Nationale 1A - competitie - speeldag 3 - Sporting du Pays de Charleroi-Royal Antwerp FC
Stade du Pays de Charleroi - zondag 11 augustus 2019 - 18:00u.
(10/08/2019)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Nathan Verboomen, Mathias Hillaert, Mathias Hillaert, Karel De Rocker, Quentin Pirard

Kern: Royal Antwerp FC haalde vanwege de (langdurige) blessures van Dino Arslanagic en Matheus Borges Domingues met Junior Pius een bijkomende defensieve versterking. Centraal in verdediging deed de jonge verdediger afgelopen donderdag zijn officiële debuut in rood-wit shirt. Hij moest baan ruimen na amper een halve speelhelft. De ernst van de blessure is officieel nog niet meegedeeld, maar nu zondag zal hij er alvast niet bijlopen. Dino Arslanagic en Matheus Borges Domingues revalideren gestaag verder met afwisseling van individuele loop- en hersteloefeningen. Daniël Opare kan opnieuw en zonder ondersteuning stappen. Er werden geen blessures of schorsingen gemeld in het aanvallende compartiment, al was het spel van tegenstander Viktoria Plzen niet gespeend van (harde) contacten. Mogelijk komt Martin Hongla Yma II wel bij de selectie.

Facts & figures: gele kaarten CO >> (2+0), gele dreiging >> niemand, geelgeschorst CO >> niemand - rode kaarten CO >> (0), roodgeschorst CO >> niemand - dokterscabinet >> Dino Arslanagic, Matheus Borges Domingues, Daniël Opare, Junior Pius.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: hoewel beide clubs een uiteenlopend parcours liepen, gaat deze wedstrijd toch al terug tot 14 december 1947. Thuisploeg R Charleroi SC hield de tweepunter thuis en heeft sindsdien een stevige thuisreputatie weten op te bouwen. Sinds de naamwissel in 2001 kon Sporting du Pays de Charleroi in eigen huis nog amper een keer de punten in eigen handen houden. Dank zij een relatief vroeg doelpunt van Sambou Yatabaré wist de Great Old vorig seizoen op de eerste speeldag de volle buit mee te pakken richting Deurne-Noord. De Malinese krachtpatser werd meteen verkozen tot 'man van de match'.
**Royal Antwerp FC heeft met Dieumerci Mbokani, van wie Laszlo Bölöni beweerd dat hij nog beter kan, niet alleen de leider in de schuttersstand in eigen rangen lopen, ook zijn twee doelpunten bezorgen Lior Refaelov een plek in de top vijf van de schuttersstand.
In het rijtje van Aurélio Ulineia Buta met een doelpunt achter de naam, bevinden zich ook Ryota Morioka en Masimo Bruno van Sporting du Pays de Charleroi.
**De gelekaarten rekening liep na de doortocht van Waasland-Beveren niet verder op. Het was lang geleden, maar rood-wit sloot de wedstrijd af zonder een publiek waarschuwingen. Het blijft voorlopig bij de twee van de eerste speeldag en dat is er een minder dan het totaal van tegenstander Sporting du Pays de Charleroi.
**Slechts een uitblinker tijdens de weekstemming en dus 'man van de match' van afgelopen weekeinde: Dieumerci Mbokani. Hij gaat Geoffry Hairemans en Aurélio Ulineia Buta vooraf. Ook Robbe Quirynen kreeg een aantal stemmen, maar dat waren er net niet genoeg om Faris Haroun en Abdoulaye Seck uit de top vijf te houden.
 
  
HOME