"Op weg naar WEMBELIE!" 25 jaar later
(16/05/2019)(Bron: Dirk Dobbeleers)
"Op weg naar WEMBELIE!" 25 jaar na de laatste Europese finale van een Belgische voetbalclub in het theater
Jeron Dewulf neemt de toeschouwers mee doorheen dat voetbaljaar om nooit te vergeten: Van de bekerwinst tegen het toen ijzersterke KV Mechelen, over alle Europese voorrondes – die Antwerp 1 na 1 miraculeus overleefde – tot de historische Europacupfinale!

Jeron, die tijdens de Europese campagne nog een Jeronneke was maar wel al hevig Antwerpsupporter in hart en nieren, speelt in deze op en top Antwerpse voorstelling buschauffeur René, havenarbeider Pat, advocaat Dré, kleuterjuf Lydia, de Chileen en vele andere supporters die allemaal één ding delen: hun passie voor R.A.F.C. ofte rood-en-wit, de liefdevolle kleuren. Zij reizen allen met hun eigen leven en verhalen met Antwerp mee naar Noord-Ierland, Rusland, Roemenië en Oostenrijk. Om uiteindelijk terecht te komen op de ‘heilige grond’ van Wembley, ‘WEMBELIE’ in het A.B.A. – het Algemeen Beschaafd Antwaarps ! Waar de UEFA-voorzitter hen lauwerde als de beste supporters van de wereld.

De ene besteedt zijn laatste (spaar)centen om er toch maar bij te kunnen zijn. Een ander zeult een dwaas souvenir mee. Legendarisch zijn de 'stoten' die ze tijdens de heldentocht van Royal Antwerp Football Club meemaken. De supporter die bijna de Belgische bekerfinale mist omdat hij de Brugse politieagent die hem moest fouilleren niet begrijpt. Een andere die maar geen vrijaf kan krijgen voor de finale in Engeland … en de oplossingen die ze daarvoor bedenken. Antwerpsupporters blijken creatief en slim. Oók wie er niet bij was… Die heeft veel ‘van horen zeggen’ en vertelt het net zo enthousiast door als hij/zij die op de eerste rij stond!

Geen enkele supporter van Royal Antwerp FC mag ‘de weg naar WEMBELIE’ ooit vergeten. We moeten dit verhaal vertellen, zowel als herinnering voor zij die erbij waren als voor hen die het niet meemaakten… ‘Op weg naar WEMBELIE!’ is een ode aan de supporter die zijn ploeg steunt, in goede en slechte tijden, een ode ook aan de fanfare, de vlaggendragers, de ballenrapers, de stadionomroepers én de helden van op het veld: Czernia, Cisse, Ratko, Lehnhoff, Meeuws en vele anderen. Kom kijken en (her)beleef het grootste avontuur uit de geschiedenis van Royal Antwerp Football Club.

‘Op weg naar WEMBELIE!’ is een verhaal vol Antwerps chauvinisme en Antwerpse levenswijsheden.
Met veel gelach én een traan! Maar ‘Always met een look at the bright side of life’ te beleven op 20 en 21 juni met aftrap om 20:00u. in de Theatergarage, Bouwhandelstraat 72 te Borgerhout.

Reacties
Geert Emmerechts (Wembleyheld): "Een leuke voorstelling, we zaten er terug volledig mee in :-)"
Walter Meeuws (trainer R Antwerp FC): "Ik, Liliane en onze vrienden vonden het een geweldig mooie avond. Complimenten aan allen en vooral aan Jeron, die dat geweldig goed en sprankelend gedaan heeft!!!!"
Een toeschouwer: "Iedereen zeker komen kijken voetbalkenner of niet je gaat veel plezier hebben."
GvA (****): "Een brok nostalgie voor de ware voetbalfans en niet alleen die van de Great Old."
 
  
HOME