Nationale 1A - competitie - speeldag 7 - RSC Anderlecht-Royal Antwerp FC
C. Vandenstockstadion - zondag 15 september 2019 - 14:30u.
(13/09/2019)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Lawrence Visser, Thibaud Nijssen, Rien Vanyzere, Wim Smet

Kern: de zomermercato is inmiddels achter de rug. Geoffry Hairemans (YRKV Mechelen) verliet, net als Jonathan Bolingi (KAS Eupen), de Bosuil. De fans maakten in het Regenboogstadion al kennis met Kevin Mirallas. Koji Miyoshi wacht nog op zijn eerste officiële speelminuten, al scoorde hij wel al in de oefenpot van afgelopen woensdag 11 sept. tegen Lierse Kempenzonen. Op transfer deadline day kwamen ook Steven Defour, Zinho Gano, Wesley Hoedt en Benson Manuel het effectief van coach Laszlo Bölöni versterken. Faris Haroun onderschreef een contract dat hem langer aan de club verbindt. Ruben Geeraerts ondertekende als kwekeling van de club zijn eerste profcontract. Sinan Bolat, Martin Hongla, Jens Teunckens, Robbe Quirynen zijn terug van opdrachten met hun respectieve nationale selecties. Met vijf gele kaarten uit vijf wedstrijden, scoort de Great Old een stuk beter dan de voorbije seizoenen.

Facts & figures: gele kaarten CO >> (3+2), gele dreiging >> niemand, geelgeschorst CO >> niemand - rode kaarten CO >> (0), roodgeschorst CO >> niemand - dokterscabinet >> Matheus Borges Domingues, Daniël Opare, Junior Pius.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: met een op zes scoorde de Great Old niet geweldig tijdens de laatste twee verplaatsingen naar RSC Anderlecht tijdens de reguliere competitie. Van het team dat R.A.F.C. partij gaf in maart 2018 blijft op Gerkens na, niemand meer over bij paars-wit. Zo snel kan het gaan. Tijdens de play-offs viel er afgelopen april wel wat te vieren voor de fans van de Ploeg van 't Stad. 'Dieu en Didier imponeren in het Astridpark', vertelt het historisch archief. Mbokani en Lamkel Ze hopen elk opnieuw te kunnen scoren in het in Lotto Arena herdoopte stadion van de recordkampioen.
**Dieumerci Mbokani scoorde vijf keer in vijf wedstrijden, toch moet hij Mbwana Ally Samatta, die een wedstrijd meer afwerkte, voor zich dulden in de schutterslijst. Volgen verder Lior Refaelov, David Okereke (Club Brugge KV), Emond Renaud (R Standard de Liège) en Jonathan David (KAA Gent) met elk vier treffers. RSC Anderlecht heeft momenteel geen spelers in de top tien van de lijst. Toch blijft het voor de rood-witte afweer uitkijken voor o.a. Michel Vlap (2). Alexis Saelemaekers scoorde de winnende treffer in de classico tegen R. Standard de Liège.
**Was de Great Old het voorbije seizoen het mikpunt van (onterechte) gele kaarten, het totaal van vijf publieke waarschuwingen lijkt meer in overeenstemming met de huidige status van de club. RSC Anderlecht gaat na een matige start voluit in de achtervolging en liep daarbij veelvuldiger dan ooit tegen een boeking aan en totaliseert met negen stuks bijna het dubbele van Royal Antwerp FC.
**Kevin Mirallas kwam in het Regenboogstadion tot scoren en ook al werd zijn doelpunt (terecht?) afgekeurd, hij werd met kleine voorsprong verkozen tot 'man van de match'. Jens Teunckens (verrassend onder de lat) en Robbe Quirynen (verrassend op linksachter) waren de dichtste achtervolgers. Geoffry Hairemans en Dylan Batubinsika vervolledigden de top vijf.
 
  
HOME