Nationale 1A - competitie - speeldag 6 - SV Zulte Waregem-Royal Antwerp FC
Regenboogstadion - zondag 01 september 2019 - 20:00u.
(31/08/2019)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Jan Boterberg, Christophe Baillieul, Nick Senecaut, Kevin Debeuckelaere

Kern: Jens Teunckens was de vervanger in doel op de Bosuil tegen S.T.V.V. Inmiddels heeft Sinan Bolat het werk hervat en wordt tussen de palen verwacht in het Regenboogstadion. Hoe de diverse actoren gereageerd hebben op de bijna honderdveertig minuten van donderdagavond in het Koning Bosuilstadion, valt moeilijk in te schatten. De rood-witte technische staf maakte vanochtend nog een evaluatie en past het elftal naargelang de omstandigheden aan. Dino Arslanagic is helemaal terug. Junior Pius, Daniël Opare en Matheus Borges vervolgen hun individuele schema's. Of Kevin Mirallas zondag in de basisploeg, dan wel in de dug-out zal starten, is momenteel nog niet geweten. Laszlo Bölöni kan wel in recordtempo beroep doen op aanwinst Koji Miyoshi. Met amper drie gele kaarten uit vier wedstrijden, zijn mogelijke schorsingen nog veraf.

Facts & figures: gele kaarten CO >> (3+0), gele dreiging >> niemand, geelgeschorst CO >> niemand - rode kaarten CO >> (0), roodgeschorst CO >> niemand - dokterscabinet >> Matheus Borges Domingues, Daniël Opare, Junior Pius.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: fusieclub SV Zulte Waregem heeft er al een mooi parcours opzitten in 's lands hoogste reeks sinds het seizoen 2005-2006. Dit wordt de derde onderlinge confrontatie op het hoogste niveau van de nationale competitie in het Regenboogstadion. Royal Antwerp FC wist de vorige duels in eigen voordeel te beslechten. Het verschil in doelpunten nooit echt groot, ging de driepunter tot ontzetting van coach Dury telkens mee naar Deurne-Noord. Dieumerci Mbokani(foto: centraal tussen Didier Lamkel Ze en Jonathan Bolingi - archief De ANTWERPSUPPORTER Online) en Lior Refaelov beslisten de match in eigen voordeel alvorens Bogonda (nu KRC Genk) diep in blessuretijd nog kon tegenscoren. Laszlo Bölöni experimenteerde die winterzaterdagavond na de halfseizoensonderbreking met Simen Juklerod als flankspeler, dat zal nu allicht niet gebeuren.
**Dieumerci Mbokani scoorde vijf keer in vier wedstrijden, toch moet hij Mbwana Ally Samatta voor zich dulden in de schutterslijst die evenwel een wedstrijd meer afwerkte. In het zog van beide spelers nestelde Lior Refaelov zich samen met David Okereke (Club Brugge KV) en Renaud Emond op een gedeelde derde plaats met elk vier treffers. Henrik Rørvik Bjørdal en Dimitri Joseph Oberlin Mfomo troffen elk een keer raak, Saido Berahino zelfs twee keer, gevaarlijk heerschap dus voor de rood-witte verdediging.
**Kreeg Royal Antwerp FC te lijden van de gelekaartenkoorts op het Europese toneel, landelijk blijft de teller nu staan op drie boekingen. SV Zulte Waregem moest op de vorige speeldag wel optreden, heeft dus een wedstrijd meer op de teller staan, maar nu al gebukt onder een totaal van elf (11) publieke waarschuwingen. Niemand in de pers die daarover enige commentaar veil heeft?
**De werkkracht en de discipline van Faris Haroun bezorgen de Antwerpcaptain momenteel de eerste plaats in de stemming 'man van de match' na de tweede confrontatie tegen AZ Alkmaar. Hij voert het weekklassement aan voor Sinan Bolat, Abdoulaye Seck en... Didier Lamkel Ze. De vijfde plaats wordt o.a. gedeeld door Robbe Quirynen die geen last had van zenuwen bij zijn eerste Europese optreden.
 
  
HOME