PO1 - 09 Reacties na Royal Antwerp FC - KAA Gent
Het oordeel van de coaches
(17/05/2019)(Auteur: Frank Nicola)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Jesse Thorup: "Allereerst wil ik mijn felicitaties overmaken aan KRC Genk met het behaalde kampioenschap. Zelf hebben we twee moeilijke uitwedstrijden gewonnen. Na onze winstpartij op Sclessin was het geloof in een 9 op 9 in de laatste drie wedstrijden volop aanwezig. De sfeer in de kleedkamer is geweldig. We hebben ons spel gespeeld en ons weinig aangetrokken van de opponent. In de eerste helft kregen we voldoende kansen en hadden we veel balbezit, maar waren niet efficiënt genoeg. Het was een waanzinnig slot met de uitsluiting van Bronn en dan met tien de beslissende treffer scoren. Ik wou perse twee aanvallers behouden voor dreiging naar voren en offerde dus Bezus op. In de tweede helft zorgden de thuissupporters voor een formidabele sfeer. Dat zou ik elke week wel willen meemaken. De twee uitzeges hield een week geleden niemand voor mogelijk. Nu moeten we thuis tegen RSC Anderlecht de vijfde plaats veilig stellen. Hoewel een gelijkspel voldoende is, gaan we vol voor winst. Nu het leerproces van mijn spelers zijn vruchten afwerpt zijn de tegenstanders bang voor ons."

Laszlo Bölöni: "Het plan was om te eindigen in schoonheid, maar mijn spelers speelden hautain. Ze misten elke vorm van bescheidenheid. Na de 1-0 kwam dat duidelijk tot uiting.
Het leek wel of ze met z'n allen 10 cm boven de begane grond zaten. Het is moeilijk uit te leggen dat we bijna elk duel verloren. De tweede bal was ook te dikwijls voor de opponent. In de tweede helft leek een gelijkspel onvermijdelijk, maar de voetbalgoden beslisten er anders over. Het zal ons niet klein krijgen, al heeft het wel consequenties voor het klassement. Nu moeten we tijd nemen om een grondige analyse van de wedstrijd te maken en alles opnieuw bekijken. We zijn nu van andere resultaten afhankelijk voor de derde plaats."