Nationale 1A - competitie - speeldag 8 - Royal Antwerp FC-Cercle Brugge KSV
Bosuilstadion - zaterdag 21 september 2019 - 20:00u.
(21/09/2019)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Kevin Van Damme, Philippe Vandecauter, Lennert Becquet, Maarten Toeback

Kern: "Antwerp barst van kwaliteit", kopte DNG op de openingspagina na de overwinning in het Lotto Park, dat vraagt om bevestiging. Selectiezorgen heeft de rood-witte technische staf niet, ook al is het rijtje onbeschikbaren na de heelkundige ingreep voor Abdoulaye Seck opnieuw toegenomen. Matheus Borges Domingues lijkt klaar voor groepstrainingen, Daniël Opare en Junior Pius hebben ondanks hun harde revalidatielabeur nog een eind te gaan. Net geen verdubbeling van het aantal gele kaarten afgelopen zondag, maar van dat front valt er voorlopig ook nog niets te vrezen. Martin Hongla komt opnieuw bij de selectie na de interlandbreak.

Facts & figures: gele kaarten CO >> (5+4), gele dreiging >> niemand, geelgeschorst CO >> niemand - rode kaarten CO >> (0), roodgeschorst CO >> niemand - dokterscabinet >> Daniël Opare, Junior Pius, Abdoulaye Seck.

Nieuwssprokkels Online:
**Royal Antwerp FC werkt voor de derde keer een competitieopdracht af in eigen huis, Antwerp Clubblad is met de speciale Europese uitgave aan zijn vierde editie van het seizoen toe: Editoriaal: Europees voetbal, Jorrit Bux per fiets naar Plzeň: “The making of…”, Boekvoorstelling: De Rest is Parking, Welkom Cercle Brugge KSV, Cijferwerk, Speelschema 2019-2020, Onze steunende leden + Abonnementinformatie Clubblad, Uit de oude doos: wedstrijdverslag van onze oudst gekende wedstrijd ooit (1890!), Poster: Aurélio Gabriel Buta, Praatje met een speler: Junior Pius Udeme, Met de G-fans naar het Bosuilstadion, Antwerpsponsor Van Wauwe stelt respect voor mens en milieu voorop, Voor het archief, Antwerpkwis, R.A.F.C.-Jeugd: Eddie De Bie, Hoofd van de Jeugdscouting, Antwerpjeugd werkte zomerstages af, De Bosuil: Altijd iets te beleven met Antwerp.
**Het verleden: Omar Govea Garcia startte zijn avontuur in Deurne-Noord met een vroege uitsluiting na een duel met Isaac Koné. Beide middenvelders veranderden inmiddels van werkgever. Royal Antwerp FC was die zaterdag onder het avondlicht van de Bosuil dus na een stevig openingskwartier, al vroeg verplicht enige voorzichtigheid in de acties in te bouwen. Ondanks het overtal kon Cercle weinig meer dan enkele schaarse pogingen presenteren. Na de kampwissel zag Dieumerci Mbokani hoe snel zijn spitsbroeder William Owusu Acheampong de Bruggelingen op achterstand plaatste. "De Great Old moest inderdaad tijdelijk inzetten op organisatie, Jelle Van Damme eiste daarbij zonder meer een bijzonder opvallende rol op", lezen we in het wedstrijdverslag. Sinan Bolat kon uiteindelijk wel met een clean sheet naar binnen en de Antwerpfans hopen uiteraard op een herhaling. Royal Antwerp FC won vorig seizoen overigens ook de terugwedstrijd in het Jan Breydelstadion en alweer zonder tegendoelpunt.
**Met Lior Refaelov (5) en Dieumerci Mbokani (5) heeft Royal Antwerp FC twee gevestigde waardes bovenaan de topschutterstabel, al heeft ook aanwinst Koji Miyoshi zich met zijn eersteling in het Lotto Park al een plaatsje veroverd in de schutterslijst. De beide Antwerpspelers delen overigens de eerste plaats met Samatta Mbwana Ally Samatta (KRC Genk) en ¨Maxime Lestienne (R Standard de Liège) en Jonathan David (KAA Gent). Cercle Brugge KSV scoorde tot nog toe (slechts) zes keer, maar de helft van de productie kwam wel van de voet van Stef Peeters. Ook Idrissi Saadi trof al twee keer raak.
**Na de doortocht in het Lotto Park klom het totaal aan gele kaarten bij Royal Antwerp FC van vijf naar negen. Scheidsrechter Visser zet daarmee een onbegrijpelijke traditie verder. Eigenaardig genoeg heeft Lior Refaelov met twee publieke waarschuwingen het meeste gele streepjes achter de naam staan.
**Uitblinkers in alle linies bij Royal Antwerp FC in het Lotto Park, toch viel de titel 'man van de match' uiteindelijk Lior Refaelov met klein verschil ten deel. Koji Miyoshi maakte met zijn eersteling in rood-wit shirt de beslissende treffer en kreeg een eervolle tweede plaats. Dieumerci Mbokani, Wesley Hoedt en Faris Haroun legden beslag op de verdere ereplaatsen.
**Terwijl Antoine Bernier en Laurent Mendy zich met F91 Dudelange wisten te verzekeren van winst in de Europa League, bereikte de Bosuil ook triest nieuws over Kelvin Maynard. De oud-speler overleed in Amsterdam ten gevolge van een aanslag op zijn leven. Wij bieden familie, ploeggenoten en vrienden van Kelvin onze diepe gevoelens van medeleven aan.
 
  
HOME