Nationale 1A - Kwalificatiewedstrijd EL 2019 - R Antwerp FC-Sporting du Pays de Charleroi
Bosuilstadion - zondag 26 mei 2019 - 14:30u.
(23/05/2019)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Nicolas Laforge, Thibaud Nijssen, Mathias Hillaert, Nathan Verboomen.

Kern: 't wordt stilaan een erg vervelend probleem, maar opnieuw is met Sambou Yatabaré een belangrijke speler van de club geschorst voor de wedstrijd. De opeenvolging van de gele kaarten roept vragen op! De technische staf recupereert weliswaar Jelle Van Damme, al maken de prestaties van zowel Dylan Batubinsika als Abdoulaye Seck in Jan Breydel het de keuze voor de technische staf moeilijk. Of Dino Arslanagic en/of Matheus Borges al opnieuw inzetbaar zijn na hun blessure is nog niet met zekerheid te beantwoorden. Aurélio Ulineia Buta heeft de looptraining hervat en is allicht klaar om bij het begin van de zomervoorbereiding over enkele weken bij de grote groep aan te sluiten.

Facts & figures: gele kaarten P-O (24+5) >> gele dreiging: Dino Arslanagic, Ivo Dos Santos Rodrigues, Omar Govea Garcia, >> geelgeschorst P-O >> Sambou Yatabaré - rode kaarten P-O (1) >> roodgeschorst P-O >> niemand - dokterscabinet >> Aurélio Ulineia Buta, Dino Arslanagic (?), Matheus Borges Domingues (?).

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: twee te duchten tegenstanders, de winnaars van PO II, tegen wie de Great Old in het recente verleden niet best presteerde. Hoewel Royal Antwerp FC twee keer op rij punten pakte in het Stade du Pays de Charleroi, bleven de Henegouwers de laatste twee duels aan winst in Deurne-Noord. De rood-witte armada maakt zich op voor een spannende confrontatie zondagmiddag.
**Lior Refaelov heeft nog één kans zijn seizoenstotaal op elf te brengen, dat aantal bereikte Dieumerci Mbokani afgelopen zondag aan de Olympialaan al. Hij is nu clubtopschutter. Hij positioneert zich als voorlopig achttiende onder de beste reeksschutters. Ondanks het mindere seizoen van SV Zulte Waregem, kroonde Hamdi Harbaoui zich met vijfentwintig treffers tot Gouden Stier van de Jupiler Pro League. Hij gaat Mbwana Ally Samatta (KRC Genk - 23), Victor James Osimhen (Sporting du Pays de Charleroi - 18), Ivan Santini (RSC Anderlecht - 16), en Felipe Nicolás Avenatti Dovillabichus (KV Kortrijk - 15) in die orde vooraf. Sporting du Pays de Charleroi heeft dus een bijzonder gevaarlijk heerschap lopen die eerder al wist te scoren tegen de Ploeg van 't Stad.
**Warrig leidende Laforge haalde zijn recordcijfer van een vorige gelegenheid net niet, maar schreef toch weer vier Antwerpspelers op met een clubtotaal van 29 tot gevolg. Dieumerci Mbokani is net niet voor een tweede keer geschorst, maar Sambou Yatabaré ziet de laatste wedstrijd van het lopende seizoen aan zich voorbijgaan. David Martins Simao haalde zijn eerste officiële waarschuwing in de dug-out! Respect voor het reglement!
**De weekstemming begon door de snelle opeenvolging van de wedstrijden enigszins verlaat en levert met Sinan Bolat momenteel een enigszins verrassende maar niettemin verdiende koploper in de weekstemming op. Debutant Abdoulaye Seck werd voor zijn prestatie beloond met de zevende plaats.
 
  
HOME