordkampioen RSC Anderlecht. Vier spelers blijven op een kaart van schorsing met een clubtotaal van 22 gele kaarten.
**Zondagavond leefde het gevoelen dat er meer ingezeten had dan het oververdiende gelijkspel tegen RSC Anderlecht, maar dat gold niet de prestatie van Didier Lamkel Ze, dé uitblinker van de wedstrijd. Hoewel de weekstemming nog enkele dagen loopt, lijkt het nu al zeker dat hij verkozen wordt tot 'man van de match'. Amara Baby, Faris Haroun, Omar Govea Garcia, Lior Refaelov of William Owusu Acheampong zouden heel misschien nog een dreiging kunnen vormen...
 
  
HOME