Nationale 1A - Play-off I - speeldag 10 - Club Brugge KV-R Antwerp FC
Jan Breydelstadion - zondag 19 mei 2019 - 18:00u.
(17/05/2019)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Nicolas Laforge, Karel De Rocker, Ruben Wyns, Wesley Alen.

Kern: mogelijk een verdediger (geelgeschorste Jelle Van Damme) of met Dino Arslanagic (blessure aan de linkerenkel) zelfs de beide starters centraal in defensie ontbreken zondagmiddag op Jan Breydel voor de allerlaatste wedstrijd van de eerste Play-off I van de club. Dylan Batubinsika en Matheus Borges Domingues melden zich paraat voor een mogelijk actieve opdracht tegen Club Brugge KV. Aurélio Ulineia Buta werkt verder aan zijn herstel. Hij sluit mogelijk aan bij het begin van de voorbereiding op het nieuwe seizoen, maar eerst de huidige jaargang met vrucht afsluiten!

Facts & figures: gele kaarten P-O (22+2) >> gele dreiging: Dino Arslanagic, Ivo Dos Santos Rodrigues, Omar Govea Garcia, Sambou Yatabaré >> geelgeschorst P-O >> Jelle Van Damme - rode kaarten P-O (1) >> roodgeschorst P-O >> niemand - dokterscabinet >> Aurélio Ulineia Buta.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: "Rood-wit platgewalst door Jan Breydel", kopte deze supporterswebsite na afloop van het treffen van 23 december 2018 op Brugse bodem. Het was meteen de grootste nederlaag van het nog lopende seizoen. Beter doen is de boodschap, gezien de Europese ambities van de fans. Jelle Van Damme zorgde voor de eerredder, maar is er dit keer vanwege gele overlast niet bij! Het is overigens al van de periode Lehnhoff, Kiekens, Broeckaert, Smidts & co. geleden dat de Great Old nog een puntje wist te rapen op het veld van de komende tegenstander, het toenmalige nog bijna spiksplinternieuwe Olympiastadion.
**De voorzet kwam af de rechterflank van Daniël Opare en Dieumerci Mbokani verplichtte Bronn de terugkaatser van doelman Kaminski in eigen doel te werken. Het was dan ook een hemeltergende vergissing van de eerste assistent om het perfect geldige doelpunt in de vlag te vangen. Lior Refaelov blijft op kop van de rood-witte schutterslijst met Dieumerci Mbokani in zijn zog. Met 14 treffers staat Hans Vanaken, die donderdagavond in Luik op een bierdouche werd getrakteerd met vergoelijkend commentaar van de pers, tussen de beste schutters van de reeks op een zevende plek. Hamdi Harbaoui (SV Zulte Waregem - 25) is momenteel de Gouden Stier en gaat Mbwana Ally Samatta van kampioen KRC Genk (23), Ivan Santini (RSC Anderlecht - 16) en Victor James Osimhen (Sporting du Pays de Charleroi - 16) in die volgorde vooraf.
**Twee gele kaarten voor Antwerpspelers tijdens de Ghelamco-derby van donderdagavond en een met gevolgen voor Jelle Van Damme. Hoewel de scheidsrechter van dienst duidelijk op de verkeerde manier liet hernemen (scheidsrechtersbal i.p.v. inworp voor R.A.F.C.!) werd hij opnieuw volgeboekt en zal de wedstrijd tegen Club Brugge KV dus moeten toekijken. Drie spelers blijven op een kaart van schorsing met een huidig clubtotaal van 24 publieke waarschuwingen.
**Didier Lamkel Ze speelde een opvallende rol tegen RSC Anderlecht en werd bovendien voor zijn doelpunt beloond met de titel 'man van de match'. Na de wedstrijd van donderdag tegen KAA Gent, loopt Jelle Van Damme aan de leiding van de weekstemming. Hij gaat momenteel Omar Govea Garcia en Dieumerci Mbokani vooraf.
 
  
HOME